Nova Škoda Superb

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Men je bil še normal način premehak, ravno prav je bil šele sport, res pa se zadnji mesec 99% vozim z avtom, ki ima M podvozje, tako da se mi zdi vsak drug premehak.
grin1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
A ni avto popolnoma ''plaval'' čez grbine?
Namreč meni je nedojemljivo, da avto po grbini še 2x ''pokima''
confused-1.gif
.
Sem vozil Xantio (ne Activo
evil.gif
.

Navajen si trdega Superba, zato se ti vse, kar je mehkejše, zdi plavajoče, a prepričan sem da je Comfort način za naše ceste (in nizke/normalne brzine) povsem primeren. Superb je pač taka "gajba", ki zna zanihat.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Ni možno
wink-1.gif
. Se vozim v precej avtomobilih in imam ''naštelane'' tolerance.
V C5 nisem imel tega občutka. Razumem razliko med mehkim podvozjem in morsko boleznijo
grin1.gif
.
Najhuje pa je bilo, ko je bila grbina na sredi ovinka. Zadeva ni zgolj neprijetna, temveč tudi nevarna.
confused-1.gif
Avto namreč zaradi plavanja delno izgubi stik s podlago in zdrsne.
Bom pa šel v kratkem spet na tesno vožnjo in se bom temu še malo bolj detaljno posvetil.
grin1.gif

Morda bo tako kot z novim Twingom, ko sem le jaz čutil, kot da je motor nekje svoja enota in ne eno z avtom. Sem šel potem malo gledat po testih in noben ni tega opazil. Ampak še vedno ostajam pri tem mnenju.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
A ni avto popolnoma ''plaval'' čez grbine?
Namreč meni je nedojemljivo, da avto po grbini še 2x ''pokima''
confused-1.gif
.
Sem vozil Xantio (ne Activo
evil.gif
.

Ni bilo ničesar takega čutit, oziroma nič takega, kar bi odstopalo od pričakovanega glede na nastavljeno (in dobljeno) udobnost podvozja. Pa se najde slaba cesta vmes, manjši in večji ležeči ipd ...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Včeraj sem se pol dneva ukvarjal z avtomobilom s pravim zračnim vzmetenjem, ki je bilo udobnejše in efekta morske bolezni ni bilo čutiti niti najmanj.
Kot rečeno, bom ob naslednji vožnji Superba še bolj pozoren na ta Comfort način, pa da vidimo.
Če pa je ta morska bolezen trade-off za udobno vožnjo, potem hvala za ta udoben način. Možno sicer tudi, da je bilo z avtom kaj narobe, ampak bi rekel, da je skoraj nemogoče.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Včeraj sem se pol dneva ukvarjal z avtomobilom s pravim zračnim vzmetenjem, ki je bilo udobnejše in efekta morske bolezni ni bilo čutiti niti najmanj.
Kot rečeno, bom ob naslednji vožnji Superba še bolj pozoren na ta Comfort način, pa da vidimo.
Če pa je ta morska bolezen trade-off za udobno vožnjo, potem hvala za ta udoben način. Možno sicer tudi, da je bilo z avtom kaj narobe, ampak bi rekel, da je skoraj nemogoče.

Z zračnim vzmetenjem se ta klasična z nastavljivim blaženjem pač ne morejo primerjat. Cenovno seveda tudi ne (v tamalih mercedesih, recimo, je doplačilo okoli 3 jurje) ...
Morske bolezni pa pri nas v Superbu ni nihče dobil. Poznam pa par ljudi, ki sem jih brez težav vozil v Superbu, pa recimo ne prenesejo hidravilčnega od citroena. Ljudje smo pač različni.

Naslednjič raje glej, da dobiš enega z lane asistom, pa to sprobaj. Doslej daleč najboljši, kar sem jih uporabljal.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Kaj pa če so pozabili transportne omejevalce na fedrah , ne bi bilo prvič

Tisto je pa trdo ko kamen. SProbano, smo enkrat en avto ene znamke tak dobili na test. Pa pizi, imel je 2 jurja prevoženih, prej ga je vozilo par ljudi, pa noben ni opazi.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Kar se tiče plavanja je imel moj oče (oziroma potniki zadaj) identičen komentar, ko je vozil BMW 5 F10 na comfort po nekih ovinkih. Na normal in sport je bilo ok.

Vrjetno pa je precej odvisno od tega, na kaj si navajen. Meni tudi odgovarja bolj trdo podvozje in mi je M-Sport podvozje pri novih bavarcih top. Se mi zdi celo zanimivo, da se luknje manj čuti kot pri S-LINE podzvoju na Audiju A4 recimo, čeprav v ovinkih deluje bolj suvereno. No kakorkoli. Vrjamem, da je marsikomu comfort varjanta ljubša, jaz pa bi ga vrjetno tudi raje imel v normalnem ali sport načinu
smile-1.gif
.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.266
1.894
113
Kdor želi testni poligon za slabo cesto naj odpelje relacijo Dobrova - Polhov Gradec. Referenca med kolovozi!

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik XSIDE pravi:
Kar se tiče plavanja je imel moj oče (oziroma potniki zadaj) identičen komentar, ko je vozil BMW 5 F10 na comfort po nekih ovinkih. Na normal in sport je bilo ok.

Vrjetno pa je precej odvisno od tega, na kaj si navajen. Meni tudi odgovarja bolj trdo podvozje in mi je M-Sport podvozje pri novih bavarcih top. Se mi zdi celo zanimivo, da se luknje manj čuti kot pri S-LINE podzvoju na Audiju A4 recimo, čeprav v ovinkih deluje bolj suvereno. No kakorkoli. Vrjamem, da je marsikomu comfort varjanta ljubša, jaz pa bi ga vrjetno tudi raje imel v normalnem ali sport načinu
smile-1.gif
.

Meni osebno, recimo, je še navadno pretrdo. Zato so pa fajn avti, kjer se to da nastavljat - ampak le, če obstajajo razlike med načini. Pri BMW je premalo razlike med najbolj športno in najbolj udbno, pri Volvu recimo tudi. Pri kakem Mercedesu je bolje.
Je pa tako, da če nastavim na Comfort, ne vozuim niti približno enako hitro po ovinkih. Če se mi malo športneje pelje, dam na Sport+ BMWje, če ne, pač polahko kruzam, pa mi je Comfort pretrd, od Superba pa super (kjer mi je pa SPort v bistvu odveč, ker prav nekaj športno se z njim itak ne da peljat).

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Naslednjič raje glej, da dobiš enega z lane asistom, pa to sprobaj. Doslej daleč najboljši, kar sem jih uporabljal.

Je boljši kot od Leona, sem dobil precej cukajoč občutek ko je popravljal smer.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:

Z zračnim vzmetenjem se ta klasična z nastavljivim blaženjem pač ne morejo primerjat. Cenovno seveda tudi ne (v tamalih mercedesih, recimo, je doplačilo okoli 3 jurje) ...
Morske bolezni pa pri nas v Superbu ni nihče dobil. Poznam pa par ljudi, ki sem jih brez težav vozil v Superbu, pa recimo ne prenesejo hidravilčnega od citroena. Ljudje smo pač različni.

Je imel, a cesta ni dopuščala uporabe. Zakon, meni je že v Octaviji čisto sprejemljiv. Bom oboje gledal...