NLB podražitev

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik Schime pravi:
In zakaj bi bila najbolj tvegana?
Če gledaš zadnje podatke je edina izrazito povečala kreditiranje prebivalstva in podjetij. Kar zna biti morda pametno, lahko je pa nespametno, če kreditiranje ni ustrezno zavarovano. Drugače pa, sam sem na DH in nimam večjih pripomb. Sploh pa ko primerjam cene storitev recimo proti NLB se samo nasmejim.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.265
340
83
Statistično gledano je večja verjetnost da se ločiš kot da zamenjaš banko (slednjo večina menja če dobi boljši stanovanjski kredit, sicer ne). Je pa čist simpl. Jaz sem iz NLB prešaltal na drugo banko, zastonj online banking, bankomati v EU brez provizije, plačila preko online banke brez provizije, mesečno takrat 3,6EUR. Sem preračunal da pri 12 položnicah na mesec samo z zamenjavo banke prišparam cca 100 EUR. Aja, Sparkasse, pa ni edina s podobnimi pogoji.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113
Citat:
Uporabnik KarEn pravi:
Statistično gledano je večja verjetnost da se ločiš kot da zamenjaš banko (slednjo večina menja če dobi boljši stanovanjski kredit, sicer ne).
Je to urbana legenda ali obstajajo tudi kakšna dejstva?

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Ima sparkasse možnost upravljanje tudi preko mobitela ? Se pravi da plačuješ vse enako preko mobitela kot na PC ?

Cena za kreditne kartice letno ?

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Nwm, pa potrebno je gledati npr na 2-3 obdobje; ker je dovolj "for" da je takšna cena prvo leto...Pa potem med pogoji, da moraš plačati zaprtje računa...itd...itd

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Še enkrat. Ne delam analiz trga. Ampak bistvenih prednosti nima nobena banka/hranilnica. Kot je že rečeno, potrebno je pogledati stvari na dolgi rok in ne samo na eno leto.
Ko mi bodo pa na neki banki skozi desetletna obdobja za vodenje premium računa zaračunali 1€/ mesec, v to ceno vključene članarine za zlate kartice, osebna bančnica, primeren limit na TRR... Pa to ne prvo leto ampak vseskozi... Pa prednostno obravnavo, kredit do 40k takoj...
Takrat bom pa rekel da je banka IN.
Dokler pa je samo mamljenje ljudmi z brezpalčnimi storitvami prvo leto ali pa samo omejenimi funkcionalnostmi (majhen limit nakupa, dviga, etc) pa ni bistvenih razlik med bankami...
Če hočeš res nekaj 'IN' nakupi za razpoložljiv denar zlato, imaš firme, kjer za vrednost naloženega denarja dobiš debetno zlato kartico in mi,aš nobenih članarin in provizij... Aja, upsi, imaš...

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Ampak večina folka tega, kar naštevaš ne potrebuje. Čez Netstik plačam par položnic, par direktnih bremenitev, x dvigov na bankomatih, Še "zastonj" mastercard sem prekinil in vzel neteller prepaid mastercard. In za vse to trenutno plačujem pod 1€ (pozitivni račun), tako da v primerjavi z NLB sigurno prihranim nad 100€ letno. In valda zate to ni bistvena prednost, ker ti "plačo" daje druga banka.

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Hranilnicam pa jaz ne bi zaupal... Kaj hitro lahko izgubijo dovoljenje BS za opravljanje bančnih poslov, glede na to da vlagajo nič ali minimalno v stvari, za katere je samoumnevno da so tipi-topi...

In katere stvari so samoumevno tipi-topi?
Po mojem vedenju so hranilnice pod enakim nadzorom s strani BS kot banke, tako da s tega vidika ne bi delal razlik. Glede na zadnja dostopna letna poročila (dveh) hranilnic so obe v boljšem položaju (indeks kapitalske ustreznosti, izpostavljenost slabim kreditom, rast bilančne vsote, indeks pokritosti vloge/krediti) kot marsikatera banka. Tako da me resnično zanima, na kakšni osnovi si postavil zgornjo trditev.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Vklopi možgane (če gre). Razmisli, kam je potrebno veliko vlaganja, da si up-to date, vendar nimaš kaj pokazati (hint, intelektualna lastnina). Če ne izpolnjuješ zahtev, BS prekliče dovoljenje (bi ga morala, nekdo bo prvi).
Kje se najprej začne varčevati?

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Se strinjam, da BS prekliče dovoljenje v primeru neizpolnjevanja zahtev, vendar med prvimi hranilnici glede na izkazane kazalnike pač ne bosta. V kakšni meri vlagata v terciarne dejavnosti res ne vem, vendar pa vidim, vsaj glede na situacijo, v kateri se trenutno nahaja naše gospodarstvo, vpetost v malo gospodarstvo in posledično večjo razpršenost tveganja prej prednost kot slabost. Kolikor je pač lahko prednosti z ozirom na to, kako daleč mo prišli v Sloveniji.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Semizdi je bila prej 0,61 sedaj 0,7€ -> računaj to x število uporabnikov in x 12

Mislim olajšaš jim delo, ker vse urejaš elektronsko....plačuješ jim obnovitev certifikatov(ker morajo imeti svojega), pristopne stroške k ebanki, vodenje računov in gredo še podražiti te stroške...

Pa ko bi bil tehten razlog OK, vsaj jaz ga nisem nikjer zasledil ??

Točno to. Ne razumem tudi sam. So odbili 6€ za neko vodenje. Kako vodenje? Če bi včasih računali, ko je blo treba vse na roko bi razumel. Sedaj se dela vse samo in še plačaš za tole.

To je sam nateg, ampak ne vem če se raja zaveda. Denarja je ooohoohhoohoooooooooooooohhohoooooooooooo, da ne vejo kam bi znjim. Ampak smo v krizi. Dejansko jim priteka ogromno denarja, ampak jim uspe vse sproti pobasat. Res hude številke si bašejo v žepe. To je enak primer, kot da bi ti prišel malar popleskat kuhinjo in bi ti ob tem dal še 100€.
17758-icon_confused.gif

Naj živi črno delo.
uf-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Drugače pa, sam sem na DH in nimam večjih pripomb. Sploh pa ko primerjam cene storitev recimo proti NLB se samo nasmejim.

Ali lhko z DH bančno kartico plačaš znesek, ki je enak stanju na računu, vključno z limitom?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Potem moraš iz štacune klicati hranilnico, če smeš kupiti zadevo, čeprav imaš denar na računu?
grin1.gif
Hvala za tako banko oz. hranilnico.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.714
159
63
Kar sanjaj. To se zmeniš na začetku, ko se odločiš za odprtje računa. In to velja do naslednje spremembe na tvojo želijo