Trade Republic

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.587
1.752
113
Načeloma ne. Ne vem pa če ti kripto velja za ta bonus od povabila.

Tudi če kupiš delnico in potem prodaš, ne plačaš davka, ker je dobiček 0 oziroma manjši od 2% normiranih stroškov. Res pa moraš drugo leto oddati napoved.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.963
2.634
113
Fursu ne rabiš prijaviti računa, ker le ta ni plačilni. Fursu prijavljaš le prodaje delnic in obresti, ki se prijavijo, če imaš skupaj na EU bankah nad 1000€ obresti.

Za periodične nakupe (kot je potrebno za saveback) ni stroška 1€.

Pri ročnih nakupih pazi na spread. Ta je izven normalnih delovnih ur večjih borz precej večji.
Za kakšno vrsto računa pa dejansko gre? Trgovalni? Kako je s kritjem sredstev na računu?

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.405
1.416
113
Sam se nisem pretirano dolgo ukvarjal s tem ali prijavim ali ne in kaksen racun je. Prijavil sem in sem na varni strani. Itak kupujem delnice bolj na dolgi rok za varcevanje in manj za spekulacije.
Ce kdo rabi vabilo naj pove.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.587
1.752
113
Za kakšno vrsto računa pa dejansko gre? Trgovalni? Kako je s kritjem sredstev na računu?
Dejansko gre za virtualni IBAN odprt na drugi banki. TR sicer trdi, naj bi bila sredstva z EU shemo zavarovana do 100k€ po komitentu, tudi če so na fizičnem računu sredstva več komitentov.

Ni pa plačilni in ga kot takega ne prijavljaš. Torej ne moreš prejemati in nakazovati na poljubne račune. Enako kot recimo nexo, coinbase, plutus, trading 212 itd.
To da imaš kartico tega ne spremeni.

• Všeč mi je
Reactions: BojanP