Kar je veliko boljše od "vsako leto zahtevaš milijonske dokapitalizacije".Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Pa še tebi... In kaj bo drugače oz. bolje če bi jo prodali? BK je ena izmed najdražjih in najmanj ugodnih bank. In ja, mama banka ima v zadnjem letu precejšnji dobiček, ampak mi (kot država in njeni prebivalci) nimam absolutno NIČ od tega.
Klinc, in tuji lastniki potem.Vzameš vse kar se da, nazaj ne vrneš nič.
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Citat:
Uporabnik Schime pravi:
Tukaj ste verjetno bolj na tekočem katera banka se trenutno najbolj izplača.Sam sem sicer trenutno tudi pri NLB a bom v kratkem zamenjal banko. Nagibam se k delavski hranilnici, me pa zanima kaj bi še predlagali.
Sam sicer nisem nek zahteven uporabnik bančnih storitev. Kar uporabljam, oziroma bi uporabljal, je nek osnovni osebni račun, mastercard in pa elektronsko bančništvo.
Najbolje, da si tukaj izračunaš glede nasvoje potrebe/navade:
http://www.zps.si/osebnefinance-3.html
Citat:
Uporabnik Schime pravi:
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Citat:
Uporabnik Schime pravi:
Tukaj ste verjetno bolj na tekočem katera banka se trenutno najbolj izplača.Sam sem sicer trenutno tudi pri NLB a bom v kratkem zamenjal banko. Nagibam se k delavski hranilnici, me pa zanima kaj bi še predlagali.
Sam sicer nisem nek zahteven uporabnik bančnih storitev. Kar uporabljam, oziroma bi uporabljal, je nek osnovni osebni račun, mastercard in pa elektronsko bančništvo.
Najbolje, da si tukaj izračunaš glede nasvoje potrebe/navade:
http://www.zps.si/osebnefinance-3.html
Hvala za info.
Delavska hranilnica je po izračunu za mene daleč najcenejša.
Enako !Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Kaj imam? že pol leta zagotovljeno delo in vsaj 30 nadur mesečno na ta račun. Od ostalih banka pa nič, ker ne investirajo popolnoma nič ali pa minimum in še to z lokalci tipa Tine&Tone s.p. Na koncu pa jok, ko je vse zajeb, palčati pa nočejo/ne morejo odpravo napak.
Drugače pa konkretno nič od NLB, niti od BK, UC, KSK, AB, GB... Večina nih bi neki počela, če bi jim plačali za to, ker so v precejšnji buli.
Ampak tuji lastniki načeloma še dobiček pozaugajo (mora bit) in razen ljudi z nizkimi plačami, socialnimi transferji in podobno nimamo nič (vse gre v tujino k lastniku, problemi pa ostanejo doma). Od domačih bank si vsaj dobiček država izplača.
Kako ga porabi pa je že drugo, fakt je, da ga vsaj pobere.
Citat:
Uporabnik Schime pravi:
In zakaj bi bila najbolj tvegana?
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Kaj imam? že pol leta zagotovljeno delo in vsaj 30 nadur mesečno na ta račun. Od ostalih banka pa nič, ker ne investirajo popolnoma nič ali pa minimum in še to z lokalci tipa Tine&Tone s.p. Na koncu pa jok, ko je vse zajeb, palčati pa nočejo/ne morejo odpravo napak.
Drugače pa konkretno nič od NLB, niti od BK, UC, KSK, AB, GB... Večina nih bi neki počela, če bi jim plačali za to, ker so v precejšnji buli.
Ampak tuji lastniki načeloma še dobiček pozaugajo (mora bit) in razen ljudi z nizkimi plačami, socialnimi transferji in podobno nimamo nič (vse gre v tujino k lastniku, problemi pa ostanejo doma). Od domačih bank si vsaj dobiček država izplača.
Kako ga porabi pa je že drugo, fakt je, da ga vsaj pobere.
Eno vprašanje. Kakšna je verjetnost, da ne bo politika prisesana zraven, če je država večinski lastnik?Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Tako je. In kreditirati gospdarstvo/prebivalstvo. I n ob predpostavki, da ni več politike zraven, so tudi slabi krediti malo verjetni. Pač če ne gre plačevati pa prodati. Če ni dovolj pa stečaj. Samo en odmeven primer bi bil potreben, pa bi bil red.