Na koliko kilometrov menjate olje

Na koliko kilometrov menjate olje v motorju

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.057
5.657
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Bom poklical v minhen in jim povedal da majo zaqrac olja predpisana za te motorje.

Misliš da BMW ne gleda na računico???

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Menjujem na 15.000km, dajem not poceni polsintetično olje za par €/liter iz 50L soda, mislim da Esso, pa saj ni pomembno?. Sem še vedno eden izmed tistih ki zagovarjajo, da raje pogosteje in manj kvalitetno kot pa olje za 20+€ na liter in na daljši interval.. Tako delamo pri vseh 5ih avtomobilih pri hiši in ni težav, jim odgovarja!

Lp
Opazil sem da sedaj tudi Lidl prodaja motorno olje. Cena za pet litersko kanto je 13€. Ali kdo lahko napiše kakšno je to olje?
Uporabljal bi ga v starejšem bencinskem motorju made by Fiat, če je pa ok tudi za dizla pa lahko tudi v starejšem dizlu

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Najverjetneje gre za obnovljeno olje. Motorja ti ne bo uničil (upam vsaj
tongue-1.gif
), ker mora biti narejeno po specifikacijah, ki so zadaj napisane. Prav gotovo pa ni tak dobro kot novo olje priznanih znamk. Če ga boš menjal na 10kkm po moje ne bo problemov, dalje pa raje ne - da je starejši motor nič ne pomaga pri tem.

Enako je s Extralub oljem iz Leclerca, enim je v redu delalo, eni pa so imeli motor 3x glasnejši kot ponavadi.

Jaz ga v svoj avto nebi vlil, ta je 2,6€/L jaz pa kupim Quartz 9000 za 5,5€/L, porabim 3L, torej bi privarčeval 8,7€ - meni ni težko dat 1x na leto teh 8,7€.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
SouthPark, pa si prepričan, da je Quartz 9000 za 5,5€/L res Total olje?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Nisem. Ampak če je embalaža popolnoma enaka kot tista v trgovini, potem tudi ne morem bit prepričan, da je tisto v trgovini res Total. Vzel sem eno kupljeno na Bolhi, šel v trgovino in ni bilo niti ene razlike. Nisem edino odprl obeh in pogledal/povohal če je razlika.

In navsezadnje tudi na servisu ne moreš bit prepričan, da ti vlijejo not tisto, kar ti zaračunajo. Tudi če stojiš zraven je lahko v sodu koruzno olje.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Ja kaj pa misliš, da tako ceno dosežejo?

He he, cena?
Finta je samo v tem da pri Lidlu ne zivijo samo od prodaje olja zato dajo tako nizko ceno.Je pa pravtako zelo kvalitetno olje ki ustreza vsem specifikacijam. Te finte da eni slisijo glasnejse motorje pa so za lase privlecene, sami "stokovnjaki".
Ti jaz povem ceno po kateri nabavljam Shell sinteticno olje? Ne bos verjel, pa ga ne dobim direkt od Shella ampak prek enega posrednika.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hja nabavna cena je zagotovo nizka, če tile na bolhi prodajajo po precej nižji ceni kot trgovine, pa se recimo en od katerega kupujem pripelje z novim A6 karavanom, zadaj pa prikolica polna sodov olja.

Glasen avto s Extralubom pa sem tudi na lastna ušesa slišal. Enega passata in eno laguno. Seveda je možno, da je bila pač tista pošiljka slaba in je drugače olje čisto ok.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
ksz

Menjam na 10k kljub intervalu na 20k. Not pa dam Motul Ford 5w-30, mislim da polsintetika.