N900

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
mateoo , saj ni problem, če nameščaš testne programe, posodobitve..., le ne smeš se takoj zaleteti. Jaz ponavadi počakam teden ali dva, da vidim, če imajo tisti najbolj neučakani kakšne težave.

NekdoK, ja, N900 je sedaj že prava veteranka.
smile-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik Technics111 pravi:
Mene pa zanima če komu dela ovi maps v offline načinu,torej da nima povezave z internetom..?

Sama navigacija dela v offline načinu, ne dela pa iskanje naslovov, oziroma to dela le za shranjene naslove, če je to nastavljeno po navodilu na tej strani. 3 posta nižje sem dal tudi link do datotek, ki so potrebne za slovensko glasovno vodenje.

Technics111

Pripravnik
14. maj 2011
349
0
16
lani poleti sem imel na n95 naložene najnovejše zemljevide celotne evrope in sem jih testiral ko sem se peljal iz Mb v Lj po stari cesti..torej do lj mi je delovalo vredu,potem pa se mi je tel. ugasnil v centru lj ker mi je šla baterija..:) ko se mi je uspel malo napolnit, sem ga prižgal in zagnal ovi maps ter izbral isti cilj in glej ga hudiča program mi je zahteval povezavo z netom,tako da potem nisem izbral povezave in me nikakor ni mogel program dalje vodit..no sej kasneje sem vseeno moral vklopit povezavo,da me je navigacija vodila do cilja,ker nisem imel druge izbire..

tsunami - torej če si doma poiščem naslove preko wifija in potem grem na pot bo navigacija delovala brez problema?

Nazadnje urejeno:

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
748
113
EU
Pri meni to deluje tako, da. Tako kot je tsunami opisal na teh straneh (da shraniš naslove, še prej zemljevide seveda, da fejkaš internet povezavo itd.)
smile-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ja bo. Z omvoiceserverjem si shrani točke in bo delovalo. Moraš si tudi nastaviti fiktivno internetno točko, ker bo iskanje hotelo imeti povezavo. To imaš tudi pojasnjeno na isti strani. Predlagam ti tudi da delovanje navigacije malce potestiraš v svoji okolici. Sploh situacijo, ko npr. fališ odcep, da veš kako ravnati, ko bo šlo zares.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
748
113
EU
Obstalo? Ravno zadnjič (aprila) se je CSSU posodobil na v. 21.2011.38-1Tmaemo3.1; od Nokie FW je bil pa vsaj pri meni zadnji PR1.3.1.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
To je to, pa še ta posodobitev je bila zgolj kozmetična. Nokia je že zdavnaj dvignila roke od tega telefona in sistema, vse je sedaj prepuščeno forumu maemo.org, ki skrbi za določene popravke in posodobitve (CSSU), kolikor je to v njihovi moči. Določeni deli sistema so "closed source", Nokia pa ni dala na voljo izvornih kod.

Ko bi lahko imel Maemo na moji tablici, kot vzporedni OS, bi bilo to fantastično. Eh, utopično pričakovanje.
uf-1.gif

Vidim, da se je uporaba S40 platforme strmo dvignila, Symbian pa je šel v nasprotno smer, WP pa je praktično na mrtvi točki (klik.
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Lahko bi še malo vztrajali na tako dobrem telefonu , pa so ga opustili . Thx za info .

Sploh za tablico se mi zdi sistem odličen. Kmalu naj bi bil nared Meltemi (nekakšen naslednik MeeGa).

Špekulira se, da bi lahko bil Meltemi na spodnjem videu, spet drugi smatrajo, da gre zgolj za S40 s Swipom (iz MeeGa).

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Zunaj je novi testni CSSU (21.2011.38-1Tmaemo4). Spremembe in novosti:
Citat:
camera-ui
- Fixed bug: viewfinder isn't shown after deleted current image in the preview window.

dosfstools
- Initial release, update to 3.0.12 + patches in order to fix various renaming issues.

hildon-desktop
- Removed deprecated gconf key.

hildon-home
- Removed deprecated GConf key.
- Resize background dialog in portrait mode.

ke-recv
- Fixed possible buffer overflow for labels in strncpy.
- Correctly handle volume names containing spaces.
- Use dosfslabel instead mlabel (fixes rename issues).
- Added support for ext filesystems with e2label.

libcurl
- Fixed bug #12554: CVE-2010-0734: data callback vulnerability

libhildon
- Fixed bug #12553: Ctrl+space doesn't switch input language when editbox is hidden

osso-gnome-vfs2
- Use correct volume labels when external SD card has multiple volumes.
- Fixed gnome-vfs-daemon crash when mounting a partition on a multi-partition drive.

pango
- Fixed bug #12550: CVE-2010-0421: Fix input sanitization

modest
- Fixed bug #12285: Modest does not keep emails on server even if option to do so is set

operator-name-cbs-widget
- Initial release

Nazadnje urejeno:

unfuckable

Pripravnik
18. avg 2007
127
0
16
KSZ:

Že nekaj časa iščem "nadomestni" telefon za E71. Pa mi je tudi tale N900 všeč. Za okoli 100 eur se dobi že kar dobro ohranjenega (rabljenega). Kako ste zadovoljni po dolgoročni uporabi? Baterija zdrži do 2 dni?
Na tem mobilniku (ceglu) mi je všeč, da ima poleg zaslona na dotik tudi tipkovnico (uporabljate le-to, ali samo touchscreen?), dober fotoaparat, kup funkcij ter prilagodljiv OS. Malo sem po netu brskal o tem OS, pa naj bi bil kar zanimiv.
Se zadevo splača nabavit za omenjen denar?

Hvala vsem za odgovore!

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Baterija zdrži do 2 dni?
Neke normalne uporabe, bi morala zdržati vsaj od jutra do naslednjega večera. Če boš telefon nabavil, priporočam namestitev zadnjega jedra (KP50), ki bolj varčuje z energijo kot nemodificirano jedro. Če bo telefon nonstop na internetu prek 3G in Wifi povezave, potem pričakuj manjšo zdržljivost. Pri brskanju po netu pa najbolj odžira baterijo gledanje video (flash) vsebin.

Citat:
Na tem mobilniku (ceglu) mi je všeč, da ima poleg zaslona na dotik tudi tipkovnico (uporabljate le-to, ali samo touchscreen?)
Jaz uporabljal v 95% fizično tipkovnico, ker je tipkanje hitrejše in natančnejše. Fizična tipkovnica nima slovenskih znakov, vendar se to da nastaviti. V tej temi sem objavil post, kako se to naredi.

Citat:
...dober fotoaparat...
Fotoaparat je nekaj takega kot pri N95. Pri dnevni svetlobi se da z njim narediti kar dobre fotke. Bliskavico pa lahko uporabljaš kot baterijsko svetilko, za kar pa rabiš namestiti en manjši dodatek.

Citat:
...kup funkcij ter prilagodljiv OS. Malo sem po netu brskal o tem OS, pa naj bi bil kar zanimiv.
Npr. ena od priročnih stvari je IR oddajnik, ki ti omogoča uporabo telefona kot daljica za domače avdio in video naprave. Druga je recimo aplikacija Blue Maemo, ki ti omogoča, da telefon uporabljaš kot bluetooth miško, tipkovnico, upravljaš video/audio predvajalnik itd. na PC-ju (seveda, če ima ta bluetooth). OS je Linux, ima precej večji potencial, kot je dejansko izkoriščen. Na žalost, Nokia je imela dobro "orodje" v rokah, vendar nobene vizije. Zato je danes tu, kjer je.

Citat:
Se zadevo splača nabavit za omenjen denar?
Splača se ti kupiti takega, ki ima vsaj še približno 1 leto garancije. Kot vidim, se takšni dobijo za okrog 130 EUR. Nekateri primerki telefona naj bi imeli težavo z USB portom, ki se lahko odlomi. Ko so se pojavile prve govorice o tem, sem si za vsak slučaj nekoliko zbrusil nožice na USB konektorjih polnilcev in kablov, ki jih uporabljam za povezovanje telefona z računalnikom, da se ti "mehkeje" vtikajo in iztikajo iz telefona. Moj je star 2,5 leti in USB port še vedno stoji
cool-1.gif
. Najbrž se je marsikateri port odlomil zaradi nemarnega ravnanja uporabnikov (iztikanje kabla, tako da se ga vleče kar nekje na sredini, namesto, da se ga prime za vtič ipd.). Predlagam tudi uporabo zaščitne folije za ekran. Moj je nima, zato ima kup praskic, ki pa niso opazne pri sami uporabi aparata.

Nazadnje urejeno:

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
748
113
EU
Sam tudi uporabljam N900 nekje od konca leta 2009 mislim. Sem povsem zadovoljen, je pa v tem času crknil bluetooth/FM čip. Kar se baterije tiče, sem si že od vsega začetka nabavil močnejšo (tako da je naprava še debelejša) in mi ob redni zahtevni uporabi komajda zdrži 2 dni; če pa bi recimo skoz predvajal videe pa mislim da sem nekoč tu dejal (se ne spomnim več dobro), da mi zdrži 9 ur predvajanja recimo serij v divx/xvid formatu (s to dosti močnejšo baterijo, se razume), ali vsaj tako je bilo nekoč, baterije pač z leti pešajo; je pa tudi res da se sploh nisem ukvarjal preveč z zmanjševanjem porabe, poleg tega pa je mobilnik vedno navit na 850 MHz, ali občasno 1000 MHz. Fizično tipkovnico pa uporabljam non-stop. Fotoaparat mi zadošča za priložnostno shranjevanje spominov, tudi video zajem se še kar obnese. Predvsem je fino ker ima tako veliko prostora za shranjevanje datotek. Plus vse kar je rekel tsunami ter kar je že bilo rečenega v tej temi; in povedanega je bilo ogromno
wink-1.gif

Skratka vse kar me privlači pri novejših "pametnjakovičih" je velikost ekrana (tipa Samsung Note, predvsem kot manjša tablica, pa navigacija z v avto ipd.) in da so pač toliko bolj tanki, ker N900 je pač cegu za te razmere, torej dizajn. Ampak da bi pa tehnično kaj pogrešal pa v bistvu ne.

Ampak bodi opozorjen, da si boš pač moral vzeti čas, da si ga boš prilagodil tvojim potrebam, Linux pač; jaz sem ga takrat kupil ravno zaradi tega, da imam več svobode z OS-om, drugi ga iz enakega razloga ne marajo.

Se strinjam s tsunamijem, če je možno kupi takšnega s še veljavno garancijo
smile-1.gif