Citat:
Baterija zdrži do 2 dni?
Neke normalne uporabe, bi morala zdržati vsaj od jutra do naslednjega večera. Če boš telefon nabavil, priporočam namestitev zadnjega jedra (KP50), ki bolj varčuje z energijo kot nemodificirano jedro. Če bo telefon nonstop na internetu prek 3G in Wifi povezave, potem pričakuj manjšo zdržljivost. Pri brskanju po netu pa najbolj odžira baterijo gledanje video (flash) vsebin.
Citat:
Na tem mobilniku (ceglu) mi je všeč, da ima poleg zaslona na dotik tudi tipkovnico (uporabljate le-to, ali samo touchscreen?)
Jaz uporabljal v 95% fizično tipkovnico, ker je tipkanje hitrejše in natančnejše. Fizična tipkovnica nima slovenskih znakov, vendar se to da nastaviti. V tej temi sem objavil post, kako se to naredi.
Citat:
...dober fotoaparat...
Fotoaparat je nekaj takega kot pri N95. Pri dnevni svetlobi se da z njim narediti kar dobre fotke. Bliskavico pa lahko uporabljaš kot baterijsko svetilko, za kar pa rabiš namestiti en manjši dodatek.
Citat:
...kup funkcij ter prilagodljiv OS. Malo sem po netu brskal o tem OS, pa naj bi bil kar zanimiv.
Npr. ena od priročnih stvari je IR oddajnik, ki ti omogoča uporabo telefona kot daljica za domače avdio in video naprave. Druga je recimo aplikacija Blue Maemo, ki ti omogoča, da telefon uporabljaš kot bluetooth miško, tipkovnico, upravljaš video/audio predvajalnik itd. na PC-ju (seveda, če ima ta bluetooth). OS je Linux, ima precej večji potencial, kot je dejansko izkoriščen. Na žalost, Nokia je imela dobro "orodje" v rokah, vendar nobene vizije. Zato je danes tu, kjer je.
Citat:
Se zadevo splača nabavit za omenjen denar?
Splača se ti kupiti takega, ki ima vsaj še približno 1 leto garancije. Kot vidim, se takšni dobijo za okrog 130 EUR. Nekateri primerki telefona naj bi imeli težavo z USB portom, ki se lahko odlomi. Ko so se pojavile prve govorice o tem, sem si za vsak slučaj nekoliko zbrusil nožice na USB konektorjih polnilcev in kablov, ki jih uporabljam za povezovanje telefona z računalnikom, da se ti "mehkeje" vtikajo in iztikajo iz telefona. Moj je star 2,5 leti in USB port še vedno stoji
. Najbrž se je marsikateri port odlomil zaradi nemarnega ravnanja uporabnikov (iztikanje kabla, tako da se ga vleče kar nekje na sredini, namesto, da se ga prime za vtič ipd.). Predlagam tudi uporabo zaščitne folije za ekran. Moj je nima, zato ima kup praskic, ki pa niso opazne pri sami uporabi aparata.