650€ prevoz rabljene Tesle iz Nizozemske v Slovenijo - prejšnji tedenJa, tako nekako, tukaj pa se homologacija, sem ze pozabil nekih 100-200€ pa potem dmv ki ti ga furs odmeri, to si lahko izracunas online. Pri meni je obakrat trajalo skoraj en mesec da se je furs zmigal. Sem pa med covidom bmw 5 dal pripeljati dol na sleperju si, pa me je kostalo 500€ pa je bilo malompo vezah in baje ugodno (iz berlina), tako da je verjetno to zdaj se drazje.
Ne vem, vem pa da za 100€ si ne grem blokirat prodaje naprej.DMVja sem oproscen, ce mam 3 otroke?
Jaz sem odgovarjal na splošno. Pri EV pa itak potegneš subvencijo in si blokiran pri prodaji 2 ali 3 leta (pozabu točno).Od kdaj je DMV ma elektricarje?
Rabis pa srveda furs odlocbo v visini 0€
Ampak sedaj pride populacija domov ob neki uri in začne kuhat, laufa klimo, pečico,... Avte pa ponavadi filaš ponoči ko ne laufaš teh stvari a ne.Ko se 30% populacije pripelje domov ob eni uri ostali uro ali 2 kasneje in vsi šteknejo EV nato pa grejo kujhat kosilo, klimo pojačat,.... Teh današnjih par % EV seveda ni problem. Če bo tega enkrat 90-95%... Bo pa nujno treba smart grid.
glej borzne cene zadnji teden za DE
![]()
Live 24/7 CO₂ emissions of electricity consumption
Electricity Maps is a live 24/7 visualization of where your electricity comes from and how much CO2 was emitted to produce it.app.electricitymaps.com