Citat:
Uporabnik mihapodb pravi:
Citat:
Uporabnik tsunami pravi:
Vidim, da si isto vprašal že na TMO in dobil nekaj napotkov. Kakor mi je znano, tistih datoteki (complete_image) lahko naložiš z backupmenujem, če ima telefon zadnjo verzijo originalnega jedra, sicer rata štala. Glavna datoteka je "rootfs image", ki jo je možno pripraviti tudi za druga jedra (npr. KP50).
Katero jedro imaš sedaj na telefonu?
Šele sedaj sem domov prišel...
Ja trenutno imam KP50, zaženem "nokia kernel" in mi bo nasnelo originalnega. Potem z backupmenujem restoram tisti image in to je to? hmm...resnično razmišljam da bi to naredil, samo me malo skrbi da ne bom znal nič več nič nastavit
ker sem čisto out iz maema padel...
Tudi jaz sem mal padel ven, ker se sedaj ukvarjam z N9.
Na nemodificirano jedro greš z ukazom:
Koda:
apt-get --reinstall install kernel kernel-modules kernel-flasher
Po namestitvi resetiraj telefon in preveri s conky-jem, če si resnično na nemodificiranem jedru. Potem si namesti backupmenu, če ga še nimaš in si potegni sliko rootfs particije
od tukaj. Slika optfs particije ni nujna, tudi njo si potegni dol, če želiš povsem čist sistem. Datoteki prenesi na spominsko kartico. Če se prav spomnim, jih moraš še prej razpakirati na PC-ju, in sicer s 7-zipom odpri
tar.gz datoteko in iz nje potegni
tar datoteko. Le to nato prenesi na spominsko.
Še prej priporočam, da z backupmenijem na spominsko narediš backup rootfs in opt particij. To ti bo tudi orientir ali progam rabi tar ali tar.gz datoteke in kam jih shranjuje (oz. kam jih moraš kopirati na spominsko).