N900

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
No jaz sem se pa odločil, da si bom vzel čas in porihtal svojo N900.
To pomeni format...ne flash, ker mi usb port ne dela in ne morem flashat.
Kako to najlažje naredim? Da pridem na pure vanilla sistem?

Kasneje bom menjal kernel in CSSU posnel. Pa še nekaj malega programov, to je pa to.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Vidim, da si isto vprašal že na TMO in dobil nekaj napotkov. Kakor mi je znano, tistih datoteki (complete_image) lahko naložiš z backupmenujem, če ima telefon zadnjo verzijo originalnega jedra, sicer rata štala. Glavna datoteka je "rootfs image", ki jo je možno pripraviti tudi za druga jedra (npr. KP50).

Katero jedro imaš sedaj na telefonu?

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Zdi se, da se bo na trgu pojavila nova blagovna znamka telefonov, ki bodo imeli odprtokodni operacijski sistem baziran na MeeGu, oziroma Jolla (Jolla Mobile). Spodbudna novica za vse, ki si želijo odprtokodni telefon, nad katerim ne bo bdela roka velikega brata. Verjetno bodo poleg telefonov ponudili tudi tablico. Upajmo, da dajo kaj ven kar bi lahko bil dostojen naslednik N900.

Jolla continues Nokia's excellent work on MeeGo based smartphones together with the N9 core professionals and MeeGo community alumni.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Menda že konec leta lahko pričakujemo prvi telefon.

Za N900 pa bo kmalu na voljo jedro v51 (kernel-power 1:2.6.28-10power51). Novosti in popravki:

* Added bq2415x charger driver (blacklisted by default)
* Show speed of connected usb device in /sys/devices/platform/musb_hdrc/hostdevice
* Fix radio-si4713 driver which caused using 100% CPU
* Provides: kernel-feature-smartreflex, kernel-feature-video720p, kernel-feature-packet-injection, kernel-feature-charger
* Added wl1251 packet injection modules
* Use ITEM_OMAPATAG in u-boot bootmenu entry
* Added thumb patches from kernel-cssu, enable thumb support, add Provides: kernel-feature-errata-430973-workaround

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
Citat:
Uporabnik tsunami pravi:
Za N900 pa bo kmalu na voljo jedro v51 (kernel-power 1:2.6.28-10power51). Novosti in popravki:

Kaj tocno to pomeni za tiste, ki imamo CSSU stable gor?

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Mislim, da verzija cssu-ja (stabilni ali testni) tu ne igra vloge.

Sedaj je jedro 51 končno zunaj, v extras-devel repozitoriju. Predlagam, da s posodobitvijo nekoliko počakate, dokler ne bo nekaj več povratnih informacij prvih uporabnikov (več tukaj).

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Citat:
Uporabnik tsunami pravi:
Vidim, da si isto vprašal že na TMO in dobil nekaj napotkov. Kakor mi je znano, tistih datoteki (complete_image) lahko naložiš z backupmenujem, če ima telefon zadnjo verzijo originalnega jedra, sicer rata štala. Glavna datoteka je "rootfs image", ki jo je možno pripraviti tudi za druga jedra (npr. KP50).

Šele sedaj sem domov prišel...

Ja trenutno imam KP50, zaženem "nokia kernel" in mi bo nasnelo originalnega. Potem z backupmenujem restoram tisti image in to je to? hmm...resnično razmišljam da bi to naredil, samo me malo skrbi da ne bom znal nič več nič nastavit
smile-1.gif
ker sem čisto out iz maema padel...

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik mihapodb pravi:
Citat:
Uporabnik tsunami pravi:

Šele sedaj sem domov prišel...

Ja trenutno imam KP50, zaženem "nokia kernel" in mi bo nasnelo originalnega. Potem z backupmenujem restoram tisti image in to je to? hmm...resnično razmišljam da bi to naredil, samo me malo skrbi da ne bom znal nič več nič nastavit
smile-1.gif
ker sem čisto out iz maema padel...

Tudi jaz sem mal padel ven, ker se sedaj ukvarjam z N9.

Na nemodificirano jedro greš z ukazom:
Koda:
apt-get --reinstall install kernel kernel-modules kernel-flasher

Po namestitvi resetiraj telefon in preveri s conky-jem, če si resnično na nemodificiranem jedru. Potem si namesti backupmenu, če ga še nimaš in si potegni sliko rootfs particije od tukaj. Slika optfs particije ni nujna, tudi njo si potegni dol, če želiš povsem čist sistem. Datoteki prenesi na spominsko kartico. Če se prav spomnim, jih moraš še prej razpakirati na PC-ju, in sicer s 7-zipom odpri tar.gz datoteko in iz nje potegni tar datoteko. Le to nato prenesi na spominsko.

Še prej priporočam, da z backupmenijem na spominsko narediš backup rootfs in opt particij. To ti bo tudi orientir ali progam rabi tar ali tar.gz datoteke in kam jih shranjuje (oz. kam jih moraš kopirati na spominsko).

astet

Pripravnik
4. jan 2012
95
14
8
Prodam Nokio N900 za 50 EUR vse komplet v originalni embalaži. Živim v Ilirski Bistrici. Telefon deluje odlično brez napak. Programska oprema je originalna brez nevemkakšnih posodobitev. Telefon je praktično še deviški čeprav je star že 2 leti in 1 mesec. Pošljem tudi po pošti. Informacije na primson2002@hotmail.com

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Saj ni res, pa je, čisto pravi Flash 10.1 r92 (oziroma 10,1,98,88.) za N900.
shocked-1.gif

To naj bi bil uradna nadgradnja od Nokie, ki pa je uradno nikoli niso dali ven. Datoteka libflashplayer.so v deb paketu ima datum 13.10.2010. Lopovi!

Tukaj je link še do TMO teme, kjer je debata.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
11 lahko mirno pozabiš.
smile-1.gif
Še N9 nima 11, ampak le 10.1.
Zdej z desetko zopet lahko poženem test hitrosti omrežja na spletni strani speedtest.net.