N900

Technics111

Pripravnik
14. maj 2011
349
0
16
zanima me,če ima kdo slučajno enak problem in sicer se dogaja,da ko pošiljam na n900 sms-e ( conversations), predvsem pri daljših sms-ih popači besedilo in to tako da zamenjuje črke ?

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
A se ti to dogaja pri pisanju sporočil samo z virtualno ali samo s fizično ali z obema?

V 99% primerih uporabljam fizično tipkovnico in teh težav pri njej še nisem opazil. Če me spomin ne vara, z virtualno nisem nikoli napisal kakšno daljše sporočilo. Sem pa ravnokar opravil hiter test s krajšim besedilom in ugotovil, da če sporočilo napišeš brez, da bi naknadno posegal v že zapisano besedilo, se to zapiše pravilno. Kadar pa opraviš poseg v že zapisano besedilo (naknadno vrivanje besed oz. črk) pa včasih pride na tistem mestu do premešanja besed oz. črk. Zdi se mi, da do tega problem pride takrat, kadar kurzor pustiš na sredini sporočila, oziroma ga ne vrneš na konec.

Preizkušaj, če to s pozicijo kurzorja drži in nam podeli še svoje ugotovitve.

lopov

Zelenc'
20. jul 2011
27
0
1
Včeraj sem posodobljal in je naložilo nov kernel v50, drajverje za kamero pa še polno neke druge šare. Telefon je sice imel neke probleme in je zadnji mesec delal kar počasi, zdaj pa spet leti
smile-1.gif

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
748
113
EU
Sem videl da je neka posodobitev da, samo nisem imel niti 5 minut časa (ko sem imel napravo v rokah), da bi jo ravno v tistem momentu posodobil he he

Fajn vidt da zadeva dela očitno
smile-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Če imaš CSSU testing, bi posodobitev moral videti. Stabilni CSSU pa je šele od včeraj na voljo, vendar mislim, da v času pisanja tvojega posta še ni bil zunaj.

Novosti stabilnega CSSU (21.2011.38-1Smaemo3) so objavljene tukaj.

Kdor uporablja tablico oz. prenosnik z vgrajenim modrim zobom za predvajanje videov na TV sprejemniku prek hdmi priključka, mu priporočam namestitev aplikacije bluemaemo, ki N900 pretvori v BT miško, tipkovnico ali "daljinec" medijskega predvajalnika (npr. VLC-ja)
zmaga.gif
. Aplikacija se nahaja v extras-devel. Pred namestitvijo BM prelagam, da namestite še 2 paketa, ki sta omenjena v 663. postu na TMO. Če bi radi uporabljali tudi fizično tipkovnico in nimate nameščenega Easy Debiana na N900, potem si prenesite še dve datoteki iz 668. posta. Na virtualni tipkovnici bluemaema najdete dodatne črke pod naslednjimi znaki:
; = č
: = Č
[ = š
{ = Š
\ = ž
| = Ž
' = æ
" = Æ
] = đ
} = Ð

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
ksz....

Imam nekaj vprasanj glede N900:

-A je selektivna sinhronizacija z Outlookom podprta (npr. samo kontakti dolocene kategorije, samo oznaceni kontakti, samo izbrani fieldi kontaktov ipd.; pa npr. koledar samo en mesec naprej ipd.)?
-Se lahko pri sinhronizaciji z Outlookom kaksni podatki pokvarijo? Sprasujem, ker so bile sicer ze kar dolgo nazaj (Windows CE) sitnosti pri kaksnih fieldih, rojstne dneve je premikalo (zlasti ob premiku ure na poletni cas), kaksno zabelezko pobrisalo itn.
-Se za te zadeve uporablja default desktop software (kot je bil vcasih PC Suite) ali je kaj boljsega (spomnim se, da par let nazaj tako za Nokio kot SonyEricsson ni bil PC Suite prevec uporaben in je bilo bolje uporabljati Oxygen za Nokio in MyPhoneExplorer za SE)?
-So "osnovne" aplikacjie, ki jih menda ni gor (za SSH klienta, FTP klienta, snemanje pogovorov, MMS podporo, FM radio, QR kode...) na voljo brezplacno?

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
Vecino aplikacij sem nasel, edino kaksno pametno countdown stoparico se iscem - nekaj sem jih sprobal, ena se predolgo nalaga, pri drugi rabis precej klikov in casa, da nastimas, tretja, ki je hitra, pa podpira samo polne minute. :/

(nekaj takega kot tisti na SE K800i je recimo OK - klik, da prizges, avtomatsko ponudi zadnji uporabljeni cas, lahko popravis ali zalaufas odstevanje in to je to - potem pa zazvoni, ko pride na nulo.)

Aja, pa se eno precej osnovno zadevo se vedno iscem - kaksen analogen desktop clock. Enega sem instaliral, pa ima zgleda tiste kazalce bolj za okras, ker tudi priblizno ne kazejo aktualnega casa...

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
Ja, na koncu sem tudi jaz pristal tocno na omenjenih dveh. Tista analogna ura je bila Desktop Clock Widget ali nekaj takega. Tole v "trayu" pa je precej boljse...

Countdown Timer: tu me motita predvsem dve stvari:
-zvok alarma je odvisen od nastavitve "potenciometra" za master volume (zdaj, ko to vem, je OK, ampak prvic sem ga preslisal, ker sem imel precej na potiho nastavljen master volume); bi bilo bolj uporabno, ce bi bil neodvisen (ustrezno glasen ne glede na glavni volume, tako kot recimo ringtone)
-ko se alarm sprozi, bi bil lahko se kaksen vizuelen indikator, npr. da se prizge ali blinka zaslon.
Ampak verjetno se ga ne razvija oz. nadgrajuje vec.

mateoo

Zelenc'
13. apr 2010
26
0
1
pred parimi dnevi sem namestil testni SSU 21.2011.38-1Tmaemo3.1! po namestitvi sistem več ne najde datotek, če poženem file manager, FileBox mi enostavno izpiše "no files/folders", ko želim fotografirati mi javi "memory not accessible", slik naj ne bi bilo na tel., nekateri programi so zbrisani, telefon se ne poveže preko USBja, ni nobenega backup (tudi tistega ne ki je bil narejen pred posodobitvijo), ... do danes mi ni javilo, da bi obstajal posodobitev, na stabilno verzijo. Nadgradnja je potekala brez problemov.
Kaj bi to lahko bilo?

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik mateoo pravi:
pred parimi dnevi sem namestil testni SSU 21.2011.38-1Tmaemo3.1! po namestitvi sistem več ne najde datotek, če poženem file manager, FileBox mi enostavno izpiše "no files/folders", ko želim fotografirati mi javi "memory not accessible", slik naj ne bi bilo na tel., nekateri programi so zbrisani, telefon se ne poveže preko USBja, ni nobenega backup (tudi tistega ne ki je bil narejen pred posodobitvijo), ... do danes mi ni javilo, da bi obstajal posodobitev, na stabilno verzijo. Nadgradnja je potekala brez problemov.
Kaj bi to lahko bilo?

Prvo kar mi pride na misel je, da se ti je odklopila MyDocs particija. Poskusi zagnati sledeč ukaz v xtreminalu:

Koda:
sudo gainroot
mount /dev/mmcblk0p1 /home/user/MyDocs

Nato odpri file manager in preveri stanje.

mateoo

Zelenc'
13. apr 2010
26
0
1
Mali problemček pa je še ostal... fotografirati še vedno ne gre s defoult programom (memory not accessible), slikanje s Blessom deluje brez problemov..

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Imaš spominsko, oziroma kako imaš nastavljeno kam naj ti se shranjujejo fotke? Na spominsko ali na notranji spomin?
V levem spodnjem kotu, ob številki, imaš en kvadratek, klikni nanj in poglej kako je sedaj nastavljeno.

Nazadnje urejeno:

mateoo

Zelenc'
13. apr 2010
26
0
1
HMMM, kaj pa je zdaj to.....ko tel. izklopim in ponovno poženem se problem ponovi...ostal je tudi problem povezave preko USB...
POMOČ....

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik mateoo pravi:
DELAAA, Tsunami, CAR si...HVALA ti 100x...

Najbrž si imel telefon povezan s PC-jem v mass storage načinu, in ko si ga odklopil se notranji spomin ni nazaj priklopil.
V bodoče je najbolje takoj po odklopu s PC-ja preveriti, če je file manager zaznal notranji pomnilnik. Če ne, potem imaš zgornji ukaz v xtreminalu, ki rešuje situacijo.
wink-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ali lahko ustvariš kakšno datoteko na notranjem pomnilniku?

Maš mogoče nameščen Leafpad, da to preveriš? Če nimaš ga namesti in odpri, nato nekaj napiši in vsebino shrani pod poljubnim imenom v npr. Documents, pa povej ali je to šlo.