N900

mateoo

Zelenc'
13. apr 2010
26
0
1
Gre, gre ustvarit in shranit...Malo me bega, da sedaj dela ko sem mount ukaz vnesel. Ko pa tel. izklopim in ponovno zaženem zopet ne dela...

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ali v file managerju vidiš mapo Camera?

Nenavadno. Lahko narediš en preizkus? Ko telefon ugasneš in ponovno prižgeš, odpri xtreminal in napiši ukaz:
Koda:
ls
pa povej, če ti med zadetki izpiše direktorji MyDocs, če ti nato napiši:
Koda:
cd MyDocs
ls
in napiši kaj ti se izpiše.

mateoo

Zelenc'
13. apr 2010
26
0
1
hmm, zdaj pa sem naredil sranje....sem ponovno namestil stabilno verzijo cssu in...mi vse ikone zmeče na eno namizje...in ne morem nič...niti namiziji listat, niti pognat urejevalnika, nič.....grozaaaa, kaj pa čaram....

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Malo sem preletel forum in naletel na eno rešitev, ki bi ti znala pomagati. Glej tukaj in sicer vsebino prvega okvira pod točko C skopiraj v datoteko (npr. mydocson), ki jo z leafpadaom ustvariš v direktorju /etc/event.d/.

npr. odpreš xterminal in izvršiš naslednji ukaz
Koda:
sudo gainroot
leafpad /etc/event.d/mydocson
to bo odprlo prazno datoteko, kamor kopiraš skripto iz prvega okvirja in datoteko shraniš. Nato rebootaš telefon in preveriš, če je sedaj MyDocs viden v file managerju.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Če imaš testni CSSU, ne smeš na stabilnega in obratno. Jaz sem svoj telefon pred časom poflešal, da sem sedaj lahko na stabilnem.
Če imaš backup, oz. če ga lahko še narediš, ga naredi. Pa poflešaj telefon, ne rabiš flešati eMMC-ja (notranjega spomina), ampak samo firmware. Nato obnovi sistem iz backupa. Če bi rad šel na stabilnega, tu potem preskoči nameščanje testnega CSSU.

mateoo

Zelenc'
13. apr 2010
26
0
1
samo kako to sedaj izvesti, na tel. ne morem nič (vsee ikone, ena prek druge...) USB pa ne zazna... kako se zdaj lahko naredi..

mateoo

Zelenc'
13. apr 2010
26
0
1
Tako, zdaj pa je tel. čisto "mrtev"....niti prižgati ga ni več mogoče.....ko ga prižgem se pokaže Nokia Logo, potem pa nič več, kar izklopi se... kdo to zna popravit?? moram nest na original Nokia servis??

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Če se prikaže logo, potem je telefon mora dati flešat. Ko flešaš ne rabiš flešati celega FW, lahko samo jedro. Ker praviš, da imaš bauckup od prej, mislim da situacija ni tako kritična glede podatkov.

Eden od razlogov zakaj ti boot ne pride dlje od logo znaka je najbrž prazna baterija, če nisi medtem kaj pomemebnejšega zbrisal. A se ti baterija polni pri izklopljenem telefonu? Če se, najprej do jo do konca napolni. Ko je polna je imaš zeleno led lučko. Še prej predlagam da daš baterijo ven s telefona za 2-3 minute. Kakor koli je že, telefon se da rešiti brez servisa.

Kako se fleša telefon (fw, ali samo posamezen del) poišči na wiki straneh maemo.org. Mislim, da sem to enkrat tudi omenil tukaj. Če boš rabil kakšno pomoč se lahko slišiva prek ZS, a šele popoldan.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
Meni pa ni nic javilo, da je kaksen update sistemskega sofwarea. Imam pa tistega od novembra. So vsi po njem do zdaj testni?

Pa se nekaj me zanima... instaliral sem Woodchuck, ki naj bi omogocal vecji nadzor nad tem, kdaj ti kaksne kataloge apdejta in isce apdejte. Se to mora kje videti, da zadeva deluje? Oz. kako so stvari nastavljene?
Dal pa sem jo gor, ker sem zadnjic v minuti pokuril 2 EUR (pa samo en par kB status sem hotel preveriti), kar sem opazil sele potem, ko je stevec kazal preko 8 MB prometa v zadnji seji. Glede na to, da imam za RSS in za posto vse auto-checke izklopljene, pa nobenega tovrstnega widgeta na desktopu (FB, RSS, posta...), sklepam, da je bil krivec application manager.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ne poznam Woodchuck-a. Za prenos podatkov ti je res najbrž app. manager. Ta v ozadju takoj preveri za posodobitve kadar se povežeš z netom. Tega se ne da izklopiti, lahko pa podaljšaš interval med posameznimi preverjanji s preprostim ukazom v v xtreminalu:

Koda:
gconftool -s --type int /apps/hildon/update-notifier/check_interval xxxx

Namesto znakov xxxx vpišeš poljubno število, ki pa menda ne sme biti višja od 2147483647. Število predstavlja minute in 2147483647 je približno 4083 let.
Jaz sem si nastavil na 525600 oz. 1 leto in preverjanje za posodobitvami zaganjam ročno v app. managerju z gumbom Update, oziroma še najraje to počnem kar v xtreminalu.
wink-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Za določanje dni, ko naj sistem preveri posodobitve imaš tudi aplikacijo z imenom updateconfigurator, ki se nahaja v extras-devel.

updateconfigurator.jpg

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Če imaš zadnjo posodobitev od novembra lani, potem imaš zadnjo uradno. Obstajata pa tudi dve verziji neuradne posodobitve (CSSU) - stabilna (stable) in testna (testing). Če boš s telefonom odprl to spletno stran si lahko, s klikom na ustrezno ikono, namestiš eno od njiju. Ne nameščaj obeh, da ne boš imel enake težave kot mateoo.

Zadnji testni CSSU je bil 30.3.2012.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
Hvala, bom prechekiral.
zmaga.gif

updateconfigurator pa je najbrz zgolj front-end tiste gconftool komande?
Samo tudi ob dolgem intervalu lahko zagode murphy, ce se glih tisti dan v prihodnosti preko 3G povezes in preveri ravno takrat apdejte.
grims-1.gif

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
Nevermind, z updateconfigurator sem nastimal na 0, kar naj bi izklopilo avtomatska preverjanja.

Gor sem dal zadnjo stabilno CSSU. Vse je slo OK skozi, le theme customizer mi zdaj ne pusti vec spreminjati nastavitve "app shortcut background", po instalaciji CSSU imajo namrec vse ikone na desktopu okvir, ki sem ga imel prej izklopljenega. Na Maemo forumu mi ni uspelo najti nic pametnega - menda naj bi bilo v eni prihodnjih verzij CSSU urejeno.
confused-1.gif

Ali pa nisem prav iskal. Je se kaksen workaround (direktno editiranje kaksnega ini fajla), ker tisti okvirji na shortcutih so v vecini tem precej grdi...?

Pa ko sem zamenjal temo, so na seznamu vseh instaliranih zadev (klik levo zgoraj) vse ikone malo prevec na desno zamaknjene (vse je lepo alignano, samo na levi je prevec placa glede na tisto, kar je na desni).
frown-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ne uporabljam theme customizerja, zato ti znam pomagati. Preleti temi za testni CSSU, če je tam kakšna rešitev. Vem, da se je na forumu debatiralo tudi o združljivosti theme customizerja s CSSU.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.965
38
48
Sem nasel resitev in je precej banalna - podobno kot velja za boot video in zvok za skljoc fotoaparata je tudi za okvirje shortcutov treba preimenovati ali pobrisati fajl, ki doloca sliko okvirja.
smile-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Super, da je težava odpravljena.

mateoo, tvojo težavo z MyDocs-om je povzročil zadnji testni CSSU, kar so sicer kmalu odpravili, vendar tisti, ki so že naložili CSSU s to napako, so morali problem reševati "ročno".

Kadar izide kakšna novost, je pametneje, da se z njeno namestitvijo nekoliko počaka na odzive prvih uporabnikov. To lahko prihrani marsikateri glavobol.

mateoo

Zelenc'
13. apr 2010
26
0
1
Ha, sem opazil...telefon sem moral odnesti enemu "strokovnjaku", in mi je vse ponovno zrihtal...
vseeno hvala za pomoč...ne bom več nameščal testnih zadev...

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
748
113
EU
Ampak ta N900 je pa res neverjetna trdoživa naprava, smo že leta 2012 pa zadeva še vedno kljubuje časom (mislim predvsem programsko)
smile-1.gif