N900

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
upam da bo konkurenca androidu
smile-1.gif
bomo vidli. A MeeGo ma isto osvnovo ko Maemo?

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ja, v bistvu sistem, ki bo na telefonu, če prav zastopim, bo nek hibrid Maema in MeeGa, s tem, da je že sam MeeGo nastal z združitvijo Maema in Moblina. Telefon je v fazi testiranja. O specifikacijah telefona se ugiba, vendar nekaj stvari je že potrjenih. Več lahko prebereš tukaj.

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Citat:
Uporabnik jamiekarai pravi:
Citat:
Uporabnik tsunami pravi:
Težka bo, nova z garancijo je tolk.

jao

js ti ponudim 20e :D

sploh nevem zaka bi jo prodaju , lepo ti damo navodila porihtas si tk ko hoces in to jeto.

ps. ce ni skrivnost povej kok si dal sploh za njo?

Napacnega citiras. dal sem 330 eur za njo, uporabljal sem jo pa dobre 3 mesece. Ksj se meni splaca in kaj rabim pa ze sam najbolje vem. Iskreno sem hvalezen za pomoc, samo N900 ima enostavno prevec malih napak, da bi mene prepricala. Kdor pise, da je symbian zame se pa moti.

Ostajam pri tem, da jo prodam. Ponudbe pa se nimam nobene, cudno za tak stroj.

Jaz ti ponudim 22€, ampak si pa frajer. Prodal bi jo na forumu, kjer pišeš samo slabo o njej, nekaj osnovnih stvari ni in še prodajaš v temi, kjer smo uporabniki N900. Kaj misliš da si bom še eno kupil?

Jao jao...

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Čudno ane, da prodajam pa še iskren sem. (tožite me) Kar jaz pljuvam čez njo so dejstva o N900 in vi uporabniki bi morali to najbolje vedeti. Ko je bil telefon polit z vodo in se ekran praktično niti prižgal ni, sem ga ocenil na 50 eur in je telefon non stop zvonil. Spet se vtikaš v nekaj, česar ne razumeš. Še enkrat, da bo končno mir, če bo treba, ti bom narisal: PRODAJAM, nisem pa nikjer rekel koliko hočem za njega. Če bo prišla prava ponudba, ga bom prodaj, če ne ga bom imel za rezervni disk ali pa bom z njim okrasil steno.

Telefonu ne fali nič izrednega, razen to, da nima garancije in, da se po mikrofonu bolj slabo sliši. Če ti je to vredno 22 eur in misliš, da bom prodal, se fino motiš. Koliko pa jaz mislim, da bom za to dobil, pa ti ne veš. In tukaj so ljudje, ki lahko take stvari sami popravijo in ne rabijo garancije, ampak poceni telefon in to jaz prodajam. Sem pa sigurno čuden, bolje bi bilo očitno, če bi ljudi probal kar nategnit - se pravi, naj skrijem dejstva, ki so del tega aparata? Hvala ne, sem pošten.

Smešno pa mi je tole sklepanje kako bom s HTCjem delal in kako ne bom znal jailbrejkat iPhone-a itd. Res, da sem zelo pozno začel uporabljati HTC, s TyTn-om, in sem totalni nevednež, pa zelo pozno sem prvič jaibrejkal iphone, kakšne dobre pol leta nazaj. Nikoli nisem rekel, da ga prodajam zato, ker ga je treba fleshat, ampak imam pač svoje razloge, ki meni močno ne odgovarjajo. Sploh pa nokia, kot sem že napisal, mene zaradi Teleraya ne bo več videla, pa zaradi mene lahko naredijo 150xboljši telefon kot je ta.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ker:
- so mi najprej odgovorili, da se GA NE DA POPRAVIT, oz. da je nepopravljiv
- ko sem ga ponovno poslal dol, da ga popravijo na moje stroške, so mi dali predračun za 150 EUR in BREZ GARANCIJE, DA BO TELEFON POPRAVLJEN (niso garantirali, da bodo sploh lahko popravili)
- ko sem to zavrnil, sem dobil nazaj RAZSTAVLJEN telefon brez enega šraufa in s polomljenim kontaktov za zaslon

A bo dovolj?

V tem času mi je sicer simobil odobril nakup novega telefona za pol cene, ampak so ravno naredili nove pakete in se to ni splačalo, glede na to, da je bila kazen za predčasni nakup preko 170 EUR. So mi pa šli ful na roko, sem povedal točno kako je bilo in dal zraven maile od teleraya.

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
O tem ti gvorim. Edino še iphone dela out of the box kakor dela. če te kaj moti ga pa lahko samo prodaš, ker spreminjaš lahko bore malo
smile-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Ker:
- so mi najprej odgovorili, da se GA NE DA POPRAVIT, oz. da je nepopravljiv
- ko sem ga ponovno poslal dol, da ga popravijo na moje stroške, so mi dali predračun za 150 EUR in BREZ GARANCIJE, DA BO TELEFON POPRAVLJEN (niso garantirali, da bodo sploh lahko popravili)
- ko sem to zavrnil, sem dobil nazaj RAZSTAVLJEN telefon brez enega šraufa in s polomljenim kontaktov za zaslon

A bo dovolj?

Ma kaj maš sedaj razstavljen telefon in brez šraufov al' kako? A so ti to v drugo popravili? Mogoče sem malce zabit, ampak meni ni nič jasno v kakšnem stanju je sedaj telefon.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Mogoče sem jaz zamujen primer, ker nič ne zastopim.
grin1.gif

Tu bi mu eni radi pomagali, pa ne pove ali je to poizkušal kar smo mu predlagali.

1. Testiranje mikrofona s programi za snemanje zvoka.
2. Testiranje klica s slušalkami in mikrofonom, ki je obešen na njih
3. Popolen refleš telefona

Ne vem, če je odgovoril vsaj na eno od teh vprašanj. To če človek ne zna flešati, pa ni konec sveta. Saj se ni nihče rodil z znanjem in tu smo eni, ki smo to počeli že velikokrat in smo pripravljeni pomagati.

Če pa res ne ve kaj naj počne s telefonom, mu jaz dam 30 €. Mogoče mi pride prav kakšen kos, če slučajno pride do kakšne nezgode. Letos ga pač nisem zavaroval za take reči (cca 25 € pride zavarovanje).

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Sam res kaj krije zavarovanje? Daš kak link kje je kaj napisanega...jaz sem že enkrat iskal pa nisem nič uporabnega našel.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Greš na zavarovalnico, oziroma pokličeš kakšnega njihovega terenskega agenta in mu rečeš, da bi rad zavaroval telefon (lahko tudi kak drug aparat, npr. kamero...) za primer strojeloma.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
TUPLI, v postu št. 1230746, na tej strani, imaš link do vseh informacij, ki so do sedaj pricurljale. Telefon zagotovo ne bo imel 4-jedrni procesor z 2 GB spomina. Mogoče ne bo imel niti 2-jedrni. Tip, ki je razkril par stvari o telefonu, katerega ima na probi, je povedal le to, da telefon nima niti najmanjšega problema z večopravilnostjo, oz. z odprtjem večjega števila aplikacij naenkrat. Vse deluje brez najmanjšega zatikanja. OVI navigacija je ista kot pri N8, resolucija ekrana bo večja kot pri N900, prav tako bo imel več točk na kvadratni cm (ali palec, če ti je ta mera ljubša). Na ekranu (v meniju) je vidnih 24 (4x6) ikon (recimo pri N900 jih je 15 = 3x5, pri N8 pa 12 = 3x4). Da vse deluje tekoče me niti ne čudi preveč, ker že Maemo pri 600 MHz deluje zelo dobro. Nov sistem je zagotovo še bolj zoptimiziran, poleg tega telefon ima boljši procesor in grafično.

Ena od zanimivih stvari je ta, da boš menda lahko imel na ekranu odprti 2 aplikaciji hkrati (prva na 2/3, druga pa na 1/3 zaslona).

Nazadnje urejeno: