N900

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.407
488
83
::1/128
Citat:
Uporabnik mihapodb pravi:
Ja to sem se tudi sam enkrat zajebal, pa ne vem kaj sem že imel nastavljeno na auto update in sem imel vsakič nekaj sekund preden je bilo prepozno.

Drugače pa glede zavarovanja, je tako kot je tsunami povedal:
krije se padec po tleh ali v vodo. Za moj 680€ vreden mobi je cca. 20-25€ na leto, ker sem rekel da ne potrebujem tega, če mi ga ukradejo iz avta.
Je pa 25% amortizacija na leto, to pomeni da je telefon vsako leto 25% manj vreden, če je "totalka".

Jaz bom svojega sigurno zavaroval in lepo skakal naokrog brez skrbi
smile-1.gif

To je pri Zavarovalnici Triglav...

In kako je s tem, če pade v vodo. Ga je treba prinest iz vode (recimo, da ti pade v morje in ga bolj težko najdeš)? Ti plačajo ceno novega-amortizacija, al so še kakšne cake?

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Če ti pade v vodo in ga ne najdeš, je najbrž isto kot, če bi ga kje izgubil, česar zavarovanje po vsej verjetnosti ne bo krilo. Zavarovanje krije poškodbo, ki jo jim moraš predočiti. Sej vemo, da voda uniči aparat, ampak kaj če ga slučajno ni. Prav tako, kako naj ti verjamejo, da aparata nisi prodal in sedaj hočeš še malo zaslužiti.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ni nobene fore za razširitev na 5-9 namizij
wink-1.gif
, samo namesti CSSU in nato pojdi v urejanje namizja (klik desno zgoraj), nakar izberi Manage views in si obkljukaj toliko namizij kot jih želiš imeti.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Zdj ko sm flesu na novo postavlam , ka je ze treba potegnat da se da v terminal pisat vem da je v enem postu pisalo leafpad + se neki sam ne najdem po stranih straneh ce mi prosim poves.

Drgac pa sm nalozu titanovo jedro in mi foto trenutno ne dela ceprav nism nalozu tistih blessn900
odpre se fotoaparat pa vse pa ze pozuma ko bi pa moglo sliko nardit pa napise memory full unable to save content-
upam da so drajverji
smile-1.gif

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
No kot sem obljubil, bom napisal kako je z zavarovanjem mobitela.

Zavarovanje se imenuje strojelomno zavarovanje. Za svojega SGS2, vrednega 680€ sem plačal 18€ za 1 leto zavarovanja.

Če mi pade po tleh, je strošek popravila zaslona 180€ in polnih 180€ mi plača zavarovalnica. Brez odbitne franšize.
Vsako leto je 25% manj vreden, ampak roko na srce, več kot 2 leti ga tako ali tako ne bom imel.

Če vas še kaj zanima, vprašajte.

Sedaj pa upam, da nikoli ne bom rabil uveljavljati česa, če pa, me vsaj finančno ne bo skrbelo
smile-1.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Namesti si Rootsh, Leafpad in Filebox. Nato v Filebox-u nastavi root dostop in Leafpad kot text editor. Tako lahko vsako datoteko editiraš prek Filebox-a, brez da rabiš xterminal. Poleg tega Filebox ti omogoča, da odpreš xterminal z root privilegijem v tisti mapi v kateri se trenutno nahajaš.

Če imaš težave s fotoapartom si namesti fcam-drivers (apt-get install ...)

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Pametna poteza, sploh pri dragih aparatih. Mirno spiš in se izogneš težavam kakršne je npr. imel tjuren.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
Sm nasu ka je blo narobe , blo je nastimano da mi shranjuje v root pa sm sam prestavu da zdj shranjuje v notranji pomilnik in to je to. Pa driverje sm tud nalozu tk da zdj sm bol ko ne use porihtu tk ko je blo

hvala za vse info (zaenkrat )
smile-1.gif

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
jao spet js ...

Uceri sm postavu zadevo nazaj vse programcke pa to ..

zdj se mi pa dogaja da dela use ok .. po parih min ko hocem spet uporablat teleton pa tuch sploh ne prime , cuje se kao clic clik ko prtiskam po njem desktope lahka menjam sam ikon ne morn klikat pa restartam pa spet dela.
A naj zacnem brisat programe ko sm jih nalagu al ka naj?

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Tu gre najbrž za problem z widgeti. Povej katere widete imaš na namizjih, oziroma ali katerega od teh, ki jih imaš sedaj, prej nisi uporabljal?

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ugašanju telefona se izogneš, tako da zaženeš ukaz:

Koda:
sudo gainroot
killall hildon-home

To resetira namizje in čez nekaj sekund ti nanj povrne vse ikone, razen wigdetow. To je nov problem, ker moraš zopet ročno postavljati vse widgete. Da se temu izogneš, narediš prej kopijo trenutne postavitve ikon in widgetow (namizij) katero po ukazu killall... prikličeš nazaj.

1. korak - shrani sedanjo pozicijo wigetow
Koda:
sudo gainroot
cp /home/user/.config/hildon-desktop/home.plugins /home/user/.config/hildon-desktop/home.plugins.backup

2. korak - resetiraj namizje
Koda:
killall hildon-home

3. korak - povrni stare nastavitve namizja
Koda:
sudo gainroot
cp /home/user/.config/hildon-desktop/home.plugins.backup /home/user/.config/hildon-desktop/home.plugins

Pazi, v prvem koraku datoteko home.plugins kopiraš v datoteko home.plugins.backup, v zadnjem pa obratno.

Če kasneje namizja več ne spreminjaš (ne dodajaš več novih ikon in widgetow), lahko 1. korak preskočiš.

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
To, kar sem navedel v predhodnem postu, te samo reši, da ne rabiš resetirati telefona, ne odpravi pa težave. Problem so zagotovo widgeti, samo vprašanje je ali so novi v kombinaciji s starimi, ali pa nekateri stari, ki so sedaj na skupnem namizju, česar prej nisi imel. Če odkriješ katera kombinacija je vzrok težave, sporoči.

Nazadnje urejeno:

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Men se je to dogajal z DCEW widgetom. tisti widget bi je zelo nastavljiv za temperaturo, overclockanje itd. Sedaj z beecon widget pa ni težav.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Nokia za MeeGo pravi:
Citat:
Rumours of my Death Have Been Greatly Exaggerated

In Eldar Mutrazin, ki je še prejšnji mesec zapisal
Citat:
MeeGo is dead. Trying to find some news from Meego conference
frown-1.gif
They talking about future like a few years ago. Future without devices
sedaj pravi:
Citat:
Do you know that Stephen Elop kill Maemo/Meego only for one reason? It will be at the same level as new iPhones - good OS with great HW

V torek se v Singapurju, ob 4. uri zjutraj po našem času, prične Nokia Connection 2011. Namiguje se, da bodo tam predstavili nov telefon.