N900

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Sej to ko vpišeš, to potem že kaže temperaturo na namizju, samo zelo na majhno in spodaj (spodnji del šestkotnika). Sedaj se moraš samo poigrati z nastavitvami izgleda QBC widgeta. Za začetek, ti predlagam, da pod Type (na vrhu) izbereš Snippet. Show, Status pa pusti tako kot je. Potem si nastavi poljubno širino in višino okna. Nato pa se še poigraj z nastavitvami Command Title Settings in Command Results Settings in sicer s pozicijo in velikostjo fontov. Pa pri Command Title Settings, kjer imaš vpisano queen-beecon.png pri Position (v isti vsti) izberi Hidden, da ti skrije tisti šestkotnik.

Nazadnje urejeno:

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Če ta pa te moti tudi tisti manjši rumeni šestkotnik v desnem zgornjem kotu pa pod Command Results Settings, v isti vrsti, kjer je vpisano queen-beecon-resimg.png, prav tako pri Position izberi Hidden.

jamiekarai

Pripravnik
26. maj 2010
667
0
16
Titovo velenje
se mi je zdelo da bo neki takega, sam pol ce dam recimo add cmd mi vedno prejšni "ukaz zamenja" a se da kk fiksirat recimo da skoz kaze temperaturo pa pol da še dodam uptime pa kok je baterije pa to?

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Ja, ko enkrat daš v Add Cmd je not. To kar si vnesel nato izbereš pod Command Selection gumbom, ki je na vrhu. Tu je že nekaj vnesenih ukazov. Če si sedaj prevečkrat vnesel isto stvar jo lahko spremeniš ali izbrišeš pod Edit Cmd. Koliko ti to baterij žre, ne vem. Ni pa neka huda poraba. Pod Update Policies & GPS/Location si @Desktop nastavi na Yes, @Interval pa na Disabled. To ti bo osveževalo temperaturo le ob menjavi namizja.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Jaz sem pa naredil napako z nakupom N900, poleg tega, da sem jo preplačal, mi jo je zalila voda in sem jo dal popravit. Koštalo 70 EUR, ampak je delalo. Nekaj časa. Potem je crknil display, sem dal popravit, 70 EUR, ampak dela ko šus. Je pa nova težava, nihče me ne sliši na drugi strani. Saj vem, da je tudi moja krivda, ampak zaradi vsega skupaj Nokia mene ne bo več videla, ampak nikoli več! Na servisu so mi zavrnili garancijo za 14 dni star telefon, kar je seveda pravilno če gremo po knjigah, ko sem hotel sam plačat so mi poslali račun za 150 eur kjer ni bilo nobene garancije, da bo delalo. Kolega je imel BB starega dve leti in pol, so mu ga na garanciji zamenjali z novim. Ni mogel verjet. Ko se je čez pol leta tudi pri tem zjebal enkrat, je šel za foro še enkrat dol in šok - dali so mu še enega novega BB- Njegova punca je imela politega BB-ja s pirom, na garanciji je dobila novega. Jaz butelj, sem kupil tale jajca od Nokie, zmetal za njega 300 EUR pri simobilu + dodatnih 150 za popravilo, telefon je pa praktično neuporaben. Nikoli nikoli ampak nikoli več!

Ima me, da ga vržem v steno, da se razbije na prafaktorje, ker če ga ne bom, da ga bom poskušal dat še enkrat popravit!

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Hahahaha kakšni nesposobneži. Poliješ ga z vodo in se pizdiš, da je telefon zanič, ker ne dela. Zate definitivno ni N900. Zate je telefon s symbianom ki dela out of the box vse (vse = klic+sms).

c-c-c, potem pa nokia kriva
smile-1.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ma kdo je rekel, da je nokia kriva?!? Napisal sem, da sem tudi sam kriv, krivim pa jebeni servis Teleray! Da so pa jajca, pa berem na forumih. Crkuje USB, crkuje zvočnik, vse crkuje. Sedaj ko zvočnik crkuje, dam popravit in kasneje bo crknil še USB?

Kupujte nokije pa bo, jaz jih ne jebem več, ker s takim servisom naj se lepo nekje jebejo! Zalilo ga je pa par kaplic vode, da so to popucali sem plačal 70 EUR. Potem pričakujem, da dela, kajne?

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
ampak zaradi vsega skupaj Nokia mene ne bo več videla, ampak nikoli več
Jaz butelj, sem kupil tale jajca od Nokie
Nikoli nikoli ampak nikoli več!

Samo nekaj tvojih citatov, ki so samo posledica tvoje napake, da si telefon polil z vodo.
Da je telefon neuporaben? Kako hudiča, kaj je neuporabnega? Kaj je tle kdo kriv, razen tebe? Problem z USBjem pa boš morda res imel v prihodnosti, vendar bo to garancijsko popravilo zaradi serijske napake.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Pa si siguren, da je sedaj po 9 mesecih moja napaka, da se na mikrofonu nič ne sliši? Zakaj je delovalo do sedaj?

Telefon, kjer te sogovornik ne sliši, je neuporaben. Mene pač nokia zaradi teleraya ne bo več videla, napisal pa sem, da sem se zajebal z nakupom. Da so jajca? So jajca, pa ti bom naštel vsaj dve:

1. touch screen je za zjokat neodziven proti konkurenci
2. če dam v portrait mode ko me nekdo kliče, se kar ugaša in prižiga enkrat vmes, so mi že na tem forumu povedali, da je to pač včasih tako
3. samo dve opciji za profil?!?

Verjetno pa nisi gledal preverjeno, kjer so parim zavrnili popravilo USB, kajne?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Še en minus bom izpostavil. Ko prejmem SMS in imam telefon potiho, zaslon pa je ugasnjen, samo led lučka začne utripati. Bohnedaj, da bi se zaslon prižgal in ti pokazal, da si prejel SMS.

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
Mikrofon je crknil po 9 mesecih? In kaj potem? Pač je crknil, sem prepričan da ni prvi.

Touchscreen je za moje pojme najboljši rezistivni na svetu. Verjetno niti ne ločiš.

Ja to je res nadležno, ampak me ni preveč motilo tiste pol sekunde, ko rabi da se obrne med klicem.

Glede profilov je pa tako kot sem ti rekel. Zate je symbian telefon, ki ima vse po defaultu. Tukaj moraš pa kak program posnet. PS: na trenutno najboljšem telefonu Samsung galaxy S 2 z androidom imam - za popizdit, samo 2 profila
wink-1.gif
Posnamem programček za profile in je problem rešen.

Link za to oddajo preverjeno, kjer so uporabnikom N900 zavrnili popravilo USB priključka. Hvala

Da se ne prižge zaslon je čista zmaga. Pač diskretno se prižge lučka, ki jo ZELO pogrešam na SGS2.

Še kakšna težava? Aja pa res prosim za link do oddaje preverjetno, kjer je govora o N900.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
1. Ma ne bom ti iskal oddaje, naj ti potrdi kdo, ki je gledal ali pa si poišči sam. Je bilo pa to kakšne 2 3 mesece nazaj. Tam je govora tudi o strašnem odnosu teleraya do kupcev.

2. Da se ne prižge lučka je kretenizem, oz. bi se to moralo nastavit. Jaz imam v pisarni telefon potihem in pred nosom, pa vačsih po eni uri ugotovim, da sem prejel SMS.

3. Pa ko si že tako brihten, mi povej kater program za profile naj se DL-jam.

4. kdo govori o tem, da se zalson premika pri klicu? Jaz ti pravim, da sem naštimal, da je zaslon ob klicu v PORTAIT mode in če je tako, potem se kar prižiga in ugaša. Ko hočeš odgovorit na klic se pa ravno ugasne in ga moraš s tipko najprej prižgat, potem se pa lahko oglasiš.

5. Mikrofon je crknil po 9 mesecih in ni prvi, ravno nasprotno - velika večina jih crkne, kot tudi USB-jev. Ampak to je čisto normalno ane, da ima telefon take serijske napake.

Zame je symbian telefon ja, se mi zdi. Vse te stvari ki sem ti jih naštel so na N900 neprilagodljive! Kdo torej rabi symbian??

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
1. Toliko o tem, da samo govoriš nekaj brez ozadja, če pa že je, pa ne pokažeš.

2. Meni je to še vedno vrhunsko, seveda če bi si ti nastavil da ti LED lučka utripa v rdeči in modri barvi, kot je meni, potem nebi nikoli nič zgrešil. Seveda če pa imaš default ko čisto malo utripne vsake tolko, potem pa si ti nevešč uporabnik.

3. "Ma ne bom ti iskal oddaje", v tem primeru ti jaz ne bom iskal programa.

4. To pa ne vem o čem govoriš, meni se to ni nikoli zgodilo. Se pa ugasne, kadar senzor bližine zazna nekaj v bližini v izogib nepotrebnim pritiskom in da se ne oglasiš pomotoma (v žepu itd)

5. Moram priznati, da za USB težave vem, za mikrofon pa ne. Ja seveda to ni prav in ni normalno, ampak tudi velikim se kdaj zalomi, mar ne?

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Programa ne bos dal, ker ga ni. pa verjemi, ne govorim brez ozdja, oddaja o tem je bila pa pika.

Nazadnje urejeno:

mihapodb

Pripravnik
3. nov 2008
249
0
16
No vidiš, vsaj potrudil si se.

Program za profile je pa "Tweakr". Tukaj si lahko nastaviš poljubno število profilov.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
tjuren, zanima me ali imaš nameščen tazadnji firmware PR1.3 oz. 20.2010.36-2?

Si probal uporabiti za klic slušalke in mikrofon, ki je gori. Dej to poizkusi, ker če to ne dela, potem najbrž nimaš okvarjenega mikrofona na telefonu.