Katere smuči?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Ne bos falil, odlocil se bos sam, jaz na tvojo visino bi sel na 172…..casi ko so se kupovale dost krajse dile so pocas mimo in gre spet na gor ( pa da se ne bo kdo uzgal po nepotrebnem :) )
Vidiš,, jaz bim u pa krajšo svetoval. Ker imam sam pri 190 višine a72 P44+.

Ampak na koncu: najti test, rentat, skratka sprobat. Ker so smuči predrag špas, da bi na pamet kupoval.
Tule seznam elanovih testnih dni oz možnosti testa v izposojevalnicah

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.599
4.784
113
Evo rezime. Čez vikend sem bil na Soriški planini, kjer je imel Extreme Vital testiranje smuči. Testiral sem Elan Primetime 33 v dolžinah 165cm in 172cm, ter Primetime 44 v 165cm. Potem sem sprobal še ene Salomon, ne vem modela več. Najbolj všeč so mi bile Primetime 33, 165cm. Od tega kar imam sedaj definitvno bolj stabilne, tudi, čez naplužene dele, čez led sem se moral bolj namatrat in sem imel rajši krajše smuči kot daljše. Sicer zahtevajo več koncentracije in moči, skratka boljšega smučarja, ampak mislim, da bo to to in so ok model za moj razvoj naprej. Drug teden grem za 1 teden smučat in si bom prej kupil Primetime 33, 165cm, pa da se jih dobro navadim.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.263
1.768
113
40
Glede servisa smuči. Lani sem kupil nove in v trgovini so rekli, da ni potrebno nič urejati, samo gasa. In smuči so res bile uravnotežene da je veselje. Zraven karvinga tudi lepi zavoji z oddrsanjem na strmem...

Zdaj sem jih imel na servisu in so agresivne, da se skoraj ne znam več peljat, tezko se oddrsa...

Kako navodilo dat na servisu? Da ne nabrusijo s takimi koti sprednjega in zadnjega dela ali kako?

jello

Guru
22. sep 2008
10.291
3.916
113
Še tri fure odpelji in bodo spet "normalno" vozne. Skoraj ne verjamem da bi ti kdo pustil konce nabrušene. Če ni nič vprašal so najbrž na kot 87.

• Všeč mi je
Reactions: uncle_sam

ojanez

Fizikalc
2. sep 2007
267
31
28
Tudi jaz mislim, da niso "pobrali" špic in repov. Ali pa so jih, vendar ne dovolj daleč. Včasih je v nekaj cm lahko velika razlika ;)

Enake simptome sem imel jaz. Smučki sta nekontrolirano grabili, bili agresivni, enako, kot opisuješ ti. To se še toliko bolj občuti na kakšnem agresivnem snegu. Moj serviser je pobral na špicah in repih, vendar ne dovolj daleč. Ko sem pobral še nekaj cm na vrhu in na repih, je bila razlika noč in dan.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.263
1.768
113
40
Hvala vsem..

Luka, to vse jasno, teža naprej. Ampak tako še ni bilo nikoli. Vem, da nisem profi, dobro znam smučati/karvat na zmerni strmini...na strmem pa lepo Bojan Križaj :cool:
Tudi jaz mislim, da niso "pobrali" špic in repov. Ali pa so jih, vendar ne dovolj daleč. Včasih je v nekaj cm lahko velika razlika ;)

Enake simptome sem imel jaz. Smučki sta nekontrolirano grabili, bili agresivni, enako, kot opisuješ ti. To se še toliko bolj občuti na kakšnem agresivnem snegu. Moj serviser je pobral na špicah in repih, vendar ne dovolj daleč. Ko sem pobral še nekaj cm na vrhu in na repih, je bila razlika noč in dan.
Kako bi to sam lahko malo zrihtal...namenskega orodja nimam..? Kak fin brusni papir ali kaj takega?

ojanez

Fizikalc
2. sep 2007
267
31
28
Namensko obstaja neke vrste "radirka" s katero potegneš po robnikih na vrhu in repih. Ne vem, kako se uradno imenuje. To sem uporabil jaz, jo je imel kolega v žepu smučarske jakne.

Verjetno bi lahko rešil tudi z brusnim papirjem, vendar ti v tej smeri ne bom dajal nasvetov, nimam izkušenj.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.544
5.865
113
Nima veze kaj je konec koncev za to. So pa to malenkosti, ne zaj da robnik pobereš za 45 stopinj. Kaki fini šmirgl, diamant 600 ali vec, kaki fini keramični kamen. Konec koncev tudi spodnji del šalce ali krožnika kjer ni glazure. In 2-3x narahlo preko koncev 5cm robnika potegneš. (Tisti delnki je v stiku s snegom seveda, ne ono kaj je v luftu)

ampak načeloma tudi brez tega oddrsne skija bp ko jo razbremeniš, razlika je samo ko na kant rukneš kak agresivno in hitro zagrabi.

je pa opcija da ti igle ni cukno dol. Potegni z nohtom od drsne ploskve preko robnika, noht se ne sme zataknit na robu. Če se maš iglo, to pa zna delat pizdarije.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.263
1.768
113
40
Ti bi lahko 1x organiziral Alter šolo smučanja :)

p.s. Kaj je igla? Probam ko pridem domov...

p.s.2: Mi pravijo, da Muri v Trzinu je načeloma bolj nagnjen k neki tekmovalni pripravi, mogoče je to :p

luka51

Guru
16. avg 2007
14.544
5.865
113
Ko potegneš z pilo se en del materiala vedno "naguba" in to moreš na koncu z diamantom dol potegnit. NEkaj takega

1737971634722.png

1737971541755.png

• Všeč mi je

luka51

Guru
16. avg 2007
14.544
5.865
113
Ti bi lahko 1x organiziral Alter šolo smučanja :)

:p
Da bi gledal alter znalce s top race opremo, ker rabijo vsaki dve leti novo skijo, ker stara ni več dovolj trda pa tote fore, čeprav nevejo glih kaj bi sami s sabo počeli. Pol bi pa jaz klošar vletetel ko mam najmlajše skije stare 10 let,? Pa kombinezon 15 let :)
Ne ne sem odučil svoje kaj sem mislil v življenju.

• Haha

luka51

Guru
16. avg 2007
14.544
5.865
113
p.s.2: Mi pravijo, da Muri v Trzinu je načeloma bolj nagnjen k neki tekmovalni pripravi, mogoče je to :p
Nobenemu se ne lubi delat "tekmovalne" priprave če ni potrebe. Se zgubi preveč časa za nekaj kar rekreativec ne bo čutil ali rabil. Oziroma za kaj bi porabič 4x več časa če to ni plačano. Če je profi servis ne živi od ljubezni ampak €