MONDEO 1.8 TDi l 2000

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Kdo pozna ta model avtomobila?Kje ima sibke tocke, na kaj je potrebno biti pozoren?

Kiri

Pripravnik
15. avg 2007
498
0
16
40
Murska Sobota
Obišči stran
Ce mislis model mk2, je to zadnje leto tega modela, kar pomeni, da so vecino napakic odpravili. Moj ima prevozenih 240k km, z njim naredil cca 90k km (zgodovina avta ni ravno znana), brez kaksnih posebnih tezav. Menjal sem koncnike in eno cevko, ki je puscala antifriz. Glede na to, da je cevka zacela puscati po enem izmed rednih servisov, je verjetno bil mehanik tisti, ki jo je poskodoval.

Sicer je motor presibak za tako tezek avto. To je predvsem izrazito, ko se v avto spravi se par ljudi s prtljago in vklopis klimo. Takrat imas obcutek, da bos moral placat davek na nepremicnine
17758-icon_confused.gif

Poraba ni pretirana. Moje povprecje je med 6 in 6,5 l/100km, pa ne vozim pocasi. Z enakomerno relacijsko voznjo sem ga spravil na povprecje tanka 5,5l/100km. Najvisja povprecna poraba, ki sem jo jaz dosegel, pa je bila cca 8l/100km. Poleti voznja predvsem po mestu s hladnim motorjem in klimo.

Pozoren mores biti predvsem na rjo, obvezno probaj kako se drzijo nosilci motorja (spustis in pritisnes gas) in ostale klasicne stvari. Drugace pa je avto (podhranjeno) delavno zivince. Ga ne mislim menjat se nekaj casa.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
tudi na tem pusca antifriz verjetno spredaj pri termostatu ker se vidi na zaganjacu, cudenmi je tudi zvok motorja pri prestavljanju brzin.Na koliko je velik servis?

Kiri

Pripravnik
15. avg 2007
498
0
16
40
Murska Sobota
Obišči stran
Mozno. Ravno sem se spomnil, da sem takrat, ko so mi menjavali tisto cevko, dal zamenjat tudi termostat. Preventivno.
Kaksen pa je zvok ob prestavljanju? Koliko ima prevozenih?

Veliki servis je po tovarniskih podatkih na 105.000 km, ce se ne motim, vendar ga priporocajo menjati na 80k km, ker se je baje zgodilo, da ga je vtrgalo malenkost pred intervalom menjave. Ce se ne motim je tudi na alterju nekdo pred kratkim imel isti problem.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
po stevcu nekje 225T,zdi se mi kot bi motor "zatulil" ko spustis sklopko.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.085
446
83
45
dolenska
Jst ga mam. Karavana. Motor je čisto prešvohen. Po števcu imam 183000 pa motor dela k urca. Mam pa gnile prage
jezen.gif
. In prišlo je obdobje menjava končnikov, ležajev in amortizerje bomo menjal.

Verjetno bo potrebno kaj menjat, ker lastnik, sedanjšni, ga ne prodaja kr tko. Karavan je ful prostoren. Zato ga imam. Porabo imam tako: 55 litrov za 850 km. Računaj. Bl mal AC.
Če te še kaj zanima vpraši.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
po stevcu nekje 225T,zdi se mi kot bi motor "zatulil" ko spustis sklopko.

Če zatuli, potem je problem z menjalnikom. Menjava ležajev v menjalniku, ali pa kar cel menjalnik.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.085
446
83
45
dolenska
Po eni strani se tvoj serviser ni nič zmotil. Jaz bi ga tut imel, ampak naredim veliko km na leto. Se mi splača med dieselaša. Verjetno imaš 1.8. So zelo kvalitetni motorji in pijejo ne tolk na hudo. Pa še tresit se ti ni potrebno, da bi turbin ašla.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
potisni ležaj v sklopki baje to dela. ma foter enak problem. mu cvili ko sklopko drži oz. ko jo malo popusti.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
sam ne poznam nobenega, niti vem za kak primer. sam ko men prjatu, ki ima ford servis reče pejt stran od jajc, vzem 1.8 bencinarja če rabiš zanesljiv velika vto, pol je to to. več ne sprašujem.