Meglenkarji

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.460
572
113
44
Še vedno Rdeči revirji
KSZ...

Osebno meglenke uporabljam zelo redko, predvsem zadnjo. Ker vozim VAG grupo mi prednje svetijo, ko sveti zadnja. Prednje meglenke vklopim, ko je megla in ko dolge luči ne pomagajo oziroma zaradi sipanja svetlobe z dolgimi lučmi vidim še slabše. Zadnjo vklopim samo, če je res huda megla, ker sveti nenormalno močno.

Mene sicer prednji meglenkarji ne motijo, moti me pa, če mi nekdo za ritjo vozi s kakšnim kitom, da se mi potem blešči v faco iz obeh zunanjih ogledal in še notranjega dokler ga ne zasenčim. Za talke primerke bi imel najraje zadaj montirano eno puško s katero bi mal razbil lampe takemu imbecilu.

Dolge luči uporabljam samo, kadar mi omogočajo boljšo vidljivost in ni nasprotnega prometa.

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
@all

Dejte mi povedat, koji [censored] mate tok proti tem meglenkam? A vas samo meglenke motijo? Dejto no nehat bluzit, da se to blešči. [censored] se. Malo morgen. Kot da svetijo tok visoko in tok močno kot dolge luči. Bla bla... Sicer sem pa že svoje povedal, jest jih bom imel, zaradi sebe. Zdej pa nej mi še eden poda statistiko, kjer piše kolk ljudi je umrlo na cesti zaradi meglenk? No, da vas vidim frajerje. Mene kurcate, ko ob različnih pogojih vidljivost uporabljam meglenke zaradi sebe. Aja, a ksenon vas pa ne moti? Pa visoko nastavljene dnevne luči oz. zasenčene luči pa ne? Pa da se folk vozi po avtocesti z dolgimi? A?

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Potrebno je dorečt nekaj; kaj pa če jaz ponoči, sploh kadar dežuje, bolje vidim z meglenkami? Tega mi nihče od nasproti vozečih ne more očitat. Pa ne govorim tuki o mestni vožnji, ali pa recimo mestnih vpadnicah, ki so tako ali tako dovolj osvetljene.

Upam, da se ne boš nikoli vprašal, kaj pa če ti ponoči bolje vidiš z dolgimi lučmi. In potem boš imel ves čas prižgane dolge luči? Je treba kdaj tudi na druge mislit, ne samo na svojo rit.

Eno so dolge luči, eno pa meglenke. Ne mešite teh stvari. Wannabe vozniki....

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Ej, boli me [censored]. Glede na stanje kakršno je na naših cestah, se bom vedno vozil z meglenkami. Vedno.

Ti kar. Ampak ravno zaradi takih ki jih boli [censored] je pa na cestah tako stanje.

Kakošno stanje? Dejte mi pametnjakoviči povedat, kakšno stanje je na cestah zaradi meglenk. Pa, kot da ste samo kreteni tukaj. Nej mi en poda statistične podatke o stanju na cestah zaradi meglenk! Nakladači eni....

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik matix pravi:
Jaz pa resnično ne vem, kaj je tako hudega, če ti mimoidoč pripelje z meglenkami ali dolgimi lučmi in da je treba to temo nonstop pogrevat. Mene to sploh ne moti kaj preveč... dobro saj je malo nadležno, ampak jebeš. Zdaj pa ne vem, sem mogoče tako foto-neobčutljiv (ampak nisem, poleti ko nažiga sonce, brez sončnih špegel sploh oči skoraj ne morem met odprtih), ali pa je na sporedu zopet tipična slovenska driverska mentaliteta.

Mogoče še nikoli nisi pomislil, da so lahko na cesti tudi pešci v temnih oblekah, ki jih že tako včasih zelo pozno opaziš. Potem pa ti še en sveti z dolgimi ali pa menglenkami, pa je še težje.

Na koga nej pazim? Na pešce v temnih oblekah? Pa na krave na pašniku tudi
hysterical-1.gif

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Potrebno je dorečt nekaj; kaj pa če jaz ponoči, sploh kadar dežuje, bolje vidim z meglenkami? Tega mi nihče od nasproti vozečih ne more očitat. Pa ne govorim tuki o mestni vožnji, ali pa recimo mestnih vpadnicah, ki so tako ali tako dovolj osvetljene.

Upam, da se ne boš nikoli vprašal, kaj pa če ti ponoči bolje vidiš z dolgimi lučmi. In potem boš imel ves čas prižgane dolge luči? Je treba kdaj tudi na druge mislit, ne samo na svojo rit.

Ja, seveda. Predvsem na druge. Da se jim ne bo bleščalo.
smirk-1.gif

panaque

Pripravnik
23. sep 2007
230
7
18
Ljubljana
Preberi si, v kakšne namene služijo meglenke, kdaj se uporabljajo le-te, kdaj se uporabljajo dolge luči...., saj s svojimi mnenji dokazuješ kulturo šoferjev današnjega časa do ostalih bolj kulturnih....Kot sem pa že omenil razni fake in razštelani xsenoni in njih uporabniki so pa tudi poglavje zase in počasi bi jih bilo potrebno spravit s ceste.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
Po Ljubljani ma folk meglenke pržgane pač da avto ''lepš'' zgleda, da so zajebani in oh in sploh. Starost tako mislečih bebčkou je tam do 30, niti ni več važno, da je bmw in da je avto črn, ker itak je hud, k ma meglenke.

Lahko, bi še omenili, da imajo tud nekateri tako zelo razštelane lampe, da svetijo gor na rožnik namesto na cesto, če maš pa srečo, ma pa še fake ksenon in se ti kar dan nardi, ko se ti tak zapopa na rit.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Ej, boli me [censored]. Glede na stanje kakršno je na naših cestah, se bom vedno vozil z meglenkami. Vedno.

Ti kar. Ampak ravno zaradi takih ki jih boli [censored] je pa na cestah tako stanje.

Kakošno stanje? Dejte mi pametnjakoviči povedat, kakšno stanje je na cestah zaradi meglenk. Pa, kot da ste samo kreteni tukaj. Nej mi en poda statistične podatke o stanju na cestah zaradi meglenk! Nakladači eni....

Upam, da imaš izpit za avto, ker se med izpitom tudi jasno učijo kdaj se meglenke uporablja. Tudi v zakonu je napisano kakšna je kazen za napačno uporabo. In celo v navodilih za avto piše kdaj se MEGLENKE uporablja.

Stvar je zelo slepeča na mokrih podlagah, zato pa so tudi jasna določila kdaj se jih sme uporabljati.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
Po Ljubljani ma folk meglenke pržgane pač da avto ''lepš'' zgleda, da so zajebani in oh in sploh. Starost tako mislečih bebčkou je tam do 30, niti ni več važno, da je bmw in da je avto črn, ker itak je hud, k ma meglenke.

hysterical-1.gif
čista resnica

Nazadnje urejeno:

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Ma obup je to. Pa sprednje bi še odpustil, ker ne motijo toliko, ampak zadnje v koloni pa ne! Človek dobi prov glavobol od njih. Včeraj se peljem po avtocesti zvečer domov in vsi veselo z meglenkami spredaj zadaj. Ne razumem, res ne razumem, pa en drugemu svetijo v glavo v koloni po možnosti z dvema rdečima meglenkama zadaj na ravno pravi višini oči. Kako to nobenmu ne potegne???

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pa tisti, ki želite biti v dežju bolj opaženi, si namontirajte deset rumenih rotacijskih luči, da bo vaš kretenizem res dobro opažen in da se vam lahko ostali varno izognemo.

Toro

Pripravnik
20. avg 2007
112
0
16
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Pa tisti, ki želite biti v dežju bolj opaženi, si namontirajte deset rumenih rotacijskih luči, da bo vaš kretenizem res dobro opažen in da se vam lahko ostali varno izognemo.

cheer.gif
Točno do tega sklepa sem prišel včeraj na poti iz Gorice. Oni se pravilno označijo, tako da ostali udeleženci v prometu lahko ustrezno in pravočasno reagirajo. To je treba spodbujati, ker je morda res celo preventivno. Resno mislim. In se celo strinjam z Inkvizitorjem, da, roko na srce, meglenke objektivno res ne motijo preveč.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Men tudi niso več meglenke največji problem....zdaj ima vsak papak luči nastavljene da svetijo tako daleč kot dolge.
bonk.gif

Tega na tehničnih sploh ne kontrolirajo več oz. sploh noben ne zateži.

Meglenke so pa tko tko....odvisn od modela, zadnjič sem vozil za Golfom 4 karavanom in je mel meglenko prklopleno zadnjo me ni prav nič motilo, razen to da je bil voznik bebec.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.084
16.242
113
Citat:
Bla bla... Sicer sem pa že svoje povedal, jest jih bom imel, zaradi sebe. Zdej pa nej mi še eden poda statistiko, kjer piše kolk ljudi je umrlo na cesti zaradi meglenk? No, da vas vidim frajerje. Mene kurcate, ko ob različnih pogojih vidljivost uporabljam meglenke zaradi sebe.

zaradi sebe... in kaj je tebi bolje, ko imaš prižgane meglenke? oz. kaj je tisti razlog, da jih vklapljaš ob različnih pogojih?
smile-1.gif

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Bolj je viden. Tako kot motoristi z dolgimi lučmi ob katerikoli uri dneva in neglede na vreme.
bonk.gif

Predlagam razširitev akcije "bodi (pre)viden" še na avtomobiliste. Najboljše da se vsi vozimo s sprednjimi+zadnjimi meglenkami, in da bo ziher naj bodo cel čas vklopljene tudi dolge luči. Mogoče si bo treba namontirati še kake "špic lampe", potem pa se gremo igrico "jaz dobro vidim in sem viden, za ostale udeležence me pa boli kita"