Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Jaz sem prepričan, da je zakonodaja na strani zavarovalnic. Razen v primeru ko gre za vozilo pravne osebe.
Najem vozila, asistenčni stroški, stroški izgube dohodka in vse ostale pizdarije, vključno s psihičnimi težavami, spadajo v sklop posredne škode, ki pač niso predmet avtomobilske odgovornosti.
Bull shit. Vse to pripada fizični osebi
In vse to sem dobil plačano. Razen asistence in najema vozila (ga nisem rabil
) , ker mi je znanec motor domov pripeljal (en km ) na avtomobilski prikolici in seveda ni bilo ni računa , pa se spomnil se ni nihce na to ob zahtevku. Pa tega prevoza nisem jaz urejal, sem lepo spal nekaj tednov v KC.
Je pa res da nič od tega ne bi dobil brez odvetnika izvedencev in sodišča.
V mojem primeru sem se pač spustil v tisti %, ki so uveljavljali pravico na sodiscu. Tudi odvetnik je rekel da neke hude sodne prakse ni,sploh zato ker sem bil precej specificen primer in sva oba reskirala. On vložen trud, jaz pa se denar za izvedence, sodno takso....ker ti odvetniki so itak plačani po % od izplačane odškodnine obicajno. Če vidijo da ne bo uspeha, potem sploh ne prevzamejo primera.
Pa najem.vozila pri (top) asistenci je običajno prekratek da bi ti v tem času popravil razbit avto. Kaj bos pa potem?
Ker dvomim da se avto od karambola popravi prej kot v enem tednu. Če so samo praske je to mogoce, ko pa je enkrat naročilo delov, kleparija, mehankarija, pa močno dvomim.
Nimam izkušnje, vem pa da naročene strihanje težko spraviš v enem dnevu skozi, kaj šele nenaroceno.
Kakšno psihično težavo ima lahko pravna oseba?