Meglenkarji

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik cat pravi:
Si mogoče kaj v sorodu s synthmanom ?

Pomoje ni, ker se ni omenil, da bi ga policaji zaradi tega maltretirali in mu dajali sklece za delat
hysterical-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Zadnjič sem se po štirinajsti uri, po sončnem dnevu peljal iz službe domov.
Ko sem čez dobre pol ure vožnje ustavil avto, sem opazil da še vedno imam prižgane meglenke, ki sem jih zjutraj pozabil izkopiti, ko sem prišel v službo (ja zjutraj je bilo megleno).
Ehm...po poti mi ni nihče blinkal, blendal, ne trobil.
Sedaj se vprašujem, kje ste bli vi frustriranici, da bi me srdito opozorili na prižgane meglenke?

Aja, na našem koncu se takšni tipi ne vozijo
aplauz.gif

Pa te nic ne moti rumena lucka na armaturi? Pri meni precej mocno sveti... in je ne mores spregledat...
nahrung002.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.673
1.297
113
Kogar slepijo meglenkarji pri nas, naj nikar ne hodi v Avstrijo, ker tam bo dokončno ob vid.
zmaga.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Ko mi nasproti pripelje meglenkar takoj vklopim dolge luči, da me tudi on opazi,
smile-1.gif
če je pa zadaj pa vklopim zadnje meglenke.
Večini se sploh ne sanja za kaj gre.

Podobno tudi motoristom, ki vozijo z dolgimi podnevi, to so šele pacienti, večinoma divjaki na super športnikih.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Čudno, da sistem ne poskrbi za take stvari. Če ti pa v trgovini zaračunajo 1 cent preveč, je pa takoj štala.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.928
113
pri taščici
Včeraj iz KP Do ljubljane okoli 6 zvečer. Promet primerno gost, kamionov ni bilo veliko, meglenkarjev praktično nisemopazil (megle ni bilo nobene)
Me je pa na V LJ obvoznici prehitel nek avtstrijc z vsemi mogočimi prižganimi lučmi. Če ne bi takoj po tistem zapustil obovznico, bi šel "za njim(ali pa pred njim)" z vso možno razvestljavo.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Avstrijci so tudi eni bedaki ja, meglenke in dolge luči niso neka redkost pri njih. Verjetno so to bolj "avstrijci" kot avstrijci sicer.

Mene ne motijo meglenke vseh avtov v mokrem (v suhem itak nobene), nekateri imajo pa res moteče. Še huje pa je da ima veliko avtov čisto razštelane luči, tako da me te bolj motijo...... svetijo v tla, v zrak, 5m levo ni desno in skratka vsepovsod kjer ni treba. Na tehničnih bi lahko to malo bolj kontrolirali.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Avstrijci so tudi eni bedaki ja, meglenke in dolge luči niso neka redkost pri njih. Verjetno so to bolj "avstrijci" kot avstrijci sicer.
Sem prepričan, da so kar tapravi holcarji. Najbolj zagoveden narod, kar jih poznam.

dominic

Pripravnik
18. okt 2009
191
0
16
42
kak smo malenkostni...mislim, vcasih ko je bilo na cesti se vecino vozil z navadnimi zarnicami...ste jamrali ko so se zacele pojavljati H zarnice, zdaj je problem xenon, in celo meglenke, pa naj jih ima, mene osebno nea moti...me ne moti svetloba, ce je lepo bela...motijo me talenti z barvnimi kombinacijami...rumeno, belo, plavo, rdeco...itd, rainbow time...hehehehehehe...

kolko pa vas meglenka oslepi...?? mene osebno nea nic...ce pa se pojavi kaksen talent, pa mi stisne zadnjo, kar hitro ga pomirim z dolgimi in to tako, da jih se dodatno dvignem...hehe, vecino popusti-jo/te...

lp, dominic...

p.s. se vedno je potrebno locit med daljinko in meglenko...

alex3

Pripravnik
7. jul 2009
85
0
6
Sam uporabljam meglenke tudi v ne-meglenih razmerah ponoči, če vozim po kakšni zelo ovinkasti ali slabo označeni (brez odsevnikov ali črt) cesti, ker svetijo bolj v širino in se bolje vidi rob ceste. Pa tudi ko se vozim po cestah, kjer je veliko divjadi, iz podobnega razloga. Jih pa ugašam, kadar pride kdo nasproti, sploh če je cesta mokra. Nikoli pa jih ne uporabljam na avtocesti, v naseljih ali na regionalkah, kjer je veliko prometa, razen mogoče 1x-2x letno, ko je megla, da bi jo lahko z nožem rezal, pa še takrat bi bilo skoraj enako, če jih ne bi imel.

Pri drugih pa me bolj kot meglenke (te me motijo samo v dežju) motijo xenon kiti v lučeh s parabolami. Sploh v kakšnem starem avtu, ki ima že tako razštelane luči, da vse skupaj sveti nekam proti nebu.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Motijo nas kasneje dodani xenon kiti ki svetijo na vse strani.
Motijo nas prednje meglenke v dežju in temi, ker svetijo v tla in se od ceste kot od ogledala odbijajo v oči.

Kako lahko dvigneš luči?
17758-icon_confused.gif
Jaz jih lahko kvečjemu spustim.

torek

Pripravnik
28. okt 2007
269
0
16
"Sprednji" meglenkarji niso tako problematični (sam jih prižgem parkrat letno), me pa jezijo "zadnji" meglenkarji, še posebno v jasnih nočeh... To je res prava katastrofa, ne vem kako folk ne razume da močna zadnja luč posebno ponoči obupno moti, razen v zeloooo slabi vidljivosti.
Zelo malo pa jih prižge zadnjo meglenko ko je ta res koristna - podnevi, v močnem dežju na avtocesti ko se za avtom dviguje cel "oblak". Takrat je zadnja meglenka res koristna, ker sicer pozicijskih luči ne vidiš dokler se pred sabo vozečemu avtu zelo ne približaš.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Meglenke so tako kot ogledala. Je vseeno, če bi jih dali stran, ker jih itak večina ne zna uporabljat.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Zadnjič sem se po štirinajsti uri, po sončnem dnevu peljal iz službe domov.
Ko sem čez dobre pol ure vožnje ustavil avto, sem opazil da še vedno imam prižgane meglenke, ki sem jih zjutraj pozabil izkopiti, ko sem prišel v službo (ja zjutraj je bilo megleno).
Ehm...po poti mi ni nihče blinkal, blendal, ne trobil.
Sedaj se vprašujem, kje ste bli vi frustriranici, da bi me srdito opozorili na prižgane meglenke?

Aja, na našem koncu se takšni tipi ne vozijo
aplauz.gif

Pa te nic ne moti rumena lucka na armaturi? Pri meni precej mocno sveti... in je ne mores spregledat...
nahrung002.gif

Novejši Renaulti imajo logiko prižiganja/ugašanja meglenk prirejeno za največje idiote. Če si imel zvečer prižgano in je nisi ugasnil, zjutraj po vžigu ni prižgana. Jo je potrebno ponovno prižgat. Torej se moraš zavestno odločit, da jo boš prižgal in ne pali "da si spregledal". Čeprav ti tista oranžna lampa na armaturki sveti v bučo in je kao ne vidiš...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Luči imajo vijake za nastavitev mehansko ne samo iz vozila.

Pol so modeli kateri ne znajo vtaknit žarnice v lukno da bi sedla in tako ne sveti tako kot bi morala ipd...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kaj nimaš kaj premikat? Če sveti narobe kot 50% bebcem na cesti pol maš za premaknit, sicer pa bi to moral premikat na tehničnem in preverjat vsak fakin avto. Ampak brez da bi rekel noben več ne preveri zato pa je stanje tako kot je.

Jaz luči štelam sam in premikam vse, mam pa naštelane tko da nobenmu ne svetim v notranjost vozila in to je glavno....čez tablico ne gre če vozim za njim.

Drugače sem pa srečen da mam na vseh avtomobilih zatemnjena stekla da takih cepcev ne fašem v polnem "sijaju".

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Čakam da te srečam, da vidim kako si to dobro naštelal.
grin1.gif

Pusti štelanje ljudem, ki pravilno izmerijo kot svetenja, ne pa da glihaš na tablico enega pred sabo.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Naglihan mam jaz na ena garažna vrata, mam pa tudi dostop do napravce za merjenje, tako da točno vem kam mora svetit.
smirk-1.gif

Sveti men še veliko nižje kot dovoljeno, se upam konkretno stavit na to. Enim se pa zgleda ne da šaltat na dolge oz. niso sposobni menjat v normalnem prometu pa raje kratke nabijejo gor.