Med sneženjem se po AC vozi drugače

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Vceraj je okrog osmih zvecer en tak cepec vozil od Ljubljane proti Sk. Loki (velik temo zelen metalik avto, morda Crysler Voyager ?). Kar naprej je nekaj ovinkaril po cesti, parkrat je bil skoraj s celotnim vozilom na nasprotnem pasu, hitorst priblizno 70 konstantno izven naselij, nekaj cez 50 v naselju
bonk.gif
Dvomim, da bi ga predramilo karkoli drugega kot metek ali dva v koleno. LJ tabilca, nisem ga slikal ker imam res slab fotoaparat na telefonu in ne bi bilo nic od slike v tistem mraku.

softi?
confused-1.gif

Ti si pa zleht
evil.gif

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
ksz.

Pozimi se lepo vidi, kolko je folka na cesti, ki je dobesedno presran. Nima obcutka za avto, kje je teza zadka, kako se prenasa po razlicni kolicini snega, skoz ovinek, kako vpliva nanjo zavora itd, kaj sele da bo imel cas gledat okol sebe in nazaj.

Obvezna sola varne voznje + kaki 2 solski uri fizike obnasanja vozila bi se poznalo pri opravljanju izpita.

Meni so bolj problematični tisti, ki mislijo da ker so bili na tečaju ali pa so na kakšen parkirišču malo slajdali, da lahko sedaj po ledeni cesti dirkajo. Sploh pa imam občutek, da večina sploh ne loči zasnežene/mokre ceste od ledene. Sem pač danes rabil 1 uro namesto običanje pol ure. Kolikorat na leto pa so take razmere, da bi se zaradi tega sekiral oz. ogrožal sebe in druge na cesti?

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
jest5 prosim za odgovor (ali pa policija)

Na AC sta dve vozili. Na voznem pasu pelje vozilo 130, na prehitevalnem 100. Kaj mora narediti vozilo na voznem pasu ko dohiti vozilo na prehitevalnem pasu?
Hvala za odgovor!

Zbremzaš, greš na levi pas in se mu napopaš na rit z dolgimi hupo žmigavci itd...
cheer.gif

To je edino učinkovito ker je to balkan!
Očitno to ni samo balkan, tudi Brane(glej od 50. sekunde naprej) je situacijo tako prikazal - zapelješ za vozilo na prehitevalnem pasu in mu signaliziraš, da bi ga prehitel.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Torej, če kolona na levi strani (prehitevalnem) stoji, ti pa prideš normalno po sredinskem voznem pasu, pred tabo pa 1km nobenega, se moraš ustaviti al kaj?

če stoji, ne, potem je to vožnja mimo, če se premikajo, ja oz. upočasnit na njihovo hitrost

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Danes zjutraj.

Črn golf IV od Kosez do razcepa Zadobrova vozil po levem pasu, (jaz sem nato šel po svoje) pred njim par km nobenega, na desnem vsake pol km kdo.
Levi smernik ga ni predmramil, kasneje niti dolge luči, tudi hupa še kasneje ne. Jah nič. Lepo 50 km/h smo se peljali.

Prekrškov pa ne bom delal zarad takih kretenov. Razen če se mi bo zelo mudilo.

Si pa zdržal, jaz takih ne zdržim več niti 1km.... Drugač pa ravno Zadobrova razcep ki zavije proti Štajerski, je meka prehitevanja po desni, saj se vse goske (oprostite, ker tu žalim perutnino) bašejo na levi pas še preden se sploh razcep začne...

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Citat:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Danes zjutraj.

Črn golf IV od Kosez do razcepa Zadobrova vozil po levem pasu, (jaz sem nato šel po svoje) pred njim par km nobenega, na desnem vsake pol km kdo.
Levi smernik ga ni predmramil, kasneje niti dolge luči, tudi hupa še kasneje ne. Jah nič. Lepo 50 km/h smo se peljali.

Prekrškov pa ne bom delal zarad takih kretenov. Razen če se mi bo zelo mudilo.
Po katerem pasu pa si vozil?
Po desnem, nato sem zapeljal na levega, mu dal vedet s signali, potem sem pa tko al tko zapeljal desno in na vzhodno obvoznico.

Bom enkrat snemal, itak je vsak dan ista pesem...

Eni pa mate voljo. Pač pelješ mimo po desni, pa ko ga jebe retardiranca. A je tak problem? Policaji se pa lahko tut jebejo.
uf-1.gif

Citat:
Pač pelji za njim in zavrti 113 in jim razloži, kaj se dogaja.
Valda ja, itak nimajo nič pametnega za delat, kot da se s takimi stvarmi ukvarjajo. Kaj pa sicer vi, ki delate te stvari, počnete v lajfu? Da mate tolk časa, da za vsak drek kličete 113, tam morite policaju z nekimi stvarmi, za katere se mu gladko jebe, da neki bremzate in žmigavce nažigate, pa dolge, pa ne vem kaj, pa še snemali bi. Da se vam da no. Jst bom pač po desni prehiteval, dokler ne dobim kazni, potem bom pa vozil samo še s hitrostjo voznega pasu in se lahko ves zahojen narod v tej državi, ki nima pojma o neki osnovni kulturi, gladko jebe.
crazy1.gif

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Citat:
Uporabnik cat pravi:
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Pa ne da si se enkrat peljal v gužvi?

Da je na avtocesti gužva sem se že zdavnaj navadil. Ampak tega, da je gužva samo na levem pasu, se pa nikakor ne morem navaditi. Se bom moral ?

Jap, se boš moral. Edina rešitev je, da se vinjete podražijo na 250€ in da je bencin 2€ po litru, pol bi se ceste mal spucale, do tačas pa se bo treba navadit, da bo vedno več gužve in vedno več pacientov.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Vem. Ampak to sem delal v dobro voznika pred mano, ki je s svojo vožnjo kazal znake neprisebnosti.
tongue-1.gif
Sem ga poskušal predramit, pa ni šlo.

ne vem ka si se matral pa menjal na levi pas, lepo pač po desnem bi šel mimo, kva bi delal iz p*zde kozolc.

Sem se peljal od Zadobrove proti Sneberjam prejšnji teden ko je bila ena nesreča, prehiteval sem kapse ki so bili na prehitevalnem, pa peljal sem se po skrajno desnem pasu skoraj do izvoza sneberje (ker zdaj ni več odstavnega med zadobrovo in sneberji), pa noben ni trzal.. Je bila pa resda kolona (ne tolk na skrajno desnem, ker so vsi tiščali že zgodaj na levo
rolleyes-1.gif
)....

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Na AC sta dve vozili. Na voznem pasu pelje vozilo 130, na prehitevalnem 100. Kaj mora narediti vozilo na voznem pasu ko dohiti vozilo na prehitevalnem pasu?
Hvala za odgovor!

Zbremzaš, greš na levi pas in se mu napopaš na rit z dolgimi hupo žmigavci itd...
cheer.gif

Jaz pa imam boljše izkušnje, če lepo odkruzaš mimo po desnem pasu, na katerem pač že si. Levo pa blendat pa bohvekvaševse deluje precej slabše, da ne rečem da je bolj nevarno. Saj po zakonu so tut ponekod table 40 al pa 60 pa kdaj zvozim z manj, ker je pač varneje....

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:

Napaka.

Namreč, pogoj nista dva "prometna" pasova, ampak dva vozna pasova; to pomeni, da na celovški, tržaški, šmartinski, [vstavi poljubno večpasovnico] ki dejansko ima dva VOZNA pasova (in ne voznega in prehitevalnega!!) smeš mirno peljat mimo po levi, ker ne prehitevaš. Na avtocesti temu ni tako, edina izjema kjer se to tolerira je pri počasni/stoječi koloni na koncu avtoceste, pa še tam ti znajo policisti požugat
tongue-1.gif

Lp

Tole tvoje je napaka, oz. kompliciranje.
Bi te prosil, da napišeš v čem je razlika med voznim in prometnim pasom. In kje piše to v zakomu.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:

Hitrejša vožnja ene kolone vozil od druge na cesti, ki ima najmanj dva prometna pasova za vožnjo v isto smer, ni prehitevanje;

Kolona so 3 vozila ali več...

Napaka.

Namreč, pogoj nista dva "prometna" pasova, ampak dva vozna pasova; to pomeni, da na celovški, tržaški, šmartinski, [vstavi poljubno večpasovnico] ki dejansko ima dva VOZNA pasova (in ne voznega in prehitevalnega!!) smeš mirno peljat mimo po levi, ker ne prehitevaš. Na avtocesti temu ni tako, edina izjema kjer se to tolerira je pri počasni/stoječi koloni na koncu avtoceste, pa še tam ti znajo policisti požugat
tongue-1.gif

Lp

Jaz sem kopiral zakon. Tako da se prepiraš s slovensko zakonodajo.
tongue-1.gif

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Hvala za odgovor!

cheer.gif

Jaz pa imam boljše izkušnje, če lepo odkruzaš mimo po desnem pasu, na katerem pač že si. Levo pa blendat pa bohvekvaševse deluje precej slabše, da ne rečem da je bolj nevarno. Saj po zakonu so tut ponekod table 40 al pa 60 pa kdaj zvozim z manj, ker je pač varneje....

Sej sem malo karikiral, tudi jaz v primeru da nekdo vzame prehitevalni pas za svoj raje potegnem po desni mimo, že čisto ob odstavnem,, če ga slučajno kaj zamika takrat it nazaj.... Včasih je bolj varno delat majhen prekršek.

Za vse ki se bojite malo plundre na cesti

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Tale cesta na posnetku ima odličen oprijem, če bi moral na hitro po žlajfu. Pri tej hitrosti je nevarno kvečjemu naglo spreminjanje smeri in pasov.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Škoda ker ne morem fotkiča namontirat, da bi snemal. Danes je bil v akciji na levem pasu punto.
cheer.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Hjaaaoooo. To sem jaz že pisal. Na magistralni in AC, POPOLNOMA enake razmere dve zimi nazaj. Na magistralni smo se cjazili 40-50 na AC klapa 100+, pa jaz sem upal prist le do 80-90. Sicer pa ja, sploh ni panike. V nedeljo ko sem se vračal z Vranskega, sva ga s kolegom norela 70 po magistralni.
shocked-1.gif
Srečaš pacineta s 40 in se veselje konča. No, če maš quattro ne, tako da sem moral čakat na une pol kilometrske ravnine. Sva prehitela pacineta in lepo kruzing dalje brez problema.

Alan, se sploh zaveš kakšen [censored] si bil za tiste ki si jih prehiteval. Spet en spolni organ, ko neki nori pa AC. Jaz sem garant. Včeraj je bilo tudi zanimivo, ko sem ga norel 90 proti službi. Cesta kopna in samo mokra. Za lepo se vozit 80-90 brez problema. Je pa res, da je sneg padal. Ampak, da si videl, da se oprijemlje čestišča se je začelo šele v Trebuši. Do tam pa pač mokra cesta. Klapa 50. Pa jebemu mater, dej človek mal zasuki volan in probaj kolk ti avto še drži. Neeeee, vidi sneg, in buum 50.
bonk.gif

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Veš kako morajo šele gledat ko se na AC razcepu pelješ 100+ pa malo počez, sej mogoče pa zato vsi peljejo počasi ker jih strašim/o z ročno in mislijo da je res taka drsalnica hehe

Jah avto je treba vozit in ne sanjat za volanom.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Sej sem malo karikiral, tudi jaz v primeru da nekdo vzame prehitevalni pas za svoj raje potegnem po desni mimo, že čisto ob odstavnem,, če ga slučajno kaj zamika takrat it nazaj.... Včasih je bolj varno delat majhen prekršek.

<object width="640" height="505"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/cpQmz0qQeq0&hl=en&fs=1&hd=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/cpQmz0qQeq0&hl=en&fs=1&hd=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"></embed></object>

Telih 24 sekund, ki so minile brez problemov, me še ne bo prepričalo, da si dober voznik. Prej nasprotno.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.947
113
pri taščici
tisti ki sanjajo se ponavadi znanjdejo ob cesti (no tudi hitri, ampak... za tiste imajo počasneti, policaji itd "neprilagojeno" hitrost)
včeraj srečal dva za cesto, obema je bila rit prehitra. v eni sta bili dve ženski , (če bi se malo pomatrala in stopila v sneg ter ustavilakakega deca, bi avto dobila bp nazaj na cesto), en je bil pa že zapuščen (zjutrja ob 8)
včeraj mi je film počil,
od krtine do kompolj za tovornjakom(cca 5 km) če ne bi tovornjaki stali v koloni za cestnino bi se peljal proti trojanam 50 pred nosom.
da o tistih ki imajo zlizane letne in spredaj ketne (nisem videl še nobega s ketnami v teh dneh,po klancu navzdol v ovinku bo najbrž za cesto. včeraj zjutraj je en kamion na slabi lokalni cesti natikal ketnne ostalo pa se pelje s približno polovično dovoljeno hitrostjo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.155
4.132
113
Citat:
Uporabnik Alan pravi:

A to si v drugi vozil?
hysterical-1.gif

Jaki problem je vozit po ravnem 200 km/h po snegu, načeloma višja je hitrost, večja je sila ki te drži v smeri, kar posledično pomeni da drugam kot naravnost ne moreš it!

Recimo zadnjič sem šel po nespluženi lokalni cesti (10+ cm snega) BP 70-90, ker avto drugače kot naravnost sploh ni hotel it (malenkost je blo kolesnic)!
cheer.gif