Med sneženjem se po AC vozi drugače

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
jest5 prosim za odgovor (ali pa policija)

Na AC sta dve vozili. Na voznem pasu pelje vozilo 130, na prehitevalnem 100. Kaj mora narediti vozilo na voznem pasu ko dohiti vozilo na prehitevalnem pasu?
Hvala za odgovor!

upočasnit in ne prehitevat... čisto enostavno

(jaz grem po 1 minuti, če se ne zbaše dol, mimo, samo če me policaj vidi bo pa kazen..)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.118
6.948
113
pri taščici
bravo, sedi pet, ti bos dobil kazen on bo pa na prehitevalnem se naprej uzival v razgledu na lepo slovenijo. Saj pahor tudi uziva ob pogledu na blagostanje v sloveniji. Vse je res razen blagostanja-na zalost v nasi drzavi bananistan

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
ksz.

Pozimi se lepo vidi, kolko je folka na cesti, ki je dobesedno presran. Nima obcutka za avto, kje je teza zadka, kako se prenasa po razlicni kolicini snega, skoz ovinek, kako vpliva nanjo zavora itd, kaj sele da bo imel cas gledat okol sebe in nazaj.

Obvezna sola varne voznje + kaki 2 solski uri fizike obnasanja vozila bi se poznalo pri opravljanju izpita.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Citat:
Zakaj policija kaznuje prehitevanje po desni, ne kaznuje pa voznje po prehitevalnem ko je vozni prazen.

Policija ne kaznuje nič od tega. Niti ne preganja tistih, ki vozijo s premajhno varnostno razdaljo, razen kadar se pičijo komu v rit.
Policija kaznuje zgolj in samo alkohol in preveliko hitrost. Kar se da oboje izmerit iz zasede.

Pa niso policaji krivi. Delajo pač po liniji najmanjšega odpora, tko kot bi vsak.
Men so tud že sredi lepega jasnega in toplega lepega dne (po 15. novembru) merili profil na zimskih gumah. In to pred petimi minutami kupljenimi ter namontiranimi, da se je na 100 metrov videlo, da so čist nove. Brezveze, ampak normo je pač treba nardit.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik cat pravi:
In sicer tako, da vozni in prehitevalni pas zamenjata vlogi. Odsek Celje - Vransko, levi pas avto do avta kakor daleč ti seže pogled, desni pas vsaj naslednja 2 km prost.
stupid-1.gif
Za bruhat, kam gre ta svet

varnostna pa 10cm?
smile-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Danes zjutraj.

Črn golf IV od Kosez do razcepa Zadobrova vozil po levem pasu, (jaz sem nato šel po svoje) pred njim par km nobenega, na desnem vsake pol km kdo.
Levi smernik ga ni predmramil, kasneje niti dolge luči, tudi hupa še kasneje ne. Jah nič. Lepo 50 km/h smo se peljali.

Prekrškov pa ne bom delal zarad takih kretenov. Razen če se mi bo zelo mudilo.

Ded!
Zdaj boš rekel, da nisi šel po desnem mimo, tudi če pol kilometra pred tabo na desnem pasu ni bilo nikogar?
Nisem. Ker se mi ni nikamor mudilo in ne mislim tvegat skoraj vsak dan take bedne kazni brez potrebe zaradi kretenov. Še posebej ker je to obvoznica, kjer so policaji na tekoči meter bolj dejavni kot drugje po SLO. Sem raje opazoval kaj je tip počel noter. Kolikor sem lahko videl, je imel ogromno dela, nevem al je kar naprej šaltal radio al ventilator al je kaj pobiral tam po tleh, kar naprej se je sklanjal desno dol.
bonk.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Danes zjutraj.

Črn golf IV od Kosez do razcepa Zadobrova vozil po levem pasu, (jaz sem nato šel po svoje) pred njim par km nobenega, na desnem vsake pol km kdo.
Levi smernik ga ni predmramil, kasneje niti dolge luči, tudi hupa še kasneje ne. Jah nič. Lepo 50 km/h smo se peljali.

Po katerem pasu pa si vozil?
Po desnem, nato sem zapeljal na levega, mu dal vedet s signali, potem sem pa tko al tko zapeljal desno in na vzhodno obvoznico.

Bom enkrat snemal, itak je vsak dan ista pesem...

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Danes zjutraj.

pravzaprav si delal prekršek
smile-1.gif
Citat:
Zvočni in svetlobni opozorilni znaki

64. člen

(1) Zvočne in svetlobne opozorilne znake sme uporabiti voznik le kadar je ogrožen on sam ali kdo drug in pri prehitevanju zunaj naselja. Pri prehitevanju vprežnih vozil ali jahačev in pri prehitevanju v naselju sme opozarjati le s svetlobnimi opozorilnimi znaki. Pri dajanju svetlobnih opozorilnih znakov mora paziti, da ne zaslepi drugega voznika.

(2) Voznik mora vklopiti varnostne utripalke na vozilu tudi:

– pri vstopanju otrok v avtobus ali drugo motorno vozilo, s katerim se opravlja prevoz skupine otrok, in izstopanju iz njega;

– ko je treba opozoriti druge udeležence cestnega prometa na nevarnost na cesti, zlasti če je zadnji v ustavljeni ali počasi vozeči koloni vozil na cesti zunaj naselja.

(3) Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Pa kako si lahko v prekršku, ni dovoljeno po voznem prehitevat? ISTO NI DOVOLJENO voziti nonstop po PREHITEVALNEM, kar je on v PREKRŠKU pred tabo, ti na voznem NORMALNO in po CPP do 130 voziš, seveda upoštevajoč cestne razmere.

KONEC DEBATE.

To, da nekdo drug dela prekršek tebi ne daje pravice, da ga delaš tudi ti. Po desni se ne prehiteva.
In pliz, ne spršuj, ali moraš na desnem zabremzat, če dohitiš bolnega osebka ki je na prehitevalnem počasnejši. Ja, moraš, razen če si na denem del kolone.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Ateis pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Pa kako si lahko v prekršku, ni dovoljeno po voznem prehitevat? ISTO NI DOVOLJENO voziti nonstop po PREHITEVALNEM, kar je on v PREKRŠKU pred tabo, ti na voznem NORMALNO in po CPP do 130 voziš, seveda upoštevajoč cestne razmere.

KONEC DEBATE.

no zdaj bom pa še jaz napisal to, kar je v zadnjih dneh postalo tako "in" napisat,

a lahko prosim vrneš vozniško

mislilm, da bi jo ti moral vrnit, ker ne poznaš osnov vožnje po AC. prehitevalni pas uporabiš samo takrat, ko prehitevaš. torej ko so na voznem pasu počasnejša vozila od tebe. mene pa zakon nikjer ne obvezuje, da moram peljat manj kot tisti na prehitevalne v koloni. tko da kr lepo vrni vozniško.

lp

Seveda te. Prepoveduje ti ga namreč prehiteti, torej moraš upočasnit.
Pač pelji za njim in zavrti 113 in jim razloži, kaj se dogaja. In lastnih izkušenj vem, da znajo hitro priti., Nazadnje so lepo peljali še za mano, malo v levo (jaz sem se malce desno pomaknil) s provido, tipa (jodlar, ti so znani po tem, da so kot narod zarukani zahojenci) posnel in nato ustavil. Meni sta samo prijazno pomahala ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.118
6.948
113
pri taščici
dvomim da bodo na 10 klicev 1x uspesni. Se ko jih nujno rabis jih cakas kot da morajo priti 100km dalec.
Sicer pa lost ze objavil video kako kibla lepo po obvoznici po levi. No da bi sami sebi kako povedali to ne gre, ce zacnemo objavljat navadne smrtnike pa tudi dvomim da bo kaj odziva
si klical prostorocno?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Vem. Ampak to sem delal v dobro voznika pred mano, ki je s svojo vožnjo kazal znake neprisebnosti.
tongue-1.gif
Sem ga poskušal predramit, pa ni šlo.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
nekdo je pisal voznja mimo. Ne mesajte, to pomeni da greste mimo stojecih vozil.
Sicer pa danes kamionjarji so res serifi. Danes od krtine do kompolj za kamionom slabih 90. Cesta je bila samo mokra. Od lukovice naprej ni pomagal niti zmigavec niti blendanje niti pisuka. Poljaki ne jebejo. Ce ne bi na cestnini stalo 10 kamionov bi se po cestnini peljal pred njimi 60. Sicer pa sem danes nekajkrat po desni prehiteval. Je sel desni pas pac hitreje.
Zakaj policija kaznuje prehitevanje po desni, ne kaznuje pa voznje po prehitevalnem ko je vozni prazen. Dela se 2x prekrsek kaznuje se samo tistega ki krsi zaradi zakon zaradi nekoga drugega.

Hitrejša vožnja ene kolone vozil od druge na cesti, ki ima najmanj dva prometna pasova za vožnjo v isto smer, ni prehitevanje;

Kolona so 3 vozila ali več...

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Pa ne da si se enkrat peljal v gužvi?

Da je na avtocesti gužva sem se že zdavnaj navadil. Ampak tega, da je gužva samo na levem pasu, se pa nikakor ne morem navaditi. Se bom moral ?

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
jest5 prosim za odgovor (ali pa policija)

Na AC sta dve vozili. Na voznem pasu pelje vozilo 130, na prehitevalnem 100. Kaj mora narediti vozilo na voznem pasu ko dohiti vozilo na prehitevalnem pasu?
Hvala za odgovor!

Zbremzaš, greš na levi pas in se mu napopaš na rit z dolgimi hupo žmigavci itd...
cheer.gif

To je edino učinkovito ker je to balkan!

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
jp, po mojem se boš moral
rešitev bi bli trije pasovi, sam pr nas tega še dolg ne bomo videli

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:

Hitrejša vožnja ene kolone vozil od druge na cesti, ki ima najmanj dva prometna pasova za vožnjo v isto smer, ni prehitevanje;

Kolona so 3 vozila ali več...

Napaka.

Namreč, pogoj nista dva "prometna" pasova, ampak dva vozna pasova; to pomeni, da na celovški, tržaški, šmartinski, [vstavi poljubno večpasovnico] ki dejansko ima dva VOZNA pasova (in ne voznega in prehitevalnega!!) smeš mirno peljat mimo po levi, ker ne prehitevaš. Na avtocesti temu ni tako, edina izjema kjer se to tolerira je pri počasni/stoječi koloni na koncu avtoceste, pa še tam ti znajo policisti požugat
tongue-1.gif

Lp

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Vceraj je okrog osmih zvecer en tak cepec vozil od Ljubljane proti Sk. Loki (velik temo zelen metalik avto, morda Crysler Voyager ?). Kar naprej je nekaj ovinkaril po cesti, parkrat je bil skoraj s celotnim vozilom na nasprotnem pasu, hitorst priblizno 70 konstantno izven naselij, nekaj cez 50 v naselju
bonk.gif
Dvomim, da bi ga predramilo karkoli drugega kot metek ali dva v koleno. LJ tabilca, nisem ga slikal ker imam res slab fotoaparat na telefonu in ne bi bilo nic od slike v tistem mraku.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Vceraj je okrog osmih zvecer en tak cepec vozil od Ljubljane proti Sk. Loki (velik temo zelen metalik avto, morda Crysler Voyager ?). Kar naprej je nekaj ovinkaril po cesti, parkrat je bil skoraj s celotnim vozilom na nasprotnem pasu, hitorst priblizno 70 konstantno izven naselij, nekaj cez 50 v naselju
bonk.gif
Dvomim, da bi ga predramilo karkoli drugega kot metek ali dva v koleno. LJ tabilca, nisem ga slikal ker imam res slab fotoaparat na telefonu in ne bi bilo nic od slike v tistem mraku.

softi?
confused-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Torej, če kolona na levi strani (prehitevalnem) stoji, ti pa prideš normalno po sredinskem voznem pasu, pred tabo pa 1km nobenega, se moraš ustaviti al kaj?