Ločevanje otrok v vrtcih

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

A bi lahko kdo prevedel kaj se pogovarjata na tistem posnetku, razumem da se ven mece z firmami pa neki da fura s klase, sam zanima me kaj mu je zenska rekla. Sicer p akolkr je reku v posnetku komentator da ni bil agresiven kar je cudno da ni ven padel kot vedno ven padajo in zgejo agresivnost.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.445
3.828
113
davorinm.wordpress.com
Sej tisti, ki delajo s hitro hrano znajo slovensko govorit. Ker so se pač morali naučiti.

Jaz sem lani na Dunajo s kelnarjem šprehal srbsko, pa z eno žensko, ki je prodajala kartofeln-neki sem tud v srbščini naročil.
cheer.gif
Nimam pojma o nemščini, pa sem videl, da sta gastarbajterja.

Se čist strinjam. Če nekdo dela na šihtu, kjer ima stike s strankami mora znat govorit slovensko (in ne srbsko, hrvaško, angleško, nemško, bolgarsko ipd...). Če pa dela ne vem kje, kjer nima stikov z ostalimi, mi pa res dol visi. Niti me nikakor s tem ne "oškoduje" ali kaj podobnega. Čvekavi folk na blagajnah mi pa dvigne živc, pa če govori v ne vem katerem jeziku. Tiste bi poslal v tri krasne.

(mene tud zanima kaj tisti gastarbajter govori na videu)

kleoptra

Pripravnik
25. nov 2010
124
0
16
čist enostavna in elegantna rešitev
gospod vas pa ne razumem pove prodajalka na blagajni bilo kje..........
sam sami smo tisti ki govorimo njihow jezik. v italiji govorijo italijansko ............................................................
kaj saj smo sami hlapci v svojem domu

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.577
9
38
tudi 99% blagajničark pri najboljšem sosedu je potem na istem
evil.gif

kleoptra

Pripravnik
25. nov 2010
124
0
16
je že res da gojijo svojo kulturo.sam naj jo gojijo doma za vrati.Na gradbiščih so v večini pa kaj če je bosna šipterija v malem.
kdo bi se sekiral.....................

kri je kri
cigan je cigan

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.129
6.298
113
blizu močvirne prestolnice
Poznam žensko, katera je pri nas čez 40 let pa komaj govori slovensko. Oženjena je bila s Slovencem in ima 3 otroke kateri so čist asimilirani, je pa res da tudi mamine korenine ne zanikajo in hodijo v njen domači kraj kar je tudi prav. Ženska je Srbkinja in tudi opažam da večina teh kateri nočejo govoriti slovenko ima srbske korenine. Ponos?

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Jaz se absolutno za. Čigave fotoaparate, audio naprave, avtomobile se največ kupuje, ki izvirajo iz iste države? Japonček je čistak. 99,9% čistak. Bo že nekaj na tem. Čeprav nebi rad bil Japonček. Slovenček bit je čist okey. Pa čeprav v đungli južnega sadja.
grims-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Otroka bi nekdo od rojstva moral vzgajati v tujem jeziku zaradi frustracij omejenih posameznikov?! WTF?
bonk.gif

Si ti resno fuknjen ali se samo delaš?
bonk.gif

Lepo sem ti napisal, da šiptarski otroci ne morejo it v 1. razred osnovne šole, ker ne znajo besede slovensko.
priden.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Sicer pa tema konkretno smrdi na nacizem (ne ravno presenetljivo glede na avtorja teme)
priden.gif

Ne gre za nacizem.....gre za enostavno neumne izgovore ljudi ki jim uporaba slovenŠtine sicer ne dela nekih problemov....

Gre za nacizem.... popolnoma ista retorika je bila pri njih. Preveri kaj so delali Italijani Slovencem pa ti mogoce kaj kapne
smirk-1.gif

primerjava je seveda na mestu, ker je Slovenija zavzela pol balkanskega ozemlja.
bonk.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.904
115
63
štajerska
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

A bi lahko kdo prevedel kaj se pogovarjata na tistem posnetku, razumem da se ven mece z firmami pa neki da fura s klase, sam zanima me kaj mu je zenska rekla. Sicer p akolkr je reku v posnetku komentator da ni bil agresiven kar je cudno da ni ven padel kot vedno ven padajo in zgejo agresivnost.
ženska mu je rekla, da ne more prit not , ger gre za način kkao so prišli. ker so pridivlaji s skripajočimi kolesi, se drli in take naj ona not pusti !?
no potem je pa seljačina začel kazat da je đek .. ostalo pa tak veš

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Otroka bi nekdo od rojstva moral vzgajati v tujem jeziku zaradi frustracij omejenih posameznikov?! WTF?
bonk.gif

bonk.gif

Lepo sem ti napisal, da šiptarski otroci ne morejo it v 1. razred osnovne šole, ker ne znajo besede slovensko.
priden.gif

a to si opravil neko anketo ali samo nakladas?
smirk-1.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Sicer pa tema konkretno smrdi na nacizem (ne ravno presenetljivo glede na avtorja teme)
priden.gif

Ne gre za nacizem.....gre za enostavno neumne izgovore ljudi ki jim uporaba slovenŠtine sicer ne dela nekih problemov....

Gre za nacizem.... popolnoma ista retorika je bila pri njih. Preveri kaj so delali Italijani Slovencem pa ti mogoce kaj kapne
smirk-1.gif

primerjava je seveda na mestu, ker je Slovenija zavzela pol balkanskega ozemlja.
bonk.gif

Kaj ima to veze?! Sosedje zatirajo Slovence na obeh straneh meje, to so poceli pred/me/ vojni... Pri tem je retorika popolnoma ista. Vkljucno z imeni in priimki.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
bonk.gif

bonk.gif

priden.gif

a to si opravil neko anketo ali samo nakladas?
smirk-1.gif

Lahko ti povem za dve šoli pa sam povprašaj, če ne verjameš meni.

pa ne gre za par sto šiptarjev
bonk.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
priden.gif

smirk-1.gif

bonk.gif

Kaj ima to veze?! Sosedje zatirajo Slovence na obeh straneh meje, to so poceli pred/me/ vojni... Pri tem je retorika popolnoma ista. Vkljucno z imeni in priimki.

Kaj hočeš povedat?
bonk.gif

Da boste zahtevali dvojezične napise?
bonk.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.129
6.298
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik softi pravi:
slabo opažaš

Ni res, tisti kateri živijo več kot četrt stoletja pri nas in slabo ali nočejo govoriti slovensko so večinoma Srbi. Po osamosvojitvi pa so to večinoma muslimani. Govoim o tistih s stalnim prebivališčem v Sloveniji.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

To da folk pri nas ne govori slovesnko je itak da zarad tega ker so prsl iz kmetov z vagoni in bo mogoce podmladek dojel da se stem izkazujejo za nizje ce govorijo neko spakedralscino. Je pa tle tudi vrjetno ponos in se kaj drugega in se jim neda/se nocejo naucit govorit slovensko in pricajo po nase.