Družini prijazno podjetje

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.230
3.587
113
Marlbor
Mi smo imeli eno Valentinovo nočno delovno akcijo, tako, pač izven delovnega časa. Pa saj se to zmeraj počne skozi vso leto, ampak takrat smo se vsi spraševali, kako naj ženam doma razložimo, da smo ravno za Valentinovo v službi. Na koncu nisem bil edini, ko ga je žena v trenerki oblečenega pripeljala do firme "just for shure" :valjamse: :D
Žena začne sumiti, da imaš ljubico in boš z njo za Valentinovo. Ljubica pa je užaljena, ker je prepričana, da boš za Valentinovo z ženo. Zdaj pa pojasni to eni in drugi ... :fredi:

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.347
558
113
Podjetje se na vse pretege hvali s parolami DRUŽINI PRIJAZNO PODJETJE.

Potem pa ti na samo valentinovo 14.2. priredi Team building na drugem koncu Slovenije, ki ti bo vzel cel dan. Udeležba obvezna, brez izgovorov.

Se vam zdi, da so nadrejeni pri zdravi pameti?
ko rečejo team building v petek popoldne ali celo v soboto, je že jasno, da niso pri zdravi pameti... pri nas vsaj niso obvezni, so pa čez vikend... pa službeno pot 1000km stran, tudi narčtujejo tako, da se v petek vračaš... ker zakaj bi kdo razmišljal... petek sem lahko prestavil, na TB pa ne hodim. Pa inventura normalno, da mora biti čez vikend. Ker bi čez noč propadli, če bi bili kak dan zaprti...

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

jello

Guru
22. sep 2008
10.380
3.926
113
Podjetje se na vse pretege hvali s parolami DRUŽINI PRIJAZNO PODJETJE.

Potem pa ti na samo valentinovo 14.2. priredi Team building na drugem koncu Slovenije, ki ti bo vzel cel dan. Udeležba obvezna, brez izgovorov.

Se vam zdi, da so nadrejeni pri zdravi pameti?
Družini prijazno podjetje ve, da praznik zaljubljencev z družino nima nič, lahko pa imajo kaj od njega tisti, ki so zaljubljeni v sodelavca/ko.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.607
5.190
113
A je kdo sploh pomislil kako katastrofo so dovolili na praznik zaljubljencev v naši državi s tem, da so informativni dnevi letos na samo sveto valentinovo?
Zato bi moral nekdo v vladi odgovarjati.
:evil:

• Objave ne odobravam
  • Všeč mi je
Reactions: alkoholik in jest5

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.386
3.084
113
Lublana
Obišči stran

Kot so nekateri že omenili, valentinovo nikakor ni pomemben družinski praznik. Pravzaprav je čista bedarija.
Mene je bolj zmotila obvezna udeležba team buildinga. To pa res ne more bit družini prijazno. Kwa se to grejo? Ma ni šans, da mi kdo reče, da se moram udeležit teh neumnosti. Ajde, razen, če je to med delovnim časom službe + potni stoški... Ne kakšne nadure po službi, v tem primeru bodo slišali samo, čao in cviljenje pnevmatik...

• Všeč mi je

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.424
1.462
113
Team buildingi so navadno narejeni s tem namenom, da se ga cel tim udeleži in se navadno začnejo med delovnim časom. Valda je obvezen, vsaj tisti del ko se izvajajo kake delavnice in podobno, saj je to osnovni namen tim buildinga, da se ekipa spozna še v kaki drugi točki kot pa samo v pisarni/skladišču...

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.100
3.011
113
Včasih je firma šla na sindikalni izlet. Točno se je vedelo kaj to pomeni: dan, dva kurbarije, žretja in pitja, pa BTW ogled kake "znamenitosti"; danes pa team buildings, kao izgrajujemo odnose med sodelavci. Če so odnosi v tičku, se na TB itak ne morejo porihtat., če so pa sicer OK, pa se folk itak druži na domačih piknikih.
Eno najbolj razvpitih podjetij prijazno družinam v MB ima (po navedbah bivših zaposlenih) precej neporihtanih stvari v ozadju in jih ne bo rešil noben TB, še manj pa izpostavljanje direktorja povsod okoli. ;)

damirj

Guru
9. maj 2012
5.440
2.494
113
Sicer nisem nadaljeval misli zgoraj, ker bi sicer napisal točno to. Tako da ja, se strinjam. Sej imam tudi med sodelavci recimo temu prijatelje, s katerimi se pač bolj družim, ampak za to ne rabim teambuildinga izven delovnega časa in sploh pa ne v soboto in nedeljo. Teambuilding ne rešuje probemov v firmi.

• Všeč mi je

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.482
11.471
113
z ljudmi v sluzbi si več časa kot doma s svojci...tako da nek smisel ima da imaš res dobre odnose med zaposlenimi....

kako in kdaj ..pa je druga zgodba...sploh če folk siliš v druženje...

• Všeč mi je

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.424
1.462
113
Ni point, da se na team buildingu pobondaš in se potem družiš še v prostem času s sodelavci. Je pa point, da se ljudje spoznajo, da Janez iz skladišča ve, da je Jožica v računovodstvu čisto ok oseba in da mu teži s papirji zato, ker so taki pač računovodski standardi in ne ker je ona fukjena in ga ne mara. In navadno se na TB skupine malo premešajo, da so sestavljene iz različnih oddelkov.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.713
1.871
113
Kje je to navada? Jaz še na vsakemu TB na katerem sem bil (3 različne firme), je bil le-ta oddelčni. Enkrat sta se 2 oddelka spravila skupaj ampak je to prej izjema, ki potrjuje pravilo.
Za celo firmo se prej kakšen piknik ali novoletno fešto organizira. Ni pa to TB.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.818
10.006
113
MB
eni tu zvenite res kot fajn družba :D je pa to še ena v vrsti potrditev zakaj je stanje tako kot je. ker velika večina sovraži službo v katero hodi.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.440
2.494
113
Ni point, da se na team buildingu pobondaš in se potem družiš še v prostem času s sodelavci. Je pa point, da se ljudje spoznajo, da Janez iz skladišča ve, da je Jožica v računovodstvu čisto ok oseba in da mu teži s papirji zato, ker so taki pač računovodski standardi in ne ker je ona fukjena in ga ne mara. In navadno se na TB skupine malo premešajo, da so sestavljene iz različnih oddelkov.

Potem je to že v štartu zgrešeno zidanje horizontalne in vertikalne organizacije v podjetju in nadalje potem odnosi oziroma relacije med oddelki in kaj ima kdo kaj za delat in kako. Če uni skladiščnik misli, da ve vse in da tista tipinja iz računovodstva samo teži, potem nekdo ni opravil domače naloge. TB tega ne bo rešil, samo zamaskiral.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.205
9.711
113
No, valentinovo pa res nima nikakršne povezave z družino. So pa po nekaterih podjetjih začel resno pretiravat s temi igricami in podobnim. Nismo vsi za vse, čeprav smo se tud v teh igricah vedno, vsaj mi, narežal. Še najrajši imamo (govorim za naš kolektiv) da gremo kaj pogledat, pol pa nekaj pojest in popit. Zelo dobro se je obnesla recimo nordijska hoja, od tam je prišla večina navdušenih, tudi tisti ki so po navadi proti takim stvarem.