Letošnji 2. maj delovni dan?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.639
215
63
Kranj
Steve: to svo tvoje besede in ne moje....jaz sem realen glede lastne plače.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.456
7.587
113
mislim da se vecina normalnih ljudi povsem realno zaveda sveta okoli sebe. Lahko imajo na isto stvar diametralno razlicne poglede oz mnenja vseeno pa so glede te iste stvari realni.

Beri kot: ko jim nekaj ni vsec ne zacnejo takoj kot majhen otrok kricat "na ulico, na ulico, uprimo se, tajkuni, weeeee, weeee" itd...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
čak

Lahko imajo na isto stvar diametralno razlicne poglede oz mnenja vseeno pa so glede te iste stvari realni.

imajo različne poglede, mnenja...so pa realni.

midva sva realna, da je policijski avto modre in bele barve.

a so policaji inkasanti?
a so prometni policaji inkasanti? kaj pa uni na kolesih?

a je kruh drag?
a je veliko brezposelnih?
a smo v recesiji?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.456
7.587
113
ej sej to sm ti ze povedu da se teh pogovorov v stilu "zastavil ti bom 30 vprasanj na tvoja vprasanja pa bom zastavil novih 30" ne grem.

Lahko ti trdis da je kruh drag, jaz pa trdim da je poceni. Oba pa se strinjava da je to odvisno od tega v kakih razmerah ziviva (ce ima nekdo veliko denarja se mu kruh lahko zdi poceni, ce je nekdo lastnik pekarne ne bo nikoli trdil da je kruh drag itd). Oba se bova strinjala da je cena kruha odvisna tudi od npr cene nafte oz od inflacije, itd... Nerealno pa je ce bo nekdo od naju izjavil: kruh je drag ker so nas ogoljufali s certifikati, banda, uprimo se, pojdimo na ulico in zahtevajmo zastonj kruh za vse...

No to slednje je pa nerealno. S tem sem izcrpal svojo razlago na to temo in ti na novih (istih) 100 vprasanj (v 100 razlicnih preoblekah) ne bom odgovarjal.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
torej relanega pogleda ni. praviloma. ker ti maš denar, jaz ne, ti si pek, jaz ne...itd.

zdej pa zakaj je kruh v trgovini tok kot je?

pek nima tok več, kot je imel 30 let nazaj. tut prevznik ne, pa tudi trgovina ne.
torej je nekje luknja kjer denar odteka.

to, da pejmo na ulice..to je pa nerealno. ker janez tega ne zmore. no, zmore..it na ulice in nastavit desno lice, šupak, al pa hrbet.

aja..jaz tudi nisem realen. da ne bo pomote. sam mam jajca to priznat.

zdej bova pa stopila v politiko, kamor pa jaz ne hodim.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.456
7.587
113
ti mesas (al pa jaz) realno z resnicnim. Ne govoriva o tem kaj je res... Ampak kaj je realno, kaj je se sploh mozno. In za vsako stvar tajkune okrivit je nerealno.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ti mesas (al pa jaz) realno z resnicnim. Ne govoriva o tem kaj je res... Ampak kaj je realno, kaj je se sploh mozno. In za vsako stvar tajkune okrivit je nerealno.

Je pa najlažje. In to je val na katerem jezdijo sindikalisti že zelo zelo dolgo. Seveda pa pri tem skrivajo svoje plače. Ker oni so pa zaslužni.
Za kaj že?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
res da mi je slovenština fremdšprahe..sam

reálnost -i ž (ȃ) 1. resničnost, stvarnost: dojemati, spoznavati realnost; realnosti ne moremo zanikati, lahko pa jo različno razlagamo; miselni svet je zanj večja realnost kot obdajajoči ga predmeti / danes so poleti v vesolje postali realnost / gospodarska, politična, življenjska realnost; objektivna, subjektivna realnost / ekspr. treba se je vrniti v realnost: skuhati večerjo, pomiti posodo

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Je pa najlažje. In to je val na katerem jezdijo sindikalisti že zelo zelo dolgo. Seveda pa pri tem skrivajo svoje plače. Ker oni so pa zaslužni.
Za kaj že?

preskočiva sindikate, ker ne gre v eni temi o vsem.

česa pa to tajkuni niso krivi..kar se jih obtožuje?

a niso krivi požrešnosti?
niso krivi precenjenosti sposobnosti, sebe, proizvodnje, trga, razmer?
a niso krivi nesposobnosti?
a niso krivi managerskih odkupov s slabimi temelji?
a niso krivi propada?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.456
7.587
113
ja sej. Tajkune krivi za vse nima nobene zveze s stvarnostjo. Tko da se navezeva na sskj.

In ne niso tajkuni krivi za vse propade. Kar nekaj tajkunskih zgodb se ne bi koncalo s propadom ce jih ne bi ujela recesija. Pa se naprj kdo je kriv - del krivde nosijo tudi ljudje ki bi morali zagotovit tako zakonodajo ki bi take stvari preprecevala ter ljudje ki bi morali v banki preprecit dajanje takih rizicnih posojil. Torej ne, niso tajkuni za vse krivi. In tajkuni niso krivi za to da mamo vsak dan 40k ljudi na bolniski. Zato je kriv nek sistem ki je ljudi 50 let ujckal in vzgajal v duhu da se da zastonj zivet. No ne da se. In spoznanje bo za nekatere precej bolece.

Sicer bi se pa ti lahk veselil vec delovnih dni v letu... Boste kak km vec zasfaltirali
smile-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
preber še enkrat kar si napisal. jaz ti dam pa par stavkov za razmislit.

posle jebanja nema kajanja
s tuđim kuršem po koprivama mlatiti je lako

če rabiš razlago, povej.

mene v delo ne silijo delovniki, sili me delo. je pa res, da bi bilo fino, če bi fantje za isti denar delal še sobote, pa še kak praznik manj. ampak jaz nisem tajkun.

če rabiš še tu razlago, povej.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.456
7.587
113
sej sva ze rekla da pogovor vkljucuje trditve in argumente. Ne pregovore o katerih naj jaz razmisljam. Jaz sem ti lepo opisal kaj vse je v osnovi krivo za nase tajkunske zgodbe. In en sam bosko ne bi mogel nic ce ne bi se drugi pomagali. In ja s tujim k... Je lahko po koprivah mlatit...ampak guess what v igri so ile same drzavne banke. Tam tezko operiras s tem pregovorom ker nekdo pac mora upravljat s tem ku.rcem.

Tebi bi bilo lepo ce bi fantje delali se sobote... Predvsem bi bilo lepo za naso drzavo, ce bi nasa podjetja postala konkurencna tujini in bi od tega imela cela drzava korist ne le lastniki podjetij. V koncni fazi meni trenutna ureditev bistveno bolj ustreza, ker delati bom itak moral 2.5. (ja tudi mene vkoncni fazi v delo sili delo samo) razlika je pa a bom za to dobil se par 10 EUR dodatkov ali pa bom delal za osnovo. Tko da men dol visi ce to spremenijo, je pa za slovenijo kot drzavo definitivno bolje da se neha kar naprej praznovat ampak zacne delat.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.334
7.091
113
pri taščici
En star stos za vaju dva:
v cem je razlika med 1 majem v srbiji in v slo? V srbiji se vrtijo oddojki, v slo pa mesalci za beton. No sedaj ko so stanovanja tako poceni tudi teh mesalcev ni vec toliko kot jih je bilo se pred desetletjem. In da poznam dva punkta kjer je 1.5. Napisan v betonu, enga sem sam napacal. Apollo ne skrbi za moj siht, poskrbi da politiki v slo, evropi, svetu ne bodo jamral. Jaz sem zase kratkorocno poskrbel, ce me politika ne zjebe tudi srednjerocno. Sicer pa si dober za politika. "Privatno" pises drugace kot javno. Tudi politiki govorijo eno, delajo pa drugo.

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.456
7.587
113
res? No povej kaj sem privatno napisal drugace kot javno? Ze tud na privat sm ti napisu da ne razumem zakaj tok jamras, ker lahk to energijo ful bols izkoristis. Pa v zivo sva ze o tem debatirala. Ja mas dolocene omejitve glede sihta ampak seem preprican, da bos dobil zadevo ce se je ornk lotis.

Edina stvar ki sem jo kdaj privat pisal drugace kot javno je blo glede sihta. Ampak to zarad enga pomembnega razloga: jaz zacnem cez siht jamrat pol ko eno stvar poziram ze par mesecev. Veliko jih pa jamra se preden sploh kaj obcutijo.

Ce pa sem privat pisal kaj drugace kot javno pa nalimaj, da vidmo kje sem bil politicen. Aja pa ce grem v politiko me voli, obljubim da bom pol se zmeri na alterju :p

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.673
3.190
113
v lokalni ostariji
zakaj se ne ukine še marijino vnebozetje? pa velika noč? veste kok zelooo bi se povečal BDP?

sem za, da se ukinejo popolnoma VSI prazniki. edino novo leto lahko ostane...

me pa nekaj zanima: kaj za boga bodo delavci proizvajali če pa že zdaj nimajo kaj? v revozu se je ukinila 3. izmena... firme gredo v stečaj... ni to enostavno...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Omfg ti si slucajno brat od jadota? Ker to jamranje in cviljenje presega ze vse meje. Kaj pravis ce bi ti in tebi podobne jokice kaj dejansko storile ali pa STFU, ker ste ze neverjetno nadlezni. Ali pa prosite da vam podforum odprejo in tam skupinsko jakjate
Zakaj vsi mislite ,da si morata bit 2 v redu človeka obvezno v žlahti?
evil.gif

....po tej logiki si morajo bit butalci tudi ,...npr.: ti in Apolo pa jest5 ste bratje? ...
evil.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
zakaj se ne ukine še marijino vnebozetje? pa velika noč? veste kok zelooo bi se povečal BDP?

sem za, da se ukinejo popolnoma VSI prazniki. edino novo leto lahko ostane...

me pa nekaj zanima: kaj za boga bodo delavci proizvajali če pa že zdaj nimajo kaj? v revozu se je ukinila 3. izmena... firme gredo v stečaj... ni to enostavno...

zakaj novo leto. tu to ukint. da ne boš imel občutka, da maš leto manj do penziona.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a naša podjetja bodo konkurenčna, če bomo delali ob sobotah?

konkurenčna bodo, ko bo delavec več naredil
ko bo država manj vzela v pravi fazi
in ko bo podjetnik manj grabil zase.

ne moreš v enmu desetletju nagrabit miote €. ni higienično. sam to bi vsi. tut un z avtopralnico in dvema zaposlenima.

pa greva nazaj na tajkune
kako niso oni krivi za stanje v državi? če ne bi bili požrešni, ne bi se tajkuniral. za tajkuniranje so rabili luknje v zakonih, ki so jih iskali in izkoristili. torej, če bi bili v osnovi zadovoljni z lastno polno ritjo in ne bogastvom, bi bilo vse ok. ker niso bili, so se naredili, podjetniško, povezani posli. ker v tej državi še nben iz JU ni odgovarjal za nič, je šlo kot je šlo. pri levih, desnih, srednjih..vseeno. denar pozna denar, ne opcijo, prepričanje, vero.

in ti tajkuni so na koncu pokleknili pred recesijo. in uničili državo.
če pa ne bi bilo recesije, bi jo pa podjarmili.

torej janez bi bil hlapec tako ali drugače.

kako to popraviti?