Letošnji 2. maj delovni dan?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.777
6.553
113
In kako dela?

60925040.jpg

Sicer pa še tale zanimiv predlog Žige Turka:

''Osebno bi se zavzel za to, ko bodo časi boljši, da bi namesto 2. maja oziroma namesto 2. januarja, takrat ko praznik pade na nedeljo, to vseeno prestavili na delavnik, da bi te praznike, ki so pomembni, ki jih moramo praznovat, še naprej občutili,'' je razmišljal Turk.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Potem pa naj vzamejo 2. januar in 2. maj in nam dodajo druge praznike, ki jih imajo v Avstriji ali Nemčiji, pa seveda tudi minimalni dopust naj dvignejo.

Na dan delam po 9 ur in več, ur ne dobim plačanih, prav tako jih ne morem koristit. Kaj pa bo na minister dejal?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kar se mene tiče, lahko drugi maj ukinejo, čeprav meni prav pride. Kar se tiče drugega januarja, pa naj ostane, oz. če že mora iti, pa se naj uvede prost dan 31. december (kot je marsikje v Evropi, pa nobeden kaj dosti ne omenja), saj se takrat tako ali tako nič ne dela.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Saj 8. februarja tudi nikjer ne praznujejo po EU.
wink-1.gif

Kakorkoli, da bomo zaradi ukinitve 2 prazničnih dni pridobili "enormnih" 1,5 milijona evrov letno, no, ta razlog vlade je res mimo. Ajde, naj se špara, je pač treba, ampak mislim, da bi vseeno lahko dobili bistveno večje prihranke pri bistveno manj kontroverznih ukrepih.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.777
6.553
113
Za začetek naj 2. maj kot prost dan ukinejo v javni upravi, če bo prihranek izpolnil pričakovanja, pa naslednje leto še preostalim.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kje pa si dobil podatek 1.5mio€? Nekam malo se mi zdi.

Bolno se mi zdi tudi dejstvo, da če bi ukinili verski praznik bi vsi skakali v luft od veselja.
bonk.gif

Prilagodit sosedom za kak dan, dva. Kao delaven narod, jaz mam občutek, da po lenobi sledimo direkt Grkom ipd.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Kje pa si dobil podatek 1.5mio€? Nekam malo se mi zdi.
Tudi meni se zdi malo. Zato pa je ta predlog varčevalnega ukrepa bolj kot ne neumen. Za veliko več denarja se da storiti mnogo manj.
No, to je od takrat, ko so najprej podali predlog ven, nekje konec marca je moralo biti. Je pa to izračun direktno od vlade.

Citat:
Bolno se mi zdi tudi dejstvo, da če bi ukinili verski praznik bi vsi skakali v luft od veselja.
bonk.gif
Še enkrat, zakaj se moramo nujno zgledovati po tujini? Torej je naša produktivnost odvisna od krščanskih praznikov pri sosedih (in samo pri sosedih)?

Citat:
Prilagodit sosedom za kak dan, dva. Kao delaven narod, jaz mam občutek, da po lenobi sledimo direkt Grkom ipd.
Torej uvedemo še svete tri kralje, veliki petek, vnebohod, binkošti in telovo? Pa seveda tiste vmesne petke zraven? Čudno, da niso Avstrijci že propadli, saj imajo celo pomlad vsakih nekaj tednov male počitnice ...

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Pol pa naj mi dajo tudi plačo kot je v Švici. Pa zdravnikom pobrat absudrnih 60 dni dopusta itd. itd.

Ne moreš samo ene plati medalje gledat!

Glede 2. maja pa, naj ga vzamejo, pa dajo druge praznike, ki so v EU.

Tisti, ki pa misli, da bo s tem grozno prihranilo, pa bi res čestital. A se bo več prodalo v trgovini, kaj bodo v javni upravi več naredili? Več bo potnih stroškov, več bo malice. Da pa ne govorimo o tem, da bodo turistični delavci sigurno veliko manj kasirali.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja pa kaj je treba patetično še potencirat? Kar naprej bo šlo, kar še druge dela proste dni se bo črtalo ja.
bonk.gif

Te2 sta čist smiselna in samo potrdil si moj point...važno da bi bli verski, potem bi bili vsi zadovolnji, kot da so samo pobožni frej.
stupid-1.gif

V tujini tudi razpravljajo o takih temah, samo niso "nestrpni" na tak način in se dnevi tolerirajo enako oz. po pomembnosti za delovanje gospodarstva/države.

Važno je, da se nič ne dogaja, nič ne spreminja. Od politike se ne pričakuje razumno trošenje državnega denarja, za gospodarstvo se ne potrebuje nič posluha, saj itak ni nič od njih.
zmaga.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kaj pa potenciram?

Samo hočem povedat, da je ukinitev teh dveh dni praktično nepomembna glede na morebitne učinke na državni proračun. Če vlada misli, da bo z ukinitvijo teh dveh dni privarčevala celih 1,5 milijona, naj jih. Ampak na tak način se ne varčuje. Saj ima Boscarol kup pametnih zamisli, ampak ta njegova ideja to ni. On bi verjetno najraje videl, da kopiramo praznike sosedov.

In samo to hočem povedati: naši bližnji sosedje imajo poleg naštetih verskih praznikov še vmesne dni, ko gredo tako ali tako vsi na dopust. Torej se takrat ne dela. Mi imamo pač ta dva dneva. Jaz neke razlike ne vidim.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.456
7.587
113
ce ze hoces izpasti pameten: kaj se bo v JU prihranilo? Policisti, sestre, zdravniki, etc za 2. Maj ne bodo dobili dodatka za praznicne ure. To ni malo denarja.

Aja pa zdravnikov s 60 dnevi dopusta je izjemno malo. Se pa fajn slisi za sankom ane?

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
ksz....

zdej so se zmenil da 2.maj ostane praznik.me zanima kaj bo iVan in co. predlagal/i da rešijo ovce.morda to da bo vsak mesec imel 31dni

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ce ze hoces izpasti pameten: kaj se bo v JU prihranilo? Policisti, sestre, zdravniki, etc za 2. Maj ne bodo dobili dodatka za praznicne ure. To ni malo denarja.

Aja pa zdravnikov s 60 dnevi dopusta je izjemno malo. Se pa fajn slisi za sankom ane?

Koliko pa jih je z 45-60 dnevi? Vsekakor preveč. Kje imajo v drugih državah toliko dni dopusta?

Koliko pa je ta prazničen dodatek? A misliš, da več kot je prevoza in malice za vse druge uradnike?! Kako misliš, da bo turizem uspešen, če bo le en dan?