Letošnji 2. maj delovni dan?

D_K

Guru
24. sep 2007
3.080
852
113
Brezposleni pa majo tak skoz praznike
wink-1.gif
Mene boli za te praznike, v SLO po vsej verejtnosti tak vec v zivljenju nebom delal.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
No no, saj v A imate pa 06.januar, pa še kake cerkvene praznike, ki jih tu ni...Smo z prazniki nekje na zelo podobni številki. Se mi zdi da v SLO 13, v A pa 12.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
SLO 13 | A 12 | Nemčija 19

No prosim, da se malce umirite kolk praznikov je v SLO. Poglejte Nemčijo, njeno gospodarstvo, njeno razvitost in število praznikov.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Tukaj so zajeti samo državni prazniki, ne pozabite pri Nemčiji še deželnih, mislim, da so vsaj še povprečno trije dnevi.
V Italiji so ukinili cel kup praznikov, dali par novih. Ti novi so uradni, ima pa vsak pravico vzeti prosto še za par "starih" praznikov, poleg tega imajo uzakonjene neke privatne dneve, tako da na koncu v resnici pride kar nekaj dni več od uradnega števila, neš ti Taljana...

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Če nas bo en dan rešil takoj podpišem. Vendar se bojim, da je to samo pesek v oči. Najprej naj uni pri koritu začnejo z varčevanjem, naj polovijo tajkune in naj jih vzamejo nakradeno, potem na zadnje pa naj šele pri proletariatu...ne pa takoj udri po raji.

Letos me 02.maja ne bo na šiht, pa če je praznik ali ne. Mam tako še 20 dni lanskega dopusta, ki mi ga bodo tako in tako vzeli, ker ga ne morem porabiti do konca junija. In zato so ti prazniki ok, da se vsaj za dan ali dva spočijem glavo in jo dam malo na pašo.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
bonk.gif
ja itaq ,..... od cca250 delovnih dni v letu, nas bo en dan rešil in še ta nikoli ni bil delovni. Ja, smo sposobni.
bonk.gif
pa regres.... nekaj deset tisoč ljudi, ki so na minimalci so si edino z regresom lahko kaj dodatno privoščili ali povrnili, zdej jim pa še tega mislijo vzet.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jao noooo prosim!

Daj mal po medijih preveri kaj ima npr. Bine Kordež. Njegovo "dobro ime", katerega je zastavil ne obstaja več to je pa to. Ostalo so mu že vse blokirali pa vse skup ni nič vredno.

Merkur je oškodoval za 335mio€, kaj pomaga če od njega dobimo par 100k€? Prav je da se varčuje povsod po malo, država rabi "delovat" z nulo, kar je pa zaenkrat še scince fiction.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Lej, najprej naj začnejo z varčevanjem pri unih ki so nakradli, pa pri tistih ki so krivi za to krizo. Jaz sem vse pošteno oddelal in zaslužil, zato ne začeti pri meni z varčevalnimi ukrepi..Ampak zgleda da je najlažje da najprej začnejo pri delavcih, ki vedno nedolžni ne krivi najebejo za napačne odločitve vodstva.Naj si najprej uni pri vrhu v državnih firmah znižajo plače na 1000 EUR, pa poslanci naj delajo brezplačno, saj je to častno delo, da delaš za državo in dobrobit državljanov, pa naj zmnjašajo število občin na raven leta 1991, bo takoj več denarja. Je še veliko rezerve, samo je lažje udarit po raji, ki že tako težko preživi z 500 EUR, kot pa vklopit malo sivih celic in zažeti pri sebi. A to pa ne ???? Pa kar začnite me pljuvat
evil.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Po delavcih tolčejo ja...
hysterical-1.gif

Pejt ti mal svojga šefeta pogledat pa povprašat, zakaj nimaš višje plače, ker si pa tolk oh in sploh dabest.
priden.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Jaz sem z mojo plačo kar zadovoljen. In to ve tudi šef
cheer.gif
Govorim na splošno in dobro poznam razmere v SLO gospodarstvu. In ja seveda da tolčejo po delavcih, katerih velika večina komaj preživi iz meseca v mesec in še bi jim nižali.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
In kaj se trenutno nanaša na delavca v neki firmi?

Res si lahko vesel, da ti nekdo sploh izplačuje plačo pri tvoji razgledanosti.
zmaga.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.024
1.934
113
O razgledanosti ti pove prvi stavek ze vse. Te parole v stilu "naj najprej tajkunom poberejo", so tipicne floskule semolica in poptvja, ciljajo pa na tiste z pod 1dag pameti

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pol urce nazaj videl na tretjem programu vprašanja mimoidočih in prav nobeden ni nič prav "vedel".

Zmote isto kot tukaj na alterju nekateri...

1. Ne vedo sploh oz. niti iz medijev ne znajo razbrati, na koga se nanaša varčevaln sveženj (skoz bluzijo o nekih delavcih na minimalcih pa kako bodo zdaj dobil 200€
bonk.gif
)
2. Ne vedo, da pogajanja tečejo oz. se šele bodo začela. Kako lahko nekomu očitaš nekaj, kar se še ni zgodilo?
bonk.gif

3. Je pa ta, da poizkušajo preusmerit "ukrepe" na neke tajkune in bogataše

Aja..pa še navijanje za sanacijo kakega Primorja, Energoplana ipd. , kar bi blo direktno futranje tajkunčkov.
hysterical-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.456
7.587
113
ce ne zacnejo varcevat povsod (ja povsod, tajkuni so taka kaplja v morje da glava boli) potem ti tvoji ubogi delavci tud enega evra ne bodo imeli vec.

Tvoje izjave bi lahko primerjali s clovekom ki ima 800 EUR place, porabi pa 1000 EUR vsak mesec. In ko bi mu rekli nehal bos jesti svinjdke pecenke in tako bos prisparal 200 EUR. On pa bi odgovoril: skoraj vsak mesec me redarji kaznujejo z 20 EUR, naj prvo nehajo pobirat kazni potem pa bom varceval. Ja ampak cez 2 meseca mu bodo rubili premozenje in ne bo ne za kazni, ne za pecenko, se za ricet ne bo imel ta clovecek.

Nehajte zganjat ta retardiran populizem z tajkuni, ker tajkuni so se nam zgodili, prekomerna poraba pa se nam se kar dogaja. In bo treba zivet po nasih zmoznostih. Obcine ki majo blokiran racun je treba ukinit in prikljucit tistim ki laufajo. Ali pa dohodnino razdelit na drzavno in obcinsko ter obcine financirat izkljucno iz obcinske dohodnine. In ce hocejo prebivalci zgornje kungote svojo obcino, jo bodo pac financirali s svojimi dajatvaami. Ce ze zelijo ta spas naj ga se placujejo.

itd itd... Ce pa ne vidis dlje od tajkunov potem pa pac ne vidis. Sta dve opciji: delas se neumnega - vzrok tega je jasen samo tebi. Druga moznost pa je da dejansko ne vidis dlje. V slednjem primeru pa se to verjetno odraza tudi drugje v kvaliteti tvojega zivljenja.

Pa brez zamere.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.778
6.553
113
To glede tajkunov je že Urška razložila v video spotu, pa so se vsi ukvarjali z njenim izgledom, namesto s tem, kaj je povedala.

Sindikalisti pač živijo v svojem svetu in čakam dan, ko bo nekdo javno objavil njihove plače. Doslej jih novinarjem niso hoteli zaupati.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
O razgledanosti ti pove prvi stavek ze vse. Te parole v stilu "naj najprej tajkunom poberejo", so tipicne floskule semolica in poptvja, ciljajo pa na tiste z pod 1dag pameti

Še vedno jim je s tem principom ratalo zrušit tri referendume pred enim letom, pa vsi strokonjaki trenutne vlade so tudi vpili skupaj s tistimi z 1dag pameti
smirk-1.gif