Letošnji 2. maj delovni dan?

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
pa kaj "jamrate" ... J.... nas že 20 let, pokradli vse in zdaj ko ni več kje vzet, bodo pa produktivnost povečal na dveh praznikih, ki naj bi jih vzeli. Malo morgen!!! Vsaj 70% dobrostoječih firm iz preteklosti, se je "privatziralo" (beri: propadlo) in kje bodo zdaj več proizvedli?? Vse skupaj je že kar nekaj časa smešno. Zgledovanje po drugih državah nima smisla. Zakaj? Zato, ker če se zgleduješ po drugi uspešnejši državi, se zgleduj po vseh stvareh, ne pa samo po tistih, katera ti paše. Če v neki državi cene življenskih stroškov enake ali nižje kot pri nas, če imajo manj praznikov itd. potem naj bo še plača primerljiva z njimi. A to pa ne... posredniki ne zaslužjo nič. 50 let ni bil problem 2maj , zdej pa bo rešu Slo gospodarstvo. Bedarije. Če so problem obstoječi cerkveni prazniki. Naj bo Božič in ostali prazniki praznik za kristjane, ostali naj pa delajo, če je že tako. Ko bodo imeli pa oni svoj božič pa naj imajo fraj, če je seveda po ne vem kakšnem pravilu to prost dan.
Pravim samo, da naj denar poberejo tam, kjer jim odteka (beri: pri njih samih). In zdaj ko je nova vlada, novi ministri ...itd. bodo izumljali toplo vodo in jemali tam, kjer je odtekalo najmanj. Da se bo videlo da "kao" nekaj delajo.

čuješ ! kaj si ti že v penziji
sprasujem se.gif

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.750
903
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Btw..

V avstriji ni dobenih 30 dni dpusta
smile-1.gif
25 je lepo za vse, vsaj tukaj ko jaz delam.

Jaz jih imam s srednjo šolo 36 (lansko leto sem jih imel 38 pa so nam zmanjšali
10.gif
tokle dopusta? a si stardec
wink-1.gif
ali pa posebna kategorija .

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.332
7.090
113
pri taščici
Mah 2. Maja in 2 januarja pa se kak drug praznik bo slo delat 120k brezposelnih pa bo marsikaj reseno. Ne treba je jebat tiste ki delajo, tiste katere smo pa ze zjebal in so brezposleni bomo pa ze pri nado,mestilu, sociali, vrtcu, zdravstvenih prispevkih, bolniski, porodniski dodatno zjebal
juhej to mi delaj. Dokler bo na zavodu 1k sluzb za 120 k brezposelnih ne bo veliko bolje. In dokler bodo nekateri sposobni menedzerji sirili proizvodnjo v sosednje drzave z DRAZJO delovno silo in VISJIMI davki bo zato kriv nesposoben janezek ki dela za 400 evrov. Kako hudica ta janezek kar naenkrat v tujini ali pa v slo pri dobrem podjetniku lahko zasluzi jurja pa ima se nekaj od tega podjetnik, pri 400 evrih place pa je imel lastnik samo izgubo in mio kredite. Pa ni naredil nobenga faksa ko je menjal sluzbo, oblekel je pajaca z napisom drugega delodajlca in dela enako delo. Vazno da bodo poslanci se naprej upraviceni do enoletnega polnega nadomestila. Kdo od neposlancev ima take pogoje? Vazno da direktor SZ za 4 mesecno vodenje zeleznih ob sanjski placi dobi se 44 jurjev odpravnine., pa nek drug podoben stolcek. Delavec ki je delal pa 35 let v sluzbi pri istem delodajalcu pa dobi prst v rit od jamstvenega sklada, pa nekih 500 evrov od zavoda nekaj mesecev.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.456
7.587
113
dej nehi ze jamrat pa se spravi delat ce ti je tok slabo. Ce bodo razbremeli tudi gospodarstvo davkov bo tudi vec sluzb. Ker drzava v sosescini pa ima bolj obremenjene place in vecje davke kamor bi lahko selili proizvodnjo? Isti si ko jado. S to razliko da un vsaj na siht hodi

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
In dokler bodo nekateri sposobni menedzerji sirili proizvodnjo v sosednje drzave z DRAZJO delovno silo in VISJIMI davki bo zato kriv nesposoben janezek ki dela za 400 evrov.

Pomoje se bodo itak slovenci tja vozili, kar sem razumel je ravno čez mejo. Če k. država ni hotela parih sporazumov podpisat v parih letih, kaj mu pa ostane.

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.625
1
432
83
www.weekendwarrior.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Vazno da direktor SZ za 4 mesecno vodenje zeleznih ob sanjski placi dobi se 44 jurjev odpravnine., pa nek drug podoben stolcek.

Se vsem opravičujemo za oftopic. Ampak...

Tole je pa tud mene konkretno pogrelo. Se še spominjam njegovega nastopa - sm si rekel: aha ekipo pravi da ima, temu bo pa ratalo. Ampak ne, je blo treba zafurat. Zraven pa pokasirat 44k eur odpravnine. In za njim bo očitno prišel nek ex SCTjevec, ki bo zdržal - hmmm, koliko časa??? In potem bodo spet tukej odpravnine... Začaran krog, železnica pa namesto, da bi se ukvarjala z reševanjem core businessa pa takole ureja svoj vrh. Če mene vprašaš bi moral gospod Blejc vračat prejeto plačo za 4 mesece ne pa da se mu da še odpravnino. Če podjetju ki je prejelo predplačilo za nek projekt, ne uspe tega projekta izpeljat zaradi npr drugih partnerjev ki so ga v projektu zajebali, potem mora to predplačilo vrnit. Kruto ampak tako je. In naloga Blejca je bila da železnice spravi v red. To je bil njegov projekt, katerega je upal prevzeti da ga bo "izpeljal". Ampak dokler za take brce v temo ne bo nihče odgovarjal bo tako kot je...

S tujim k... je enostavno opletat po koprivah. Pač se prijaviš na razpis in poskusiš srečo, mogoče pa ti le neko rata dobiti mesto predsednika ene izmed večjih org. v slo. Malo se igraš railroad tycoon pa če gre gre, čene pa pač ne. Za nagrado dobiš pač neko "malo" kompenzacijo. Če pa bi bil tukej v igri oseben težko prislužen denar grem stavit, da bi človek zagotovo veliko bolj prevdarno razmislil ali bi šel v to ali ne...

ŠE enkrat, sorry za oftopic, ampak sm mogu tole izkašljat.
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.777
6.553
113
Sindikalisti na železnicah so nepredvidljivi. Vsakega novega direktorja prvih nekaj dni podpirajo, ko pa le-ta predstavi bolj podrobne načrte (običajno povezane z odpuščanjem), pa seveda takoj udarijo po njem. Mene vedno spomnijo na knjigo / film Atlas Shrugged in tale odlomek:

Mogoče pa bi morali na železnicah tokrat poiskati direktorico.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.208
3.831
113
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Citat:
Uporabnik D_K pravi:
Btw..

V avstriji ni dobenih 30 dni dpusta
smile-1.gif
25 je lepo za vse, vsaj tukaj ko jaz delam.

Jaz jih imam s srednjo šolo 36 (lansko leto sem jih imel 38 pa so nam zmanjšali
10.gif

Se strinjam. Jaz jih imam 27 in jih težko porabim (imam še 12 dni lanskega). Pa ne da ne bi hotel, ampak je pač delo in ne gre. Zato mi posvoje praznik pomeni več, saj si takrat vsaj 100% da boš lahko doma.

36(ali celo 38) dni je pa itak overkill. Kolikot poznam jih itak ne moreš dobiti, razen če imaš kup otrok in ne vem kakšne oteževalne okoliščine, kar pomeni da če tabi spustijo na 25 dni, bomo šli ostali na 10-12 dni.
bonk.gif
.

Če pogledam relano jih jaz rabim 10 za poleti, 5 za novo leto in recimo še 5-7 za podaljšat kakšen vikend oziroma za kakšen izreden dogodek.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.024
1.934
113
Omfg ti si slucajno brat od jadota? Ker to jamranje in cviljenje presega ze vse meje. Kaj pravis ce bi ti in tebi podobne jokice kaj dejansko storile ali pa STFU, ker ste ze neverjetno nadlezni. Ali pa prosite da vam podforum odprejo in tam skupinsko jakjate

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz imam 30 dni dopusta ampak si tudi na sobote in nedelje moram dopust pisat tako da sem na istem kot vsi ostali. Samo vsak ko sliši 30 dni misli da imam 1 teden več
smile-1.gif

Sicer naj pa ukinejo praznike jaz nimam nič od tega razen da moram delat 12 ur.

sanco

Fizikalc
19. jul 2007
1.201
8
38
41
Delam v turizmu vse dni v letu, tako da ni panike, če je kakšen praznik al pa ni.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.653
1.155
113
Titograd
No ja, kjer je bila postavka za praznik višja pač zdaj ne bo več
smile-1.gif
me pa res zanima kako bosta 2 dneva praznika manj reševala gospodarstvo?

Kolega ki dela v avstriji ve za par mesecev naprej kaj se bo delalo, kje se bo delalo, koliko se mora narediti, nepredvidljivih zasukov praktično nima, posledično vse skupaj poteka bolj mirno. Pri nas pa dooolgo tišina, potem pa se nekdo spomni da je pa treba neko stvar narediti v 1 uri, rabiš pa časa vsaj 1 dan (kje pri pyzdi si bil prej?) in ker ne gre te vsak hepan po telefonu hebe zakaj tega še ni pa kdaj bo itd........ karikirano rečeno. Skratka, brez organizacije, laufamo ko kure brez glave.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
43
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik X3m pravi:
Čaki, nekaj pa mi ni jasno. Pri Družinskem zakoniku bi šli naprej z EU, pri dopustih pa bi obstali, al kaj?
Meni je poteza pričakovana, sicer bo sprožila slabo voljo pri raji, a kaj češ.
Bolje čimprej zarezat z žago, kot čez leta z motorko ...

Se strinjam...samo tale žaga bi morala bit 3 leta nazaj...zdej pa motorka poje
smirk-1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.639
215
63
Kranj
Koji kura mene omenjate, pustite me izven konkteksta...sploh pa ti steve, jaki človek.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.024
1.934
113
Omenjamo te zato ker si postal sinonim za jamrajoci gnoj, ki bi imel veliko placo, za njo pa bi naredil bolj malo in se na veliko jokal zraven

Nazadnje uredil moderator:

MiKa

Batagel
15. jan 2008
361
0
16
MB
Ja, kaj pa ti veljak postoriš za svoj mesečni dohodek...prikaži svoj produkt!

Mi grete Slovenceljni na *****, večni hlapci. Vso zgodovino so defecirali po nas, sedaj pa bo to počela lastna vlada in vaša najmočnejši čustveni odziv je konformizem.

Če bo karkoli sprejeto od tega kar se sedaj govori in se hkrati ne poseže v gospodarstvo(vzpodbuda le-tega), bom vse svoje moči in znanje usmeril, da temu naredim konec. *****, ne bodo nam kradli in ne bom z 9.stopnjo izobrazbe delal za 1200 mesečno!!!

Ja, sem javni uslužbenec, zdravstvo, medicina...tisti, ki tako ali tako zaslužimo preveč, nič ne znamo, delamo pa tako ali tako 0 po vaše...hlapci!