Laptop za 600 eur

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Aja, pozabil sem napisat, da je sestra vzela potem onega HP s AMD-jem, ko ga je videla v trgovini je bila ljubezen na prvi pogled
grin1.gif

mickamala

Zelenc'
28. sep 2010
5
0
1
Ma škoda ko nisem prej vidla vaših linkov :/ Ni se mi dalo več komplicirat :/ tko da sem kar naročila in že dobila HP 4520s, se
zdaj veselo spoznavava
wink-1.gif
)

SouthPark, sestrici veliko veselja z novo pridobitvijo. Sem videla tudi ta model v BigBangu, sam men že tipkovnica ni zlezla pod roke, tko da nisem naprej gledala. Če je bla ljubezen na prvi pogled pol pani blo tko hudo zate, jaz sem morila okrog 2 tedna
wink-1.gif
)

Nazadnje urejeno:

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
Kaj pa temu manjka

KLIK

A ima ločeno ali integrirano grafiko, če piše ATI Mobility Radeon HD 4330 512MB ?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Je diskretna, ampak najbolj kilava mozna.

Kaj mu manjka ? Hitrejsi procesor, hitrejsi disk (7200 rpm) in hitrejsa graficna, ce bi zelel nekaj primerno usklajenega glede na kolicino RAMa, da bi lepo delovale igre. Za pisarnisko delo in brskanje po Internetu je pa vrh glave dovolj dober.

Aja pa nikar ne skrtari pri podaljsani garanciji, vzemi 3 leta, sicer bo glavobol ko bo krepnila tipkovnica, ekran ali kaj podobnega.

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Je diskretna, ampak najbolj kilava mozna.

Kaj mu manjka ? Hitrejsi procesor, hitrejsi disk (7200 rpm) in hitrejsa graficna, ce bi zelel nekaj primerno usklajenega glede na kolicino RAMa, da bi lepo delovale igre.

Ja sam potem bi bila cena 900 Eur, ne pa 450 Eur, za kolikor se ga da dobit.
hysterical-1.gif

Me zanima če se da v tem cenovnem razredu 450 Eur dobit še kakšnega prenosnika z neintegrirano grafično. Verjetno je Ati Radeon Mobility 4330 HD boljša kot integrirana Intel GMA?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce se da dobiti kaj zmogljivejsega za enak denar: dvomim, morda pri kaksnih Kitajcih, ki praznijo skladisca (OEM izdelki, ki se potem prodajajo pod drugim imenom, ponavadi v akcijah). To niti ni bilo vprasanje, vprasanje je bilo kaj temu prenosniku manjka.

Ce je graficna boljsa od Intelove: je nekoliko boljsa, kar ni posebej tezko, ker so Intelove (vkljucno z zadnjo generacijo) bolj ali manj klinicno mrtve za 3D, za 2D bi bila pa dovolj zmogljiva tudi Tseng Labs ET4000 iz leta 1991. To razmerje zmogljivosti med doticno ATIjevo graficno in Intelovimi je malce karikirano tako, kot se lahko s ficotom 850 peljes hitreje kot s 750, ne eno ne drugo pa ni tisto, kar pricakujes danes od avtomobila. Kot sem napisal zgoraj, za pisarniske programe, brskanje po Internetu, gledanje filmov in podobno je vrh glave dovolj (tudi kar se tice procesorja). Za igranje modernih 3D iger ni dovolj, razen ce se sprijaznis s povsem oklescenimi detajli in hitrostjo predvajanja v slogu diapozitivov.

scott

Pripravnik
1. sep 2007
405
1
18
Igre me niti ne zanimajo. Bom naložil gor Win7 pa da vidim kako dela, sem ga glih dobil. Ima pa tudi HDMI, to me bolj veseli.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Potem bo cisto zadovoljivo. Igre so danes dalec najbolj zahtevna stvar, ki jo povprecni uporabniki uspejo stlaciti na racunalnik.

North_face

Fizikalc
31. mar 2008
1.500
0
36
www.alter.si
Citat:
Uporabnik scott pravi:
A ima ločeno ali integrirano grafiko, če piše ATI Mobility Radeon HD 4330 512MB ?

Za tole ceno niti približno nima ločene grafike. Čeprav jo je samo 512.

Dodatek: v spec piše LOČENA GRAFIKA ... NO

Nazadnje urejeno:

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Da ne odpiram nove teme. Kupujem prenosnik za okol jurja. V oči mi je padel naslednji sony vaio. Zanima me kako se vam zdi, je vreden svojega denarja ali je boljše kej drugega. Pa še nekaj kaj hudiča je to zaena grafična kartica, ali je ločena ali integrirana?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Kar se tebe tice, je "locena" (ima svoj RAM). V bistvu je nepomembno kje graficna fizicno stoji, v prenosniku je tako ali tako vse integrirano, je pa razlika ali se slepa preko skupnega vodila na pocasen RAM ali ima svoje vodilo in nekaj namenskeha RAMa.

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Kar se tebe tice, je "locena" (ima svoj RAM). V bistvu je nepomembno kje graficna fizicno stoji, v prenosniku je tako ali tako vse integrirano, je pa razlika ali se slepa preko skupnega vodila na pocasen RAM ali ima svoje vodilo in nekaj namenskeha RAMa.

Če prou razumem ima tale kartica 1G ddr3 svojega rama, zraven tega pa šlepa še 1,5G rama od kompa. Kaj pa kej ta laptop, je vreden svojga dnarja?

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Tako pise v opisu.

1100+ EUR ni ravno poceni, a kolikor je meni znano, Sonyji nikoli niso bili poceni, ce se tako prodajajo, bo ocitno cena ze OK (sicer bi jih izrinili s trga). Ima BR, solidno velik in verjetno hiter disk, FullHD ekran, 4 pomnilniske slote tako da imas moznost razsiritve, 2-letno garancijo ... take stvari se pac placa
smile-1.gif

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
Več glav, več ve ali ne.Zanima me, če bo dober za osnovno pisarniško delo, dozdaj sem imel HP probook 4515s, pa je matična šla 3 mesece po poteku garancije.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Za pisarniško delo bo še preko teklo. Jaz osebno sicer ne zaupam več AMD-jem v laptopih, ker so še vedno bili problemi s pregrevanjem, ampak sem tudi kake igre gor gnal in tudi kaj drugega bolj procesorsko požgrešnega. Ampak vseeno, na Intelu ni bilo nikoli problema.