Laptop za 600 eur

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Jaz sem ga čez vikend priporočil že dvema. Pomisleke imam edino glede procesorja (vsak notebook z amd procesorjem, ki sem ga uporabljal se je občutno grel in s tem bil glasnejši od takega z intel c2d procesorjem), ostala konfiguracija je ok (sploh če je disk res 7200 rpm). Sem šel potem iskati, kaj od hpja se dobi z intelom in je vse tam 100 do 200 eur dražje.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Meni je tudi procesor sumljiv glede gretja. Pa nikjer nobenih pametnih reviewov, edino nekaj benchmarkov. Naj bi bil hiter kot c2d 2.6 (zaradi odsotnosti L3 cache), itak pa sestra ne rabi nekih performansov za FB gledat
tongue-1.gif

Sicer pa je zadeva tudi meni zanimiva, naj si ga prvo ona kupi pa da vidim to čudo
grin1.gif
Magari preko interneta, pa ga lahko še vedno vrne nazaj.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Jaz sem vzel enakega za 630€, acerja, le da je imel procesor i5-430M, pa disk slabši. Temp. so od 32-39 v mirovanju. Pri 2 urnem nažiganju igerc 65 stopinj.
Glede amd-jev, je pa res, da se začnejo sčasoma fejst greti. Sestri ga večkrat razstavim in spiham s kompresorjem, a so temperature v mirovanju še vedno od 52-57 stopinj.
Je pa res, tako kot si rekel, za internet, word, filme, glasbo bo čisto ok in priporočam nakup.

Firing_Nukez

Pripravnik
3. mar 2010
328
0
16
Za idle so tudi temperature okrog 50 stopinj povsem normalne. Na ta način se zadeva lahko hladi praktično pasivno. Če bi hotel imeti recimo idle nekih 30 stopinj, bi pa stalno pihalo.

Sicer pa te zadeve zdržijo več, kot bi si mislil. Meni se je laptop še pod garancijo skreširal (BSOD) med hibernacijo. Zadeva je laufala, ventilator se pa nikoli ni prižgal. Pridem čez kako urco, hočem odpret laptop, da bi ga prižgal, pa sem čutil, da je ohišje fino razgreto. Potem ko sem ga rebootal in zbootal winse, je bila temperatura sistema prek 70 stopinj, pa je ventilator laufal na full že kaki 2 minuti. To je bilo 2 leti nazaj, pa še danes dela vse BP. Je pa kak mesec smrdel malo po zažganem
cool-1.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Bom pa tak napisal. Medtem, ko sem imel i5 neslišnega in na 35 stopinj, je bil amd turion z ventilatorjem na 55. Med igranjem iger pa okoli 85, kar pa zagotovo ni preveč dobro...

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Sestra je napraskala skupaj 600€ za nov laptop.

Jaz sem bil en mesec nazaj v čisto enaki situaciji
smile-1.gif
namesto da bi kupoval nova cheap jajca, sem ji zrihtal rabljenega macbooka in je zadovoljna ful ... tudi zame je bolje, da mi ne bo vsak dan težila kako se ji vse sesuva in virusi itd

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
da te nebo premamla kaka ugodna ponudba ... dissu so spraznili skladišče
wink-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.132
113
Citat:
Uporabnik amacar pravi:
Bom pa tak napisal. Medtem, ko sem imel i5 neslišnega in na 35 stopinj, je bil amd turion z ventilatorjem na 55. Med igranjem iger pa okoli 85, kar pa zagotovo ni preveč dobro...

Čudno, imam doma dva AMDja v laptopu, en je star 5 let (Sempron 3100) drugi pa cca. dve leti (Turion x2) in pri nobenem ventilator sploh ne teče pri vsakodnevnem delu!?
rolleyes-1.gif
Dejansko enak HP laptop (ista serija), samo enkrat s Intlovim drugič pa z AMDjevim procom z AMDjem dela boljše in tišje (po testih sta proca ekvivalent) ...

Je pa res, AMD ima precej boljši frequency scaling ampak zanj potrebuješ prave driverje (vsaj dokler intel ni izdal i3/i5/i7 procov) - kar pa večina ljudi spregleda in potem jamra da se laptop pregreva!

mickamala

Zelenc'
28. sep 2010
5
0
1
sem tudi tega gledala, sam končni izbor so zaenkrat preživeli zgornji trije
wink-1.gif
Je zlata sredina najboljša varjanta tudi v tem primeru?

mickamala

Zelenc'
28. sep 2010
5
0
1
verjetno bom res HPja vzela. Pri Lenovo mi gre na jetra, ker pri prejšnjem je bila 'miška' kr neki, moraš met vedno navadno zraven. Sony ima sicer super tipkovnico in Japonci so mi zakon, sam pri nas jih ni veliko...