Koline 2

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Mislim, da sem ravno predvčerajšnjem poslušal o tem, koliko ljudi umre v Indiji letno zaradi pika strupenih kač. To spada pod bolezni? Lev bi pojedel človeka? Bela psina? Črvi? Piranje? Krokarji? Hijene? itd, itd ... Je pa res, da se je v bistvu človek s svojo premočjo sam spravil na vrh prehranjevalne verige.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Sem prebral ne, nameso ve. Živali čutijo, to je 100%. Samo tudi če bi prišel s kloškotovo iglo v roki, bi bilo isto. Čutil bi. Ko ga pa vlečeš ven pa ni nobene razlike v dretju med pašo in smrtjo.

Poleg tega pa gre recimo živina, ki je navajena paše, čisto lepo ven tudi, če ga zunaj čaka metek.

Kot disclamer pa naj napišem, da sem 22 let preživel na kmetiji in sem prepričan, da imam več sočutja do živali kakor vsi, ki v tej debbati stojite na drugem bregu.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja ok... sej čist nedotakljivi tud nismo, sam povečini smo mi glavni. In ja, z razvojem pameti smo postali najpametnejši, in s tem smo si pridobili vrh verige. Če bi vse te žrtve imele orožje, ustrezno med. pomoč, ne bi bil noben mrtev...

sej hvala bogu, da kdaj tud kakšna kača zmaga, pa kakšen krokodil...

črvi, krokarji, to jejo mrhovino - ko si že mrtev... kako te bojo črvi napadli in onemogočili???

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja pomoje da krave v klavnici, ko stojijo v vrsti prov fino vejo, kaj se notr dogaja. Pa sej to sploh ni važno. Nobena smrt ni luštna. ne naša, ne od živali. Zato pa pravim, da ne vidim razloga za praznovanje ob takem dogodku.

pa sm si reku, da se ne bom več tukaj oglašal!
tongue-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Zakaj ne greste na kak forum travojedcev da ne boste ob nekem običajnem "postopku" doživljali travm.
priden.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
ksz
Mene pa zanima, če se je slučajno že kakšen varuh živali vtaknil v kulinarični kotiček. Namreč, znano je, da je treba raka potunkat v vročo vodo (krop) še živega, da je potem na krožniku lepe rdeče rožnate barve.
Kako to, da se noben živalčkar v to ne vtakne? A mogoče živi rak uživa, v vročem kropu?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Zakaj ne greste na kak forum travojedcev da ne boste ob nekem običajnem "postopku" doživljali travm.
A misliš, da se travojedci zavedajo kolk žvali pohodijo in umorijo med tem, ko po njivi regrad nabirajo?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Pa kako iglo ti sanjaš? Saj menda ne misliš tiste, za gumbe šivat.
bonk.gif

Prašiča se ubije med jedjo in tako, da se ga ustreli v glavo. Najhitreje in najbolj humano.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
jap sej sem tud proti temu. Pa kaj naj? Kdor to lahko je, je zame itak čuden. Da ne omenjam tistih, k razne opice na pol žive jejo, ipd...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
haha - tipična reakcija. A kej drugega ne znaš povedat? Pa povej, koliko jih pobijejo? Si jih kdaj štel?

pa že 16ič. Nisem travojedec. Jem meso, verjetno ga pojem še več kot ti.

drugač pa glih ne moreš primerjat žuželk in enih sesalcev.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
a res. matr, nisem na to pomislil.

Malcomx: jao, ne spet te hrenovke no!!! Sm ti že reku, dej jih na eno polje, pa bomo videli... kaj ga tja v terari zapiraš! Chicken.