Koline 2

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Od nekdaj so ljudje delali žurke ob mesu, čevapčičih itd.... Tud darovali so žvali bogovom pa plesali zraven itd....tak je pač človek, ki je mna koncu prehranjevalne verige. Preveč čustven ni pametno bit, ker boš potem kmalu lačen. Tud uši. koloradske hrošče, bolhe, pršice itd... je treba pobit, da lahko ješ zelenjavo sadje itd...
Če se ti bo vse to smililo, boš hudičevo tanko sral, na konc pa tud tanko ne več.
Sicer pa tud men ni lepo ko moram prascu nož v vrat zaštihat, ampak drugače ne gre. Pacek ne crkne z božanjem al pa, če bi mu nohte nalakiral.
Sem pa tud nekaj dni nazaj po TV gledal enga popotnika ki hodi po svetu.
Se mi zdi da je to v Indiji, (nisem ziher)kjer se smrti veselijo. Delajo žurko, ko jim recimo mati umre.

zgrabljenec

Fizikalc
4. sep 2007
1.524
0
36
MS ali LJ
Glavno, da sem vam na krožniku več nič ne smili, gnusi....
rolleyes-1.gif

Tako se kolje že od začetka človeštva in zdaj se bo folk delal nekaj finga itd. Nekoč ljudje niso gledal na zdravo hrano, leteli za vsak [censored] k zdravniku, pa so živeli dlje kot živimo danes!

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ja, včasih so bile koline res tavečja fešta pri hiši. Kaj ne, saj se je dobilo mesnih dobrot (a so pol itak vse razdevali okoli). Malcom jih je zelo nazorno opisal. Najprej vsak flašo šlivovice, pol pa tiste škornje pa v blat pa prasca ven vlečt in ga s topim nožem nekak zaklat. Včasih se je teleta tolklo tudi po tilniku, a kaj, ko ni žival v trenutku umrla.

Ampak meni se zdi, da smo danes že tako daleč, da lahko to zverinskost v sebi nekako zatremo. Bral sem, da so v Pekingu pred OI zaradi straha pred boleznijo pobili 40.000 psov, točneje so jih potolkli s palicami. In to policisti. Kaj se bomo spuščali na tak nivo??

Lepo vas prosim, sej nismo zverine!

Prašiča se lahko da lepo fentat, med jedjo mu pa samo iglo spustiš v glavo in je. Tako se to dela, če se že gremo mesojedce ob vsem naprednjaštvu.

Nazadnje urejeno:

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Aja naredili smo (koline 1+2) iz 200kg mase ne evm koliko salam. Trenutno imam dve skrinji nabasnae z mesom + hladilna skrinja. Ne vemo pa kam bomo stlačili salame. Vrjetno bo treba kupit tretjo skrinjo.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
In človek je na koncu prehranjevalne verige spet vesel, ker si je eno ribo lepo na žaru scmaru in s cvičkom zalil.

Pa ne moreš no, ribe s cvičkom zalivat!
bonk.gif

Stardec misli da če mu riba plava 3x da je to to. Samo kaj če je taglavno tekočino zamešal,...
Cviček je znan kot manjvredno vino, vino delavcev in kmetov, ki so ga pred leti delali lokalni kletarji,...
Starc, ti lahko s cvičkom poplahnjuješ kvečemu kak tafelšpic, lahko pa ti jaz serviram kako dobro ribico
ko jo hajcam dok mi rdeče vino skoraj ne izpari,...
Sicer pa ti ko si bol kmet, pa dalje kot do dunajskega ne vidiš boma pa kako malvazijo odprla, kak dober nemški rizling,...
Do tačas pa ti lepo vodo zraven pij.

Idi se ti raje tam na mladce dret kak divjajo na cesti, pa pusti izbrano kulinariko nam, ki imamo kako kilo preveč,...

Nazadnje urejeno:

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
hehe, pojma nimaš.....
A malvazijo hvališ? Poznavalci in ocenjevalci vin pa glih za malvazijo pravijo, da je eno od najslabših belih vin. Malvazija je skoraj samorodnica. Kot šmarnica. Malvazija je bolj za špricerje delat, da z vodo okus popraviš še posebej zato, ker malvazija zelo rada gnije. Torej ti obrajtaš gnilo vino?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ti si že kdaj vlekel prašiča ven s hleva?

Dvomim.
smirk-1.gif

Naj si nekdo samo zamisli, kaj si pomeni biti postavljen pred situacijo, da si lahko zaklan. Predstavljajte si to, da nekdo z nožem čaka na vas.

Oh, pa saj res, mi nismo prašiči, mi imamo inteligenco, razvite možgane, največjo pamet sveta. Mi smo posebni, ker imamo um, razum.
bonk.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
jah če si na vrhnu prehranjevalne verige je tako... ni humano - to je res, sam narava je taka. Sej antilopi tud ni luštno, ko je lev lovi, al jo pa sam kej rani, pa jo pol še mal tm za vrat masira...

Sam lahko bi pa kot civilizirana vrsta mal bl z občutkom to delal...

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
A si ti že vlekel kdaj prašiča iz hleva, z namenom da se pase? Jaz sem. Verjemi, dere se isto. A misilš da prašič ve kaj je nož in kaj se z njim počne? Ali pa še bolje pištola?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
To, da smo na vrhu prehranjevalne verige, naj bi pomenilo, da smo le plenilci, torej da nismo nikogaršnji plen?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
pomoje pa ve veš. Vsaka žival čuti, da nekaj ni uredu. Živali to čutijo, sm 100%

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
...VE, veš...

sm hotu popravljat pa vejico not tlačit, pa se mi zdi da ni bilo potrebe...