Kolesarji na cesti

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
ksz

Mene pa nekaj drugega zanima.
V čem je fora, da se kolesarji pri čakanju na zeleno luč v semaforiziranem križišču, zrinejo pred prvi avtomobil, potem pa vozijo svoji 20kmh ali pa 30 dalje čez mesto? Sploh zanimivo je tole početje ko je prometna konica, vsi pasovi nabasani, in se neda nikakor prehitet....

Prosim za razlago

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik nekdo pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Torej moraš s kolesa dol, peš in kolo za ušesa prek prehoda, pol greš pa lahko spet na kolo in ihaha.
crazy1.gif
Glupo do konca.

Tako je!
Zakon pravi, da se mora tam, kjer NI kolesarske steze (na površini, namenjeni pešcem), kolesar gibati z hitrostjo pešca, ki je kakšna 2 km, največ 3 km na uro.

Ne pa, da se vozakajo kot armstrongi (20-35 km na uro).

Upam tudi, da jih čimprej (policisti?) SESTOPIJO s kolesa, ker bodo potem ugotovili, da ni razlike, če gredo s kolesom ,ali pa peš.

Še enkrat za manj pametne (kolesarje): kolesar se sme po površini, ki ni označena kot kolesarska steza, gibati le z hitrostjo pešca!
Vir: Žurnal.
Ja in kaj sedaj? Boš mogoče trdil, da se s kolesom ne da premikati s hitrostjo pešca?
grin1.gif

Če daš v prvo, s kolesom lahko tudi pri miru stojiš ali pa se gibaš s o,1 m/h, ne da bi sestopil dol.
Sam morš bit mal spreten v vožnji s kolesom, ne samo z gobcanjem na Alterju.
grin1.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.415
2.372
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik alcyx pravi:
ksz

V čem je fora, da se kolesarji pri čakanju na zeleno luč v semaforiziranem križišču, zrinejo pred prvi avtomobil, potem pa vozijo svoji 20kmh ali pa 30 dalje čez mesto? Sploh zanimivo je tole početje ko je prometna konica, vsi pasovi nabasani, in se neda nikakor prehitet....

Prosim za razlago

zato, ker se počutim kot motorist
evil.gif

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Citat:
Uporabnik alcyx pravi:
ksz

Prosim za razlago

Probaj se vsesti vsaj enkrat v življenju na kolo in pojdi nekam, kjer so semaforji ... boš takoj videl zakaj ...

Najbolj zanimivo je, da vedno najbolj pametujejo za vse tisti ki še niso poskusili ali niso v tem ... To tvoje vprašanje, zakaj se kolesarji rinejo v prvo vrsto je enako, kot da bi jaz vprašal, zakaj se morejo motoristi peljati po naselju 150kmh, zakaj vozniki prehitevajo avtomobile itd ... Vsak vidi v nečem neki razlog in odgovor na "zakaj?" ...

Jas se tudi rinem v prvo vrsto pri semaforjih ... in še predno avto spelje, sem jaz že dovolj daleč, da lahko gre potem desno brez težav ...
Še sam ne vem zakaj, ampak se ...

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Kolesarji so isti kot zdravniki, na primer ... če ga popravi oz. ozdravi, ga noben ne bo hvalil in bo takoj pozabil ... če bo naredil eno napako, ga bodo celo življenje šinfali ...

Če se kolesar pelje po sredini ceste, bo to takoj se nekomu vcepilo v glavo, da to vedno delajo ... če se bo peljal po bankini, bo takoj pozabil na to ...
Če se nekdo z avtom pelje brez prižganih luči, se noben ne sekira ... če nekdo v nepreglednem ovinku prehiteva avto, se noben ne bo sekiral, če nekdo odvzame komu prednost, se noben ne sekira razen tistega, ki se do kosti prestraši in za par minut pozabi.
Če bo motorist gonil po naselju nekaj čez 100kmh, se noben ne bo sekiral ... če bo prehiteval na magistralki avtomobile po sredini črte, se noben ne bo sekiral, itd ...

Isto, kot kolesar, je pešec ... če bo ponoči šel brez kresničke, se bo že kolegom kregal, kako "vsi" pešci zdaj hodijo brez kresničke itd ...

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Čakaj malo...

Naredim nekaj kilometrov letno na kolesu. Po večini se izogibam prometnih cest, ampak kdaj pa kdaj tudi nanese da moram skozi semaforizirano križišče. In mi še nikoli v glavo ni padlo, zakaj bi se rinil skozi avtomobile, če bodo na koncu tako ali pa tako hitreje štartal, pa tudi mala verjetnost je da se bom peljal 50kmh, da nebom delal kolone za sabo.

Če ti smem odgovoriti.
Motorist se čez naselje pelje 150kmh zato ker nima nič v glavi. Torej je odgovor, zakaj se kolesar prerine naprej na semaforju isti?

In prosim ne mi govoriti o hitrejšem speljevanju, ker do sedaj nisem srečal še nobenega takšnega kolesarja, ki bi iz semaforja hitreje odpeljal kot lahko avto. Razen, če je v avtu kakšen star gospod s klobukom. V 99% se vedno naredi kolona avtomobilov za kolesarjem.

Sploh je pa super situacija, ko je takšna gužva, da je prometni pas že pred semaforjem zabit iz obeh strani.
Prosim povej mi teorijo, kako naj prehitim kolesarja varno, če ne morem zapeljati na sosednji pas, ker stojijo avtomobili v koloni.
Resnično me zanima tvoja razlaga

Don_kugla

Pripravnik
17. avg 2007
525
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik alcyx pravi:
In mi še nikoli v glavo ni padlo, zakaj bi se rinil skozi avtomobile, če bodo na koncu tako ali pa tako hitreje štartal, pa tudi mala verjetnost je da se bom peljal 50kmh, da nebom delal kolone za sabo.

No tole tudi meni ni bilo najbolj jasno,pa sem ogromno na kolesu
redface-1.gif

Pa moram priznati da v svoji karieri v prometu tega tudi še nisem videl
ne-ne-1.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Pa sej kolesar čaka na desnem robu ceste, ko se čaka semafor in se potem še naprej vozi po desni strani in s tem ne ovira nikogar. Ne vem zakaj bi se sicer postavil pred avtomobil, razen, če zavija levo pa še to se gre ponavadi čez prehode okrog. Ceste pa so tam kjer so semaforji praviloma dovolj široke, da se kolesar in avto peljeta istočasno. Tud jst grem vedno čist spredi in glede na to koliko časa folk v povprečju rabi, da sploh spelje, ne vem zakaj bi jih čakal. Med tednom je v Ljubljani ponavadai tako, da se s kolesom premikaš veliko hitreje od avtomobila.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Don_kugla pravi:
Citat:
Uporabnik alcyx pravi:
In mi še nikoli v glavo ni padlo, zakaj bi se rinil skozi avtomobile, če bodo na koncu tako ali pa tako hitreje štartal, pa tudi mala verjetnost je da se bom peljal 50kmh, da nebom delal kolone za sabo.

No tole tudi meni ni bilo najbolj jasno,pa sem ogromno na kolesu
redface-1.gif

Pa moram priznati da v svoji karieri v prometu tega tudi še nisem videl
ne-ne-1.gif

Ker nimata majhnih lulčkov in ogromnega ega.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
prejle mi je en pantani vozil po vozišču desno ob avtu skozi 3/4 krožišča, katero ima posebej kolesarsko stezo
bonk.gif

naj poskusi tako voziti ob kakih kombijih ali kamionih, bo hitro končal pod kolesi

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Matr si hud in močan. Smo srečali včasih (v devetdestih ko smo bili dnevno po več ur na cesti) večkrat kakšnega junaka tvojega sloga (opletači s pajserjem). Eden potem na sodišču kar naenkrat ni bil več tako pogumen in pameten, nekaj jih je pa odneslo z odtrganim špeglom ali luknjo v maski (v fiat tipo pred fejsliftom je šla cela noga lepo do hladilnika). Sam sem bil seveda po duši in srcu pi*ka in sem naredil črto kot antijunaki iz tvoje pravljice (zame velja "vol je kdor se z volom bode").

V kateri skupini je več bedakov se pa kar ne morem odločit, sumim pa da se isti osebki pojavlja-jo(te) v obeh skupinah ("bedaki na cesti" in "kolesarji na cesti").

jp. še posebi izza tipkovnice.

ne pametovat samo na en del odgovora, ker ni fer.
sem motorist in kolesarje imam za kolege prej kot mulce
v napiljenih crx ali civic hondicah.
sam tolk arogantnih bedakov kot jih je zadnje čase na tourih po slovenskih lokalnih
cestah pa že dolgo ne.

prerivanje kolesarjev na pole position niti meni ni jasno. armstrong je pichkin dim za njih...
stupid-1.gif

doživel sem celo življenski nasvet enega od kolesarskih arogantnežov iz žlahte, ki moj motorizem ima za nekja podobnega
kot je moja titula sam, da manjka še "narkoman, umazanec, kriminalc..."
no on pa na kolo pa nevem na kater hrib(v bližini lj) gor 3,4,5 pirov v rit pa kamikaza nazaj dol
13.gif

seveda je on rekreativc, ki skrbi za svoje zdravje in kondicijo jaz pa...titula
hysterical-1.gif

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Ne vem od kje tebi, da je Armstrong pičkin dim ... Le poglej, velja za najboljšega kolesarja na svetu, pa če se ti na trepalnice postaviš ...

7 zmag na touru in to vse zapored je nekaj nedosegljivega. In najboljši kolesar je zato, ker je tolikokrat zmagal na najtežji kolesarski preizkušnji. Če RAAM odpišemo, ker ga vozijo samo extremni kolesarji.

Robič je še pred smrtjo nekdaj izjavil, ko ga je nekdo vprašal, kdo bi zmagal na RAAMu-robič ali armstrong, pa je rekel, da je težko primerjati ti dve disciplini in da je on ekstremni kolesar on pa kolesar na enodnevne dirke ... potem je še rekel, da bi armstrong zagotovo bil veliko boljši od robiča, če bi šla na enodnevne dirke ... verjetno pa bi armstrong bil slabši od robiča, če bi šla tekmovat skupaj v RAAMu.

To so pač zvrsti športa, ki se ne morejo primerjati .. isto se gorsko kolesarstvo ne more primerjati s cestnim ... Armstrong ne bi imel šanse za zmago na gorskem kolesarstvu, oni z gorskega kolesarstva pa na cestnem kolesarjenju ... Sicer je Armstrong, ko je prvič končal kariero vozil nekje gorsko kolesarstvo in je bil na koncu skupno drugi.

Jaz res veliko kolesarim ... zdaj nekdaj grem počasi na kolo pa kakšne 70km morem narediti danes še ... Ampak se zagotovo včasih stavim v gostilni zraven doma, ko grem domov ... spijem eno pivo ali pa kokakolo ... In ne .. jaz ne kolesarim zaradi tega da bi zdravo živel .. ampak da uživam gor in se razgibavam ter držim stalno telesno težo. Ne tako kot eni, ki se tu po forumu hvalijo, kak se s hamburgerji nažirajo in so suhi itd, potem pa teme odpirajo, kako hujšati ipd ...

Jaz sebe štejem za previdnega kolesarja ... eni pa res kolesarijo, da je katastrofa ... Moja punca je na začetku tudi tako kolesarila, da me je se bilo strah voziti z njo ... nonstop je vijugala po cesti, potem se je le navadila in kolesari kot se treba.

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Zdaj glih si pokazal kako glup si in koliko imaš mozga v glavi ...

Ti pa sploh ne govori nekaj o kolesarstvu, ker niti ne veš kako kolo zgleda ...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ahitekt..dej mi tole tolmaæi

Armstrong ne bi imel šanse za zmago na gorskem kolesarstvu, oni z gorskega kolesarstva pa na cestnem kolesarjenju ... Sicer je Armstrong, ko je prvič končal kariero vozil nekje gorsko kolesarstvo in je bil na koncu skupno drugi.

a je bil dober z gorcem, al slab..

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Ja bil je dober ja, ker se je dve leti pripravljal nanj ... Govoril sem o tem, da se bi brez priprav nekdo pomeril v drugi dirki oz. disciplini.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
aha..dve leti s eje pripravljal..olimpijci se 4..al pa kar cel life.

zdej pa poglejva razliko med
specialko in gorcem

cela jeba..prav neprimerljivo je..se strinjaš? oboje ima dve kolesi, dve gonilki, nek drog za držat, eno palco za v rit bait, mal ketnce in to ej to..pol daš pa bika gor..pa gre..s specialko po ravnem 60, z gorcem po vseh brepotjih..

res velika razlika...

jaz sem tut k mulc težko presedlal iz yugota na stoenko..čist drug koncept vožnje. smo s eneki cajta z yugotom vozil rikverc..pol smo dojel, da so to rikverc lampe, ne sprednje