Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Ampak še vedno bo miličnik ustavil mene, ker sem ga (jih) prehitel brez smernika,...
Nimam. Mam enega specijalca, ko se je vozil po sredini. Kdo bi vedel. Sem malo potrobil in čakal da bo začel mahat. Bi ga prehitel vstavil avto in ga vprašal par vprašanj. Taki me razpizdijo v 3pm. Pa sem tudi sam naredil 3-4kkm letno z gorskim. Sam jebeštrga, ker se nismo mel za vse na cesti, ampak smo se zavedali, da smo šibkejši člen in se bo treba prilagajat močnejšim (avto, kamion, avtobus)Citat:
Uporabnik Robert pravi:
eXhair - a imaš kakšen posnetek na zalogi ?
Citat:
Uporabnik Swetko pravi:
Mah, prepirati se je tak brezveze. Imaš bedake med šoferji in kolesarji. Pri vsakih je določen procent, ki mislijo da so bogovi in nedotakljivi. Malo strpnosti na obeh staneh pa bo šlo. Pa cestne predpise upoštevati . Vsaj tiste osnovne.
In srečno vožnjo
LP
Citat:
Uporabnik Ted pravi:
Kolesar ima pravico do 1 m cestišča od bankine - ne gre komot mimo po enem pasu, poleg tega ti bo kolesar enkrat nenadoma zavil v levo in ga boš imel na havbi (po možnosti pri 90 na uro).
Citat:
Uporabnik Swetko pravi:
Mah, prepirati se je tak brezveze. Imaš bedake med šoferji in kolesarji. Pri vsakih je določen procent, ki mislijo da so bogovi in nedotakljivi. Malo strpnosti na obeh staneh pa bo šlo. Pa cestne predpise upoštevati . Vsaj tiste osnovne.
In srečno vožnjo
LP
a da ne? hotemaze-komenda, na 100m sami armstrongi. samo, da je suho vreme, ker je v enem bednem vodnicku pisalo da je fajn relacija za kolesarje. teh 20km vsakodnevno je mucnih. a nastevam se druge relacije?Citat:
Uporabnik miha123 pravi:
@ggg no ja, ravno na 100m pa se ni kolesarjev, so pa predvsem zivcni vozniki.
Fak, tastar, a si prezivel to situacijo... Pa to ni res, prometno mocno preobremenjena cesta, mojster s kolesom pa tebi nic, meni nic lepo po sredi. In sele po pol minute dolgem zvocnem signalu se je za silo umaknil... To vas pa cisto zastopim, da se vam ultra soferjem strga, potem pa posledicno pride se do nasilja doma, nad zeno ali otroci, nekje je potrebno jezo sprostiti...Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Najprej morem vprašat Utisevalca kolk sekund pred kolesarjem rabi posnetek?Mal heca more bit.
edit:
<object width="640" height="505"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/SurI5KKZgK4&feature&hl=en&fs=1&hd=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/SurI5KKZgK4&feature&hl=en&fs=1&hd=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"></embed></object>
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Fak, tastar, a si prezivel to situacijo... Pa to ni res, prometno mocno preobremenjena cesta, mojster s kolesom pa tebi nic, meni nic lepo po sredi. In sele po pol minute dolgem zvocnem signalu se je za silo umaknil... To vas pa cisto zastopim, da se vam ultra soferjem strga, potem pa posledicno pride se do nasilja doma, nad zeno ali otroci, nekje je potrebno jezo sprostiti...Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Najprej morem vprašat Utisevalca kolk sekund pred kolesarjem rabi posnetek?Mal heca more bit.
edit:
<object width="640" height="505"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/SurI5KKZgK4&feature&hl=en&fs=1&hd=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/SurI5KKZgK4&feature&hl=en&fs=1&hd=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"></embed></object>
V naselju ni minimalne hitrosti (oziroma nista vozila pod njo), niti ni prepovedano po levem pasu voziti.Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Današnje poročilo iz MB:
- najprej zjutraj dva policaja na kolesu po enosmerni v kontra smeri (pod Evroparkom),
- zgodnje popoldne blod policistka v Octaviji in policaj na motorju celo Ptujsko cesto en za drugim jajcata pod omejitvijo po levem pasu, potem pa oba diagonalca na pas za uvoz na AC (motorist malo bolj kulturno, kot njegova kolegica).
Maš res... jaz se čudim, da sta oba živa, nepoškodovana prišla iz te krizne situacije...Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Uporabnik eXHair pravi:
edit:
Glede na to, da je cesta dovolj široka bi se Armstrong lahko že precej prej umaknil bolj desno in ne bi povzročal živčnosti voznika za seboj in obema olajšal pot ter prišparal živce. Tudi zadaj vozeči bi lahko zavil skrajno levo in ga med prehitevanjem porinil preko bankine(j-ga ena svečka več)
Glede na to, da je na kolesu brez zaščite pred hrupom (šipe, pleh) in glede na to, da je snemalec očitno znan po svojemu dirkaškemu duhu bi moral kolesar slišati škripanje gum in grozen ropot auspufa-da plozalce sploh ne omenjam !
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
pa še tole, dva kolesarja se vštric po cesti ne smeta vozit:
zvcp, člen 103:
(1) Kolesarji morajo voziti po kolesarskem pasu, kolesarski stezi ali kolesarski poti. Kjer teh prometnih površin ni, smejo voziti ob desnem robu smernega vozišča v smeri vožnje.
(2) Kolesarji morajo voziti drug za drugim, razen na kolesarski poti, kjer smeta voziti dva kolesarja vzporedno, če širina poti to omogoča.