Kmalu vsi darovalci organov?

Boste darovalec organov?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
podkupovanje je predvsem zaradi sistema takega kot je... Ti razložim, vsi imamo vse (torej zavarovanje), a zdravljenje imajo le nekateri......

samoplačništvo je tukaj in gre po poti stomatologije in to je fact...... negativne liste zdravi se grozovito višajo, omejuje se število operacij, korupcija se iz tega naslova skokovito povečuje, (tudi zaradi nerazumjivo težko talanje koncesij in nemogočnih pogojev koncesionarjev)

Delal sem na ZZZS in vem kaj govorim........... Kuverte pa so ravno zaradi omejitev zavarovalnic, zasebniki pa mastno služijo zaradi same nesreče v javnih zdravstvenih zavodih, kjer sklepajo škodljive pogodbe in se bolj ukvarjajo z vnaprej prirejenimi razpisi, kot pa z zdravjem pacientov...

So seveda kakšni svetniki...... ampak teh je plunk v morje.......

to je fact in vedno bolj gremo po poti stomatologije, kjer dejansko je vse samoplačniško...

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
ksz

Zelo zanimivi rezultati ankete. Bi bilo zanimivo slišat kakšni so razlogi za nedarovanje organov.
Preberi celo temo, pa boš videl kakšni "utemeljeni" razlogi so bili podani.
crazy1.gif

Še vedno čakam na kakšen približno normalen odgovor. Folka, ki zaradi foušije, paranoje ali verskih prepričanj ne bi daroval organov po smrti ne jemljem resno. Še posebaj se mi zdijo skisani tisti, ki kot razlog uporabljajo "versko prepričanje". Kakor sem jaz slišal pri verouku je "duša" tisto, ki je večno in gre po smrti v nebesa. Telo je samo "prah". Če to miselnost skombiniramo z naukom, da moramo pomagati sočloveku, ugotovimo, da bi bilo darovanje organov po smrti v bistvu idealna stvar za vsakega vernika, ki bi si želel večno živeti v raju. Ampak je sranje, ker ti verniki preveč dajo na "obrede". Jebeš če je nekdo umrl zaradi tvoje sebičnosti, važno da boš pokopan z vsemi deli telesa, pa da bodo svojci vrgli par 100€ "za maše"
smirk-1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:

Še vedno čakam na kakšen približno normalen odgovor. Folka, ki zaradi foušije, paranoje ali verskih prepričanj ne bi daroval organov po smrti ne jemljem resno. Še posebaj se mi zdijo skisani tisti, ki kot razlog uporabljajo "versko prepričanje". Kakor sem jaz slišal pri verouku je "duša" tisto, ki je večno in gre po smrti v nebesa. Telo je samo "prah". Če to miselnost skombiniramo z naukom, da moramo pomagati sočloveku, ugotovimo, da bi bilo darovanje organov po smrti v bistvu idealna stvar za vsakega vernika, ki bi si želel večno živeti v raju. Ampak je sranje, ker ti verniki preveč dajo na "obrede". Jebeš če je nekdo umrl zaradi tvoje sebičnosti, važno da boš pokopan z vsemi deli telesa, pa da bodo svojci vrgli par 100€ "za maše

Pa dej koji k_urac si ti en pezde, k ga briga u ker faroš ali pa za kaj daje folk keš in kaj počne z svojim telesom oz deli....... Ustrel se u čeu, pa daruj, kdo ti kej bran pa ne jodlej kva naj drugi delajo....

itak nau nobene škode, pa še tega jamBranja nau.... Po svet je kup abrveznikov, k ga moti kam daje folk keš, u kaj veruje, al je dober vernik al ni......

get a life....

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Na rtvslo je precej boljši prispevek, predvsem pa eden od komentarjev (precej dolg).
No, poslanci so se tokrat pravilno odločili in preprečili kapitalu razpolaganje z domnevno mrtvimi ljudmi in njihovimi rezervnimi deli.
zmaga.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Tako, zdaj naj pa sprejmejo raje varianto z obvezno odločitvijo za ali proti darovanju za vse polnoletne, plus izključitvijo iz seznama prejemnikov za vsakogar, ki ni bil evidentiran kot darovalec.

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Tako, zdaj naj pa sprejmejo raje varianto z obvezno odločitvijo za ali proti darovanju za vse polnoletne, plus izključitvijo iz seznama prejemnikov za vsakogar, ki ni bil evidentiran kot darovalec.
zmaga.gif

konec koncev kapital že danes lahko razpolaga in trguje s človeškimi organi. in ker je teh trenutno v vedno večjem pomanjkanju, je kapital kvečjemu še bolj zainteresiran za trgovanje.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Spomni se na to tvoje navdušenje, ko boš enkrat ti ali pa kdo od tvojih bližnjih v situaciji, ko bo potreboval nadomestni organ, vendar bo zaradi ravno takšnih egoistov verjetnost, da ga dobi, precej majhna.

Boš videl, come old age and disease, boš naenkrat postal veliko bolj odprt za takšne ideje. Samo takrat bo prepozno, ker boste ti in tebi podobni vzgojili naslednjo generacijo enakih ozko razmišljujočih oseb.

Včasih me je kar malo sram, med kako nazadnjaškimi ljudmi živim. Slovenija v srednji Evropi. LOL.
bonk.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:
Spomni se na to tvoje navdušenje, ko boš enkrat ti ali pa kdo od tvojih bližnjih v situaciji, ko bo potreboval nadomestni organ, vendar bo zaradi ravno takšnih egoistov verjetnost, da ga dobi, precej majhna.

Boš videl, come old age and disease, boš naenkrat postal veliko bolj odprt za takšne ideje. Samo takrat bo prepozno, ker boste ti in tebi podobni vzgojili naslednjo generacijo enakih ozko razmišljujočih oseb.

Včasih me je kar malo sram, med kako nazadnjaškimi ljudmi živim. Slovenija v srednji Evropi. LOL.

Tebe raj naj skrbi, kaj bo sploh z zdravstvom.... na koncu bo vse samoplačniško, in ti bo ku_rac od ovce pomagal organ, ko ne boš mu za zdravila, ki jih rabiš po operaciji ali pa celo za samo operacijo....

Odprt boš ratal, ko boš rabu plačat vse skupi, al pa boš čakal na rezultate brisa, da boš prej crknil, kar se je že dogajalo pr nas... in čedalje več bo takih primerov..., glede nato kako je naše zdravstvo potratno, denarja pa ni........

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Za zdravstveni sistem me sploh ne skrbi, ker mislim, da precej dobro vem, v katero smer in po kakšni strmini navzdol drvi. Točno tako kot si napisal...

Skrbi me za ljudi, ki se dandanes niti pod razno ne zavedajo, v kakšnem luksuzu živijo, kar se zdravja (in sociale nasploh) tiče. Ko bo udarila realnost, bo še kako hudo. Jugonostalgija je walk in the park proti temu, kako bi tarnali razni ljudje, ki delajo v dead-end birokratskih službah, če bi jih postavili na popolnoma odprt trg ala ZDA.

Ampak spet smo pri izvirnem grehu demokratične ureditve. Kakršni volilci, takšni politiki.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Problem je ker na pobiranju keša ti ne prideš na vrsto... poleg tega, da skoraj vedno zahtevajo še dodatna plačila.. V stomatologiji je to že stalna praksa, če sploh dobiš kaj na koncesijo..........

spet mešaš hruške in jabolka, oz. zdravnike z zavarovalnico...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

bonk.gif

saj garner bo od zdaj naprej živel 115% zdravo življenje, tako da nebo rabil kakega organa

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Ne oprosti, zamenjava organov je draga.. poleg samega posega, zahteva še pol tono zdravil proti zavrnitvi tujkov, ki ga jemleš skoraj vse življenje

aha tukej se začne keš, naša ZZZS pa meče zdravila kot po tekočem treku na negativno listo... torej bo šlo izključno za export teh organov, to je resnični cilj vsega tega...

in prosim, ne nabijej, da je to za naše dobro..........., ja če boš imel keš....

Nazadnje urejeno:

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
glede nato, da morš te zdravila praviloma jemat celo življenje... bo to sigurno export organov po tekočem traku.... seveda ne zastonj........

in to seveda hočjo prisilt...

Če pa javno ZZZS podpiše, da tega nebo in bodo financiral posege in zdravljenje, potem sem takoj za....

IN SEVEDA POTEM SVIZEC ZAVIJA MILKE NAPREJ.... Kdor dobr pozna naše zdravstvo, nebi bil noben za ta zakon, razen če nebi dal teh varovalk zraven...

Za ZZZS osebno je najboljši človek, zdrav al pa 2 metra pod zemljo.... biznis organov pa cveti in še to bi radi zastonj dobilili... taprav objectiv tega je to....

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Za zdravstveni sistem me sploh ne skrbi, ker mislim, da precej dobro vem, v katero smer in po kakšni strmini navzdol drvi. Točno tako kot si napisal...

Skrbi me za ljudi, ki se dandanes niti pod razno ne zavedajo, v kakšnem luksuzu živijo, kar se zdravja (in sociale nasploh) tiče. Ko bo udarila realnost, bo še kako hudo. Jugonostalgija je walk in the park proti temu, kako bi tarnali razni ljudje, ki delajo v dead-end birokratskih službah, če bi jih postavili na popolnoma odprt trg ala ZDA.

Ampak spet smo pri izvirnem grehu demokratične ureditve. Kakršni volilci, takšni politiki.
Lej, nočemo takšnega sistema, kot je v ZDA. Ga nimamo in upam, da ga nikoli ne bomo imeli. Ta sistem je daleč od tega, da bi bil dober, sploh pa ne najboljši. Kar imajo naj ga. Mi nismo amerikanci.
In - demokratična ureditev ni, da bi bilo vse po tvojem. Takemu sistemu, ko bi bilo vse po tvojem, se reče diktatura. Demokracija pa je, da se upošteva/zmaga večinsko mnenje ljudi. Kakršnokoli že to je. T.j. tebi všeč ali ne.
Svašta no. Ko je nekaj po tvojem, je demokratično in "evropsko", ko pa ni, je pa zaostali balkan
stupid-1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
In kaj ti ves o zdravilih?

Ves da so zapakirana v skatlice in da so na nekaksnih listah.

Povej mi katero zdravilo je tako neupraviceno umaknjeno iz pozitivne liste? Povej katero onkolosko zdravilo se prinas ne financira? Ali spet nabijas......v.....tvojem.....stilu?

Transplantacijski program pri nas deluje vec kot odlicno, problem je le da se transplantacije delajo samo v LJ. v ostalih republikah bivse federacije imas tudi po 4 translpantacijske centre. Pri eksportu organov pa ZZZS nima nobene veze, saj organ na nasem ozemlju ekplantira kirurska ekipa ki ga kasneje inpantira v svoji drzavi.

Sploh pa bi bilo lepo ce si transplantacije nebi predstavljal kot menjava gum na atomobilu, ker je ze pri tkivni kompatibilnosti zelo velika selektivnost.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:
Transplantacijski program pri nas deluje vec kot odlicno, problem je le da se transplantacije delajo samo v LJ. v ostalih republikah bivse federacije imas tudi po 4 translpantacijske centre. Pri eksportu organov pa ZZZS nima nobene veze, saj organ na nasem ozemlju ekplantira kirurska ekipa ki ga kasneje inpantira v svoji drzavi.

spisek ti lahko dam ni problema....., kr se tiče programa... vse mora odobriti zavarovalnica in pika, in ja zdravila so zelo draga po operaciji... abbot, elli lilly si kr manjeta roke......

pojma nimaš... drgač pa sem delal na ZZZS......... stomatologija ... njihova rešitev se nam bliža nezadržno......

point je da zdravila in operacijo plača ZZZS in ko bodo naekrat zadosnte količine bo zavarovalnica rekla ni keša, tako kot je to pr nevrologiji, kjer še danes ni poskrbleno po eu standardih in zato so tudi posledice katastrofalne pri možganski kapi....

in prosim ne nabijej..