Kmalu vsi darovalci organov?

Boste darovalec organov?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik reality pravi:
http://www.zzzs.si/zzzs/info/egradiva.nsf/o/3C5393FD2C7A912FC1256F69004807E5?OpenDocument

Kaj nima veze.... ko se bo to povečalo, bo kaj...51 miljonov letne izgube bo ZZZS potem še bolj plačevala...

dej bot smešn..... Sama operacija ni vse... potem sledi zdravljenje do konca lajfa....

Gremo po vrsti ker kot ponavadi vsujes kup zolca brez da sploh ves kaj pises.

1. Vse dokumente ki mi jih ponujas na tej strani lahko preberem v pisni obliki. Torej, katero zdravilo po tvojem (strokovnem) mnenju neupraviceno manjka.

2.Kje so komu zavrnili terapijo ali mu onemogocili transplantacijo organa zaradi financnih razlogov?

3. Govoris da bo slovenija prodajala organe, jaz pa ti pravim da z EKSPANTACIJO organov ZZZS nima nobene veze. Kaj pa je zdravljnje po EKSPLANTACIJI organa (mrtvem cloveku) pa ves samo ti
bonk.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Kot sem rekel, kakršni volilci, takšna politika. Mentaliteta povprečnega Janeza je žal še vedno globoko na Balkanu. Konzervativec, poln takšnih in drugačnih frustracij iz preteklosti in zelo slabo informiran o dogajanju onkraj meja Slovenistana. Naša politika - igra točno na te strune.

Seveda je zaostali Balkan... kaj misliš, da bi naši politiki lahko uspevali s takšnimi dejanji kje v Skandinaviji? No way... zavest ljudi tam je pač malce nad našo in temu primerno se morajo obnašati tudi njihovi voditelji.

Pri nas smo še vedno na nivoju vinjet, Hudih jam in zlobnih zdravnikov - ko se gre za nabiranje političnih točk.

Diktatura? Vsekakor kak razsvetljeni absolutizem tej državici ne bi škodil. Nazadnje nam ni šlo tako slabo, če se prav spominjam iz zgodovine.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Se strinjam z Blackjackom... transplantacije so malo izven dosega tvojih populističnih in paranoičnih idej.

Organi za izvoz
smirk-1.gif
.

Morda ena kost za glodat: kdo misliš, da je Slovencem najbolj genetsko skladen? Hmm... Avstrijci? Italijani? Ali morda kar... Slovenci sami? V Evropi narodi nismo tako genetsko premešani in dejansko je največja verjetnost, da boš našel kompatibilnega darovalca - kar nekje v bližnji okolici.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Jaz nevidim razloga da bi se dal razkosat za kr enega tujca.

Če je nekdo bolan in mu medicina nemora pomagat, naj si poišče darovalca med žlahtniki,
naj si kupi ledvice, jaz mu mojih đabe ne dam.

Naravna selekcija ni zastonj na svetu. In zaradi naravne selekcije smo kjer smo,
pred 2000 leti so ljudje živeli 40 let, danes pa 80,90 in več. Z naravno selekcijo se
odpravlajo dedne bolezni in "pasma" postaja vedno bolj zdrava.

V tropu živali počasnejša žival ovira in ogroža cel trop, in tako žival recimo volkovi napadejo
prvo. V gnezdu orla večji mladič izrine manjšega.

In če ima nekdo dedno bolezen da mu odmirajo ledvice, mu nedam mojih ledvic, da bo šel
in naštepal 3 otroke in bosta 2 imela to bolezen. Nema ništa, nedam mojega jebenega kostnega
mozka tujcu. Družini logično da pomagaš, pač ta ljubezen do bljižnih, ampak da bodo pa mene
razkosali pa filali moje organe nekomu ki ima raka zato ker je kadil, se drogiral, je cel rahitičen.

Tut v primeru prometne nesreče ne. Ko umrem, pa naj dajo moji familiji 100k za kostni mozeg.
Kako preveč denarja? Bi rad preživel? Pol pa prodaj bajto. Nisem jaz zastonj 25 let pazil kaj jem,
ne kadil in pil, da si bote moje organe podajali kot qrbo. Colajte moji familiji dinare, oni so zaslužni
da obstajam, me učili zdrave prehrane, dobra vzgoja da nisem alkoholik ipd, pa jim ta trud poplačajte.

Ko je sila za živlenje ima vsak 100k, prodaj hišo, vzami hipotekarca, prosi žlahtnike, delaj kajčeš,
jaz ti mojih jeter nedam đabe.

So mogli moji starši fejst delat in pazit name, da so moji rezervni deli zdaj tako primerni. Plačaj jim za to delo.

Al pa kot sem rekel, naravna selekcija.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:

1. Vse dokumente ki mi jih ponujas na tej strani lahko preberem v pisni obliki. Torej, katero zdravilo po tvojem (strokovnem) mnenju neupraviceno manjka.

2.Kje so komu zavrnili terapijo ali mu onemogocili transplantacijo organa zaradi financnih razlogov?

3. Govoris da bo slovenija prodajala organe, jaz pa ti pravim da z EKSPANTACIJO organov ZZZS nima nobene veze. Kaj pa je zdravljnje po EKSPLANTACIJI organa (mrtvem cloveku) pa ves samo ti

1 .Vedno več zdravil je na negativni listi, in vedno več jih ne bo na pozitvini listi, predvsem biološka, ki so zelo draga (recimo pri onkologiji)..
2. Zaenkrat ne zavračajo, ob morebini povečanosti se to bo zgodilo, ker nebo denarja..... in se zna zgodit, da tudi zaradi pomankanja kapacitet, transplatacija ne bo možna... zdravila za zdravljenja pa so lahko plačniška...
3. Nikjer nisem napisal, da ima ZZZS z ekspantacijo organov direktno vezo........, ima pa indirektno... torej če pr nas ne bodo možnosti, bodo šli drugam.....

Nazadnje urejeno:

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
ker je nedelja ti 50% oprostim, ker si verjetno pijan se od vceraj.

za ostalih 50% pa:

darovanje organov pomeni darovanje po potrditvi tvoje mozganske smrti.

Ledvice ne zatajijo zaradi "dednih" bolezni.

Kostni mozeg se ne daruje po "prometnih nesrecah".

Verjetno si res produkt posebne selekcije
bonk.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Imam 0-, in več ne darujem krvi pa da se na zobe mečejo. Ja, moja kri je pomembna za preživetje
nekoga? No pol pa da vidimo kok vam je vredno njegovo živlenje.

Bilokoliko mi bodo ponudili bom zahteval samo polovico. Ampak dajte da vas vidim koliko
vam je vredno njegovo živlenje. Vsi bi nekaj imeli, nakoncu bi pa rekli Hvala in me peljali na kosilo.

Nema ništa, natoči dinare v mojega žepeka, pol pa se mi priklopi na žilo.

Ðabe ne dam nič.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:
Morda ena kost za glodat: kdo misliš, da je Slovencem najbolj genetsko skladen? Hmm... Avstrijci? Italijani? Ali morda kar... Slovenci sami? V Evropi narodi nismo tako genetsko premešani in dejansko je največja verjetnost, da boš našel kompatibilnega darovalca - kar nekje v bližnji okolici.

Kr se tega tiče nimam strokovnega znanja da bi to točno vedel, vendar je bil že na SLO 1 dokumentarc kako belci hodijo v azijske države kupovat organe, katere zrihtajo tamkajšna mafija, ki z nekimi smešnimi denarci premami tamkajšno revno prebivalstvo... dokumentarc je bil predvsem o teh ljudeh kasneje brez ene ledvice...

Kr se drugega tiče, če se strinjaš, kam gre naše zdravstvo, potem ti je jasno, da ob nenadnem povečanju presaditve organov kr naenkrat ne bo ne kapacitet in kasneje denarja za zdravila.......

Že v onkologiji imajo le izbranci dostop do dražjih zdavil eni pa so obsojeni na kemoterapije, za obsevanja pa so že čakalne vrste....., da o samih brisih (hitrosti) izidov raj ne govorim (kožni rak)...
Primer sem dal samo zato, ker je jasno če bo na voljo dost organov, ker čakalne vrste so dolge... in ja ZZZS to odgovarja, ko bodo enkrat na voljo pa keša nau, tako kot je povsod drugod....

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Nema ništa, natoči dinare v mojega žepeka, pol pa se mi priklopi na žilo.

Ðabe ne dam nič.

Da rad lazes vemo, da si rad v srediscu pozornosti tudi. Ampak da si neranljiv/nesmrten pa nismo vedeli...

Glej le da nebo kdaj "anotherwayround"..... zarecenega kruha.....
evil.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Citat:

1 .Vedno več zdravil je na negativni listi, in vedno več jih ne bo na pozitvini listi, predvsem biološka, ki so zelo draga (recimo pri onkologiji)..
2. Zaenkrat ne zavračajo, ob morebini povečanosti se to bo zgodilo, ker nebo denarja..... in se zna zgodit, da tudi zaradi pomankanja kapacitet, transplatacija ne bo možna... zdravila za zdravljenja pa so lahko plačniška...
3. Nikjer nisem napisal, da ima ZZZS z ekspantacijo organov direktno vezo........, ima pa indirektno... torej če pr nas ne bodo možnosti, bodo šli drugam.....

Oprosti, ampak si tipicen prmerek populista ki je nekaj nekje slisal. Zdaj se samo manjka da v zgodbo vpletes Aleksandra Rankovica. Onkoloska zdravila so povsem posebna vrsta, katera ima z dnevnimi zelo malo supnega, in spet ta fama okoli "bioloskih" zdravil. Sploh ves kaj je biolosko zdravilo in kako se uporablja, kako sploh priti do indikacije za biolosko zdravilo? Ni to Cedevita. Vsa ostala moderna onkoloska zdravila so redno dostopna, tista zelo redka pa zmeraj odobrena preko onkoloske komisije. Res me zanima za katero zdravilo si prikrajsan da ti ga ta zlobni ZZZS ne krije. Osebno se nikjer nisem videl da bi kateri onkoloski bolnik bil prikrajsan, nasprotno, v svetu velja OI ljubljana za institucijo kvalitete. Res pa da prostorno ne zmore vec vsega navala.

Transplantacije in zavracanje? Ma prosim te ne biit prevec smesen, lahko se kolicina transplantacij poveca za 300% in bo to se zmeraj kapljica v morje. Mislis da je dializa zastonj? Si se kdaj vprasal kaj je ceneje? transplantat z imunosupresivi ali 20 let dialize (leto dialize stane realno preko 50.000EUR na pacienta) si pozabil da dializirani (velika vecina) bolniki dobivajo eritropoetin ? Verjetno ves vse o tem in tudi njegova cena ti je dobro poznana...

Eksplantacija pa ti je tudi spanska vas. ZZZS bo kvecjemu podprl vsako bolnico ki bo omoggcala ekplantacijo saj tako sodeluje v eurotransplantu in ima od tega koristi ko dobi donorski organ od katere druge drzave.
bonk.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Aha statistično povej še kok ledvic se prime in denarno kok stanejo zdravila proti zavrnitvi...

In ponavadi, da smo realni, so na prednosti tisti, kateri imajo odpoved obeh ledvic in ne ene in ja še zmeraj ostajajo na dializi...

samo zavajanje te je... Kako ravnajo s temi bolniki pa je šokantno, niti za prevoz nimajo in kakšna je čakanje na ta prevoz... brezveze govort, se obnašaš kot bi živel v Švice....

Kr se tiče našega zdravstva, me nasmeješ do solz..... Glede nato da očitno bereš od zdravniške zbornice poročila, me ne čudi.....

V nasprotnem primeru pa so se do nedavno bolniki valjali v stari konjušnici, mislim, da ti tam praga še nisi prestopil...
in nekaj za glodat:

Kirurg na Onkološkem inštitutu Erik Brecelj je v pogovoru za Reporter dejal, da zdravniki pri nas delujejo v totalitarnem sistemu. Kdor opozarja na napake, je za to kaznovan, z vso podporo politike, pravi. Za novega ministra za zdravje Dorjana Marušiča ocenjuje, da bi lahko dobro vodil ministrstvo, "vprašanje je le, če bo pri tem imel proste roke".

In ja ZZZS ne bo podprl nič....... Kmal boš mu vse na PZZ, katere iz leta v leto mečejo več stvari, seveda zavarovanice pa bodo drastično povišale premije..... no to se že dogaja...

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik reality pravi:

Kr se tega tiče nimam strokovnega znanja da bi to točno vedel, vendar je bil že na SLO 1 dokumentarc kako belci hodijo v azijske države kupovat organe, katere zrihtajo tamkajšna mafija, ki z nekimi smešnimi denarci premami tamkajšno revno prebivalstvo... dokumentarc je bil predvsem o teh ljudeh kasneje brez ene ledvice...

Že v onkologiji imajo le izbranci dostop do dražjih zdavil eni pa so obsojeni na kemoterapije, za obsevanja pa so že čakalne vrste....., da o samih brisih (hitrosti) izidov raj ne govorim (kožni rak)...
Primer sem dal samo zato, ker je jasno če bo na voljo dost organov, ker čakalne vrste so dolge... in ja ZZZS to odgovarja, ko bodo enkrat na voljo pa keša nau, tako kot je povsod drugod....

1. Seveda je taksnih, pa ti belci ne hodijo v azijo zato ker je tam boljsa ledvica narejena v Toyoti ali Mitsubishiju, ampak zato ker je v nasem belem sevetu se zmeraj premalo kompatibilnih darovalcev, ker je ogromno darovalcev na nivoju malcoma. In zaradi straha pred cakanjem malkomsko "colajo v žepek" nekje v indiji. 2 taksna sem imel cast spoznat, eden je ze pokojen(kaj pa druga ce za tipizacijo tkiva v indiji se slisali niso ko gre za nizkocenovno operacijo), drugemu pa se je posrecila "nova" ledvica iz splita.

2. Pa ko spet otepas po onkologiji, ker neves o onkoloskih boleznih prakticno "0" ne govori o kemoterapijah, obsevanjih. Ker to ni avtopralnica. Vsaka onkoloska bolezen ima svoj protokol zdravljenja ki je za forum prekompleksen.

evo transplantacija danes:
http://dalje.com/hr-hrvatska/zrakoplovom-vlade-dopremili-srce-i-spasili-zivot/303354

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Dej mi vsaj ene 50 takih primerov nared, k si jih linkal v tej državi na letnem nivoju...

si papak, k si zatiska oči........

Pr nas pa ti ne veš kaj so zavarovalnice in kaj pomeni 51 miljonska luknja na letnem nivoju....... še sanja se ti ne.... Ravno tako so bili pametni, ko je šla stomatologija v zasebništvo.... in kaj je danes????????? plačej al boš slamco uporabljal....

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik reality pravi:
Aha statistično povej še kok ledvic se prime in denarno kok stanejo zdravila proti zavrnitvi...

In ponavadi, da smo realni, so na prednosti tisti, kateri imajo odpoved obeh ledvic in ne ene in ja še zmeraj ostajajo na dializi...

samo zavajanje te je... Kako ravnajo s temi bolniki pa je šokantno, niti za prevoz nimajo in kakšna je čakanje na ta prevoz... brezveze govort, se obnašaš kot bi živel v Švice....

Kr se tiče našega zdravstva, me nasmeješ do solz..... Glede nato da očitno bereš od zdravniške zbornice poročila, me ne čudi.....

V nasprotnem primeru pa so se do nedavno bolniki valjali v stari konjušnici, mislim, da ti tam praga še nisi prestopil...
in nekaj za glodat:

Kirurg na Onkološkem inštitutu Erik Brecelj je v pogovoru za Reporter dejal, da zdravniki pri nas delujejo v totalitarnem sistemu. Kdor opozarja na napake, je za to kaznovan, z vso podporo politike, pravi. Za novega ministra za zdravje Dorjana Marušiča ocenjuje, da bi lahko dobro vodil ministrstvo, "vprašanje je le, če bo pri tem imel proste roke".

In ja ZZZS ne bo podprl nič....... Kmal boš mu vse na PZZ, katere iz leta v leto mečejo več stvari, seveda zavarovanice pa bodo drastično povišale premije..... no to se že dogaja...

spet si pokazal da si populisticni laznivec ki druga kot pljuvat ne zna.

Imunosupresivna terapija transplantiranega je za 70-80% cenejsa kot celotna terapija bolnika na dializi. In to je terapija per os!

KEr pa si zunanji opazovalec pa sevda nabijas v tri krasne. O kriterijih za transplantacijo ledvice govoris o nekaksnih leva delsna varjantah. Ledvice niso Bridgestone gume na prednji osi avtomobila. Enostavno si pokazal da si amater, ki laja, v zagovor pa dal nek navedek dr.breclja. Dr. Brecelj je dalec od zdravil, je namrec kirurg, dober kirurg. Ampak to z transplantacijo nima veze. Poisci kaksno menenje na temo transplantacije, iz KC ljubljan recimo.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
in svet je rešen pa še smajlija nalimam.....

ti nisi populističen ampak naiven...........

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/zdravje/1042350444

en odsek
Ko naša zavarovalnica odobri poseg in položi akontacijo za zdravljenje, je vse potrebno narejeno z naše strani, da pacienta treba odšteti okoli 100.000 EUR, kjer niso vključeni stroški preteklega in prihodnjega zdravljenja. Zato nam je hitro ukrepanje in res korektno sodelovanje naše zavarovalnice v veliko pomoč pri reševanju življenj.«

skratka ti še zdaj ne veš kaj ima zavarovalnica zraven..... [censored], kako butastemu človeku dopovedat, da se vse vrti okol keša, mi pa z nevzržno politiko ZZZS tonemo v vse večji dolg, katerega kmalu ne bo mogu sfinancirat noben.......

in ti tukaj kvakaš, da bo bolje.........

Vse je odvisno od zavarovalnic in če ne bo denarja, ti organi ne nucajo nč............ basta... ko bodo poštimal finance, bo postopek (ob predpostavki, da bi z darovanjem prišlo do večje realizacije) to sploh možno.........

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

A veš kaj mi je pri tej tvoji logiki najbolj smešno?

To, da ne vidiš dlje od konice svojega nosu.
smile-1.gif
Če imaš ti relativno redko skupino 0-, pomeni, da boš morda tudi ti kdaj potreboval to redko skupino, katere zaloge so pogosto majhne. Quid pro quo. Še dobro, da večina ljudi premore kanček več logike.