Klima

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Jaz se tudi nemorem odločit ali je bolje da lavfa skos, ali pa samo tiste 3 ure preden pridem domov, namreč včeraj sem imel nastavljeno na vklop ob 17.00 , prisel sem ob 20.00 , pa je lepo ohladila 90m2 v neizolirani hiši z novimi okni.

Nevem pa kako je s porabo elektrike, ali je boljša računica da lavfa že od jutra,ali pa na zgornji način...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
jaz jo imam v poletnih mesecih prizgano 12h na dan (ponoci se pac dovolj ohladi) in ne vem, ce je znesek za elektriko visji od 5eur mesecno. inverter, panasonic, stara cca 8 let. okna nova, fasada stara. konkretnih izracunov nikoli nisem delal.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Klima požre ranga ~1€ na dan, nekaj komplicirat za par centov dnevnega prihranka je pomoje brezveze...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.215
1.386
113
za mojo micko so rekli da pride cca 100€, nisem se pa odločil ker lahko tudi kasneje nadgradim bp.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.976
6.991
113
Danes ponoči bo treba laufat klimo ja, prekleti beton se fajn zagreje čez dan
wink-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Odločaš se glede na temperature...ako je zunaj prek noči nekaj stopinj hladneje kot bi rad imel noter...potem zračiš na prepih. Zjutraj ko greš od doma jo vklopiš. Ko prideš domov pa...je fino da še naprej dela...razen če imaš slabo pozicijo in ti piha v betico.

Te dni v mestih dvomim da pride do jutra temperatura pod 22 stopinj..torej hlajenje preko zračenja praktično ni učinkovito torej pržiš klimo 24 ur dnevno. Ker ti moraš nahladiti stene...ko so, se zadeve stabilizirajo in klima dela na minimumu.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.910
263
83
Slovenija
spet sem pri kontroliranju klime preko interneta: pri Kitajcih sem našel tole . Glede na ceno in ocene je to best buy varianta....
smile-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik mcn pravi:
spet sem pri kontroliranju klime preko interneta: pri Kitajcih sem našel tole . Glede na ceno in ocene je to best buy varianta....
smile-1.gif

Kul stvar, pa imas na daljavo skor vse ir naprave
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.976
6.991
113
Drugače pa sem na hitro našel tole:

http://www.ebay.co.uk/itm/Wifi...=item3a9c823b35

Je mogoče boljša izbira, ker je iz UK roba (če je res v UK locirana, tako piše..), ker se izogneš dolgi dobavi in dodatnih stroškov s carino.

Ebay je tudi poln takih naprav, tako da pomoje ne bo problem najt nekaj, kar se pošlje iz EU, da je potem dobava v nekaj dner, ker iz kitajske po roba hodla, pomoje, vsaj 3 tedne.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.836
5.934
113
Pri visokem stropu (4m), je bolje montirati kasetno na strop ali navadno klimo na 2.5m višine ?

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.910
263
83
Slovenija
pa še jaz s težavo: včeraj ko je bilo cca 34 stopinj zunaj, sem opazil da mi klima v mansardi piha ven mlačen zrak ne mrzel, spodnja klima je delala brez težav. Obe klimi sta vezani na skupno zunanjo enoto. ( micki, msz-fd35va, msz-ef35va + mxz-2b52va)

mogoče zgornji manjka plin?

Citat:
Uporabnik mcn pravi:
pa še jaz s težavo: včeraj ko je bilo cca 34 stopinj zunaj, sem opazil da mi klima v mansardi piha ven mlačen zrak ne mrzel, spodnja klima je delala brez težav. Obe klimi sta vezani na skupno zunanjo enoto. ( micki, msz-fd35va, msz-ef35va + mxz-2b52va)

glede plina..probej naslendjič ko bo spet fajn toplo spodnjo dat na čist malo pihanja zgornjo na ful. potem pa še spodnjo izklopi pa zgornjo pusti delat..če manjka plin ti bo metalo neohloajen zrak

lahk so bli pa pogoji taki, da enostavno ni zmogla tolk shladit, kt si rabu.... pač vroč zrak, enota se je verjento orng segrela (nanjo sijalo sonce) itd

igi

Guru
13. okt 2007
5.606
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik mcn pravi:

Notranje enote imaš po 3.5kW (oziroma še malenkost več). Zunanja enota pa je 5kW. Če obe klimi delata na polno dobi vsaka 2.5kW. Če je mansarda vroča, (koliko kvadratov?),... zna biti to premalo. Za test izklopi spodnjo. Kako dolge imaš cevi do ene in druge enote?
Manko plina pri tako novih enotah (če ni kaj šlo narobe pri montaži) ne bi smelo biti. Klima se načeloma ne polni vsaki dve leti
smile-1.gif

Pa ko bo manko plina, bo klima načeloma to vedela in se bo izklopila.

igi

Guru
13. okt 2007
5.606
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Pri visokem stropu (4m), je bolje montirati kasetno na strop ali navadno klimo na 2.5m višine ?

Če hočeš vse ohladiti in imeti enakomerne pogoje po celem prostoru, potem na strop (rabiš močnejšo klimo). Če zgoraj ne rabiš hladno lahko montiraš nižje na steno.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.910
263
83
Slovenija
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik mcn pravi:

Notranje enote imaš po 3.5kW (oziroma še malenkost več). Zunanja enota pa je 5kW. Če obe klimi delata na polno dobi vsaka 2.5kW. Če je mansarda vroča, (koliko kvadratov?),... zna biti to premalo. Za test izklopi spodnjo. Kako dolge imaš cevi do ene in druge enote?
Manko plina pri tako novih enotah (če ni kaj šlo narobe pri montaži) ne bi smelo biti. Klima se načeloma ne polni vsaki dve leti
smile-1.gif

Pa ko bo manko plina, bo klima načeloma to vedela in se bo izklopila.

dolžina cevi za spodnjo klimo je 8m, zgornja pa je 10m oddaljena od zunanje enote. zgoraj je cca40m2 kvadrature
po mojem cevi niso predolge ?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.976
6.991
113
Kaj mogoče obstajajo kakšni ne-original filtri, oz takšni, ki pač niso zraven klime, ki bi bili za namene preprečevanje alergij.

Ker sem hotel spucat filtre, ki bi se naj umili, etc (zato sem predvideval da je neka "tkanina"), pol pa vidim, da je dejansko samo neka mrežica, ki dvomim da sploh kaj filtrira...