Klima

igi

Guru
13. okt 2007
5.606
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Res je, rabljene ne pridejo v poštev. Izključno nove, ampak cenovni rang omenjene Daewoo...torej kakšnih 400€. Toliko, da malo ohladi najbolj vroče dni, preostanek leta jo lahko pajki zaplombirajo z mrežo...

Pri cenejših imam solidne izkušnje z GREE klimami. Uvoznik (dolgoletni in ne 1 kratni) je iz okolice Celja, klime delujejo solidno, reklamacij ni. Občasno ponudi tudi 5 letno garancijo, kar ni slabo. Cena pa ni toliko višja od "daewo, coltech,..."

Kikni me, pa mogoče kaj najdeva, ker si glih Celjan
wink-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.606
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Koliko pa stane Melcloud ?
Je vgradnja težka ?

Modul stane 105@+ddv (pa nekaj popusta še že lahko naredimo)

Priklopi se na elektroniko notranje enote (pripravljen konektor). Potrebno je sneti plastiko skoraj v kompletu.
Načeloma ni komplicirano, če si vsaj malce "tehnični".

Potem pa samo še konfiguracija z routerjem (če imaš WPS gre enostavno).

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Si bom kar to temo izposodil. Ker je tu nekaj klima mojstrov, me zanima vaše mnenje glede postavitve klime v stanovanju. Prilagam skice, nekaj mojih verzij montaže.

Hvala
smile-1.gif

SKICE

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik maki3 pravi:
Si bom kar to temo izposodil. Ker je tu nekaj klima mojstrov, me zanima vaše mnenje glede postavitve klime v stanovanju. Prilagam skice, nekaj mojih verzij montaže.

Hvala
smile-1.gif

SKICE

Glede na postavitev bi dal jat klimo ali nad vrata WCja ali pa vrata kopalnice, ker tko bos razpihal mrzel zrak po celem flatu...

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Ja, mi počasi postaja jasno, da bom moral vleči cevi čez celo otroško sobo, ne bo šlo drugače...

Citat:
Uporabnik maki3 pravi:

Hvala
smile-1.gif

kokl je flet velik...moje mnenje, je da daj 2 notranji enot. eno tam zravn dnevne (na hodnik) drugo glih tko na hodnik nasproti splanic , če hočeš tud le te hladiti. Dbvomim da boš sam z eno enoto uspešno hladil.

Mogoče še namig. ..toplotne črplake znajo biti energetsko bolj učinkovite kt klima..pa še kaka EKO sredstva lahk pobereš. Poglej še v tej smeri

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Stanovanje je cca 78m2. Problem je, da v stanovanju živimo in ne bo šlo delat nekih groznih instalacij (dve enoti, tč...) in še cena je kar velik faktor. Tam cca1000€ za klimo bi še dal, več pa ne. Dilema je samo v poziciji
smile-1.gif

P.s: Vseeno hvala za namig
smile-1.gif

Citat:
Uporabnik maki3 pravi:
Stanovanje je cca 78m2. Problem je, da v stanovanju živimo in ne bo šlo delat nekih groznih instalacij (dve enoti, tč...) in še cena je kar velik faktor. Tam cca1000€ za klimo bi še dal, več pa ne. Dilema je samo v poziciji
smile-1.gif

P.s: Vseeno hvala za namig
smile-1.gif

pa vzem klimo z 2 notranjima enotama. Prav nekih večjih razlik ne bo, kar se videzqa, dela tiče cenovno pa tud ne bi smel bit nek bavvab (kaka micka bi morala biti tam okrog jurčka, za aermec ne dam roke v ogenj kako je z njim pri nas). maš pa eno zunanjo enoto. sicer bi ti svetoval tud gorenje, sam kaj ko so made in PRC in bogvedi kdo jih zanj edela in kako okej so.

glej 78 m2 z eno enoto hladi (pod pogojem da res hladiš vseh 78 m2)..boš sam štrom kuru, pa vam bo zoprno, ker bo klima delala n apolno

mi hladimo tko ene 30 m3, od cajta do cajta še sobe in pridemo na tvojih 78 m2 in je kar muka. doseč in vzdrževat željeno temperaturo.

tko da jaz bi razmislil 2 notranji enoti, ena zunanja in to je to . Tista ura dela več ko bo pa tud ni nek bavbav

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Pol bi lahko nad vmesnimi vrati proti kopalnici montiral eno na vsako stran. Eno za dnevni del, drugo za spalni del, pa še temperaturi sta lahko različni
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Tako jo montiraj da boš imel predvsem spalni del ohlajen...TV lahk geldaš če je vroče..spat pa ne moreš.

Citat:
Uporabnik maki3 pravi:
Pol bi lahko nad vmesnimi vrati proti kopalnici montiral eno na vsako stran. Eno za dnevni del, drugo za spalni del, pa še temperaturi sta lahko različni
smile-1.gif

jaz bi tkole naredu:
ena zuanja enota in 2 notranji ali pa 2 klimi s po 1 notranjo enoto

zunanji enoti bi bal na balkon

notranji enoti pa :
1 na steno v devni sobi - na tsito steno ki meji na otroško sobo.... pa čim bolj stran od kavčev, miz itd... da ne piha direta v vas
2 enota pa na tisto del stene od otroške sobe ..tam kje so vrata za v dnevni prostor - nasproti vgradne omare in čim bližje vhodu v otoško sobo , tak oda bota obedve spalnici ohlajeni. Če bi šlo skozi pa bi enoto še najraje montiral nad vrata za v otroško sobo in splanico

inštalacijo potegneš skoz dnevno, ker itak jo povlečeš še zase, potam pa skoz steno od otroške sobe, ki gleda meji na dveno in potem še skoz tisto ki je nasproti omare. Če jee inštalacija kot sm jo opisal neizvedljiva bi pa razmisll kje bi lahk bila zunanja enota za ta del stanovanja ( kje med sobama , skoz kopalnico pa mislim da ne bi šlo)

bo pa res verjento cenejš če kupš 2 navadni povprečni klimi in maš eno za en del, eno za drug del

delo te p azn aprid koštat v vsakem primeru

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.791
6.778
113
pri taščici
Jaz bi jo dal pa nekam v dnevno. Važno da ubiješ vročino tam kjer nastane. in to je predvsem v kuhinji, dnevni (računalniki) in na balkonskih steklenih površinah. Če boš spalnico in otroško temnil preko dneva (rolete) boš za kako stopinjo zbil temperaturo tudi s klimo v dnevni (samo vrata imej odprta, eventulno pa nek ventilaor na hodnik).
in klimo boš moral imeti prižgano najbolje 24/7. Pri taki vročini kot je bila prejšnji teden, ne bo ohladila stanovanja v eni uri pred prihodom domov iz službe.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Tako jo montiraj da boš imel predvsem spalni del ohlajen...TV lahk geldaš če je vroče..spat pa ne moreš.

Se strinjam, ohlajaj spalni del, nič ni hujšega, ko je dnevna hladna ko hladilnik, v spalnici pa 25+.

oz idealno, dve notranji enoti, ena v dnevni prostor, ena v spalnico.

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Jaz bi jo dal pa nekam v dnevno. Važno da ubiješ vročino tam kjer nastane. in to je predvsem v kuhinji, dnevni (računalniki) in na balkonskih steklenih površinah. Če boš spalnico in otroško temnil preko dneva (rolete) boš za kako stopinjo zbil temperaturo tudi s klimo v dnevni (samo vrata imej odprta, eventulno pa nek ventilaor na hodnik).
in klimo boš moral imeti prižgano najbolje 24/7. Pri taki vročini kot je bila prejšnji teden, ne bo ohladila stanovanja v eni uri pred prihodom domov iz službe.

Verjetno bo kar nekaj takega, bo vsaj enostavna montaža. Nekako mi ne gre gledat kanalnike skozi celo dnevno oz. otroško sobo. Razbijal pa ne bom betonskega zida med dnevno in otr. sobo. Če pa ta ena ne bo dovolj, pa bo kasneje padla še ena za spalni del
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
To ne pali,kar je hanzi predlagal, vsaj prejšnji teden ni.

Čeprav je v dnevni bila temp 22-23, je v spalnici (sosednja soba) prišlo zgolj do 25. Pa čeprav se je vmes dalo en velik ventilator, da bi spravil hladen luft tja.

Citat:
Uporabnik maki3 pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Verjetno bo kar nekaj takega, bo vsaj enostavna montaža. Nekako mi ne gre gledat kanalnike skozi celo dnevno oz. otroško sobo. Razbijal pa ne bom betonskega zida med dnevno in otr. sobo. Če pa ta ena ne bo dovolj, pa bo kasneje padla še ena za spalni del
smile-1.gif

http://www.aermec.com/it-it/comunicazione/brochures/pdf/GPUI.pdf

http://www.aermec.com/en-en/prodotti/default.asp?id=133 tle si lahk pogledaš, dol cukneš kataloge v ang jeziku

tl maš na začetku kataloga (dej si ga dol cuknt ker ga gledat n anetu je užasš) od strani 12 naprej nekakšne hladilno-grelna telesa

tam na strani 478 maš neka vodno hlajena telesa

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
kakšne pa so bile razlike v temp? koliko v spalnici stopinj in koliko tam kjer je bila klima?