Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kaj mogoče obstajajo kakšni ne-original filtri, oz takšni, ki pač niso zraven klime, ki bi bili za namene preprečevanje alergij.
Ker sem hotel spucat filtre, ki bi se naj umili, etc (zato sem predvideval da je neka "tkanina"), pol pa vidim, da je dejansko samo neka mrežica, ki dvomim da sploh kaj filtrira...
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Ti filtri nimajo veze z alergijami.
Namenjeni so zaustasvljanju prahu ki bi zapacal izmenjevalec, ventilator itd...
Alergijam...kakim bi se rad ognil? klime majo tud anitalergisjke filtre (tist ta ozek..tak kt ena harmonika zgleda)
Raznorazni žužki se radi zaredijo na izmenjevalcu pri pogostem prižiganju in ugašanju ko je izmenjevalec poln kondenza ko se klima ugasne.
to pa reši sprej za čiščenje klime
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Meni ta mrežice v klimi deluje, kot da bi bila plastična, nič ni tkanine, če to kaj ustavi..potem je to samo kakšen mrčes, ker luknje so ziher mm.
ja to je bolj groba zadeva..to (vsaj na moj i 15 let stari panasonicovi inverter klimi) opereš z mlačno vodo in malo mila, pa daš sušit pa je..prvo se j oposesa, potem mačna voda + majčkn detergenta...zgleda p aneka takole
http://www.google.si/imgres?im...gIVSm4UCh1T9AbS
oni antialergen filter je pa pod tole mrežico (vsaj pri meni) in je bolj finazadeva..tkole nekak zgleda
http://www.google.si/imgres?im...CFQK4FAod4egALA
tale mislim da je tud pralni, vsaj jaz ga perem..ker s sesalcem ga znaš poškodovat (raztrgat).ga bom p apočaso morač zamenjat, ker ma že emšo in j eže majčkn kt harmonika po izgledu
Je pa mitshubishi msz-hj35va klima.
vincent; pač recimo cvetnemu prahu poleti, ali pa če bi bil kakšen filter z ogljem, da pač potegne na sebe smrad od kuhanja, ipd...saj vem da zdaj tega ni, ampak res ne vidim zakaj ne bi bilo možno, pač daš nek drug filter gor, od tega ko je zdaj? Mogoče bi sicer s tem kaj zjebal pretok lufta, pa bi moral ventilator bol kurblat, ampak če je efekt, zakaj ne
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ja...zgleda je v tej klimi samo ta grobi filter, finega pa ni. Se da to dokupit, nekaj iz ebaya recimo da ravno ne odštejem mastne denarce pri "uradnih"?
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Drugače pa sem na hitro našel tole:
http://www.ebay.co.uk/itm/Wifi...=item3a9c823b35
Je mogoče boljša izbira, ker je iz UK roba (če je res v UK locirana, tako piše..), ker se izogneš dolgi dobavi in dodatnih stroškov s carino.
Ebay je tudi poln takih naprav, tako da pomoje ne bo problem najt nekaj, kar se pošlje iz EU, da je potem dobava v nekaj dner, ker iz kitajske po roba hodla, pomoje, vsaj 3 tedne.
Citat:
Uporabnik mcn pravi:
spodaj 45m2, hiša, zgoraj steklenih površin cca 1m2. sem pa za finto resetiral daljinca, uporabil osnovne nastavitve, pa je začelo bolj hladno pihat. Res pa da še vedno ne tako mrzlo kot pri spodnji klimi.
Citat:
Uporabnik mcn pravi:
sem šel gledat na ebay, in so tudi okoli 20€, še boljše.
Citat:
Uporabnik dTi pravi:
A je kaka bistvena razlika med funkcijo razvlaževanja in hlajenja? Eno brez drugega itak ne gre, v čem je fora?