Klima

igi

Guru
13. okt 2007
5.606
1.207
113
Celje
cevi niso predolge. Koliko je spodaj kvadrature? Kakšen objekt je to? izolacija? velike steklene površine? Kako se sistem obnaša, sedaj, ko so temperature malenkost padle?

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.910
263
83
Slovenija
spodaj 45m2, hiša, zgoraj steklenih površin cca 1m2. sem pa za finto resetiral daljinca, uporabil osnovne nastavitve, pa je začelo bolj hladno pihat. Res pa da še vedno ne tako mrzlo kot pri spodnji klimi.

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kaj mogoče obstajajo kakšni ne-original filtri, oz takšni, ki pač niso zraven klime, ki bi bili za namene preprečevanje alergij.

Ker sem hotel spucat filtre, ki bi se naj umili, etc (zato sem predvideval da je neka "tkanina"), pol pa vidim, da je dejansko samo neka mrežica, ki dvomim da sploh kaj filtrira...

saj ti filtri so pralni. maš tagrobega (taka velka mrežica s precej velkmi porami), potem pa še onega bolj finega..jaz tud tafinega operem in posušim, je pa res da je bolj bogi

vpraši distributrja , uvoznika tvoje klime, oz poglej na kak gogole,de, goole.it ,če se dobijo tovrstni filtri. Ker pri nas če bo bolj bogo...mogoče kake tuje štacune ala mediamarkt, mediawolrd, sam morš vedet letnico, model klime

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Ti filtri nimajo veze z alergijami.

Namenjeni so zaustasvljanju prahu ki bi zapacal izmenjevalec, ventilator itd...

Alergijam...kakim bi se rad ognil?

Raznorazni žužki se radi zaredijo na izmenjevalcu pri pogostem prižiganju in ugašanju ko je izmenjevalec poln kondenza ko se klima ugasne.

Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Ti filtri nimajo veze z alergijami.

Namenjeni so zaustasvljanju prahu ki bi zapacal izmenjevalec, ventilator itd...

Alergijam...kakim bi se rad ognil? klime majo tud anitalergisjke filtre (tist ta ozek..tak kt ena harmonika zgleda)

Raznorazni žužki se radi zaredijo na izmenjevalcu pri pogostem prižiganju in ugašanju ko je izmenjevalec poln kondenza ko se klima ugasne.

to pa reši sprej za čiščenje klime

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.976
6.991
113
Meni ta mrežice v klimi deluje, kot da bi bila plastična, nič ni tkanine, če to kaj ustavi..potem je to samo kakšen mrčes, ker luknje so ziher mm.

Je pa mitshubishi msz-hj35va klima.

vincent; pač recimo cvetnemu prahu poleti, ali pa če bi bil kakšen filter z ogljem, da pač potegne na sebe smrad od kuhanja, ipd...saj vem da zdaj tega ni, ampak res ne vidim zakaj ne bi bilo možno, pač daš nek drug filter gor, od tega ko je zdaj? Mogoče bi sicer s tem kaj zjebal pretok lufta, pa bi moral ventilator bol kurblat, ampak če je efekt, zakaj ne
smile-1.gif

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Meni ta mrežice v klimi deluje, kot da bi bila plastična, nič ni tkanine, če to kaj ustavi..potem je to samo kakšen mrčes, ker luknje so ziher mm.
ja to je bolj groba zadeva..to (vsaj na moj i 15 let stari panasonicovi inverter klimi) opereš z mlačno vodo in malo mila, pa daš sušit pa je..prvo se j oposesa, potem mačna voda + majčkn detergenta...zgleda p aneka takole

http://www.google.si/imgres?im...gIVSm4UCh1T9AbS

oni antialergen filter je pa pod tole mrežico (vsaj pri meni) in je bolj finazadeva..tkole nekak zgleda

http://www.google.si/imgres?im...CFQK4FAod4egALA

tale mislim da je tud pralni, vsaj jaz ga perem..ker s sesalcem ga znaš poškodovat (raztrgat).ga bom p apočaso morač zamenjat, ker ma že emšo in j eže majčkn kt harmonika po izgledu

Je pa mitshubishi msz-hj35va klima.

vincent; pač recimo cvetnemu prahu poleti, ali pa če bi bil kakšen filter z ogljem, da pač potegne na sebe smrad od kuhanja, ipd...saj vem da zdaj tega ni, ampak res ne vidim zakaj ne bi bilo možno, pač daš nek drug filter gor, od tega ko je zdaj? Mogoče bi sicer s tem kaj zjebal pretok lufta, pa bi moral ventilator bol kurblat, ampak če je efekt, zakaj ne
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.976
6.991
113
Ja...zgleda je v tej klimi samo ta grobi filter, finega pa ni. Se da to dokupit, nekaj iz ebaya recimo da ravno ne odštejem mastne denarce pri "uradnih"?

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ja...zgleda je v tej klimi samo ta grobi filter, finega pa ni. Se da to dokupit, nekaj iz ebaya recimo da ravno ne odštejem mastne denarce pri "uradnih"?

vpraši prvo lokalnega dilerja (ene 2,3 da te ne nategnejo) kolk pride set filtrov za tvojo klimo...ker ebay ma še poštnino in po moje boš tam tam. če kupuješ izven EUja pa pride še carina.pa pr lokalnih dilerjih vpraši tudi z akonkurenco. sigurno morjo kaj met oz z akako opcijo vedet

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.054
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Drugače pa sem na hitro našel tole:

http://www.ebay.co.uk/itm/Wifi...=item3a9c823b35

Je mogoče boljša izbira, ker je iz UK roba (če je res v UK locirana, tako piše..), ker se izogneš dolgi dobavi in dodatnih stroškov s carino.

Ebay je tudi poln takih naprav, tako da pomoje ne bo problem najt nekaj, kar se pošlje iz EU, da je potem dobava v nekaj dner, ker iz kitajske po roba hodla, pomoje, vsaj 3 tedne.

Ta ni iz UK
grin1.gif

Imam zadevo, delije super za ON/OFF, ko pa sem sprogramiral še ostale komande pa nikaor nisem vedel, na kaj je nastavljena klima, ker micka pač nima ekrančka... Aplikacija pa se vedno ko se prižge nastavi na 23 stopinj...

Uglavnem, sedaj jo imam samo za ON/OFF, prižigal pa sem tudi že iz tujine, tako da dela BP.

igi

Guru
13. okt 2007
5.606
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik mcn pravi:
spodaj 45m2, hiša, zgoraj steklenih površin cca 1m2. sem pa za finto resetiral daljinca, uporabil osnovne nastavitve, pa je začelo bolj hladno pihat. Res pa da še vedno ne tako mrzlo kot pri spodnji klimi.

Klimi daj na srednje pihanje. Temperaturo nastavi na minimalno. Izmeri temperaturo vstopnega zraka (prostora). Izmeri še temperatura izpihanega zraka iz klime (čim globje v enoti, kjer so lopute gor/dol, levo/desno, po ne pregloboko, da ne boš ventilatorja polomil (eden tu gor ga je že
wink-1.gif
)

Poročaj temperature.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Ksz...

Nekaj časa nazaj sem se že oglašal glede okvarjene klime in smiselnosti popravila in podobno. No, zdaj sva se z lastnikom stanovanja dogovorila...kupimo novo klimo, ampak neko res poceni varianto. Rabila se bo izključno za teh nekaj najbolj vročih dni v letu, hladila bo 2-sobno stanovanje, neto površina je 58 m2. Napeljava že obstaja, tako da (laično razmišljam....) bi bilo potrebno samo zamenjat obstoječi enoti.

Če ima kaj vpliva...stanovanje je v CE, tako da se išče kakšna bližnja varianta, sem pa dnevno v LJ, tako da lahko tudi kaj iz tam priporočate.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Pred mesecem sem v Tušu kupil Daewoo. Jih še imajo. Akcijska cena je malo pod 400€ pa počakaš na -10 % kuponček iz letaka pa je že zelo ugodno.
Dela dobro, ni primerljiva z drugo Panassonic za 1200€ ampak za ta denar skoraj ni boljše, pa še lep dizajn ima.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Res je, rabljene ne pridejo v poštev. Izključno nove, ampak cenovni rang omenjene Daewoo...torej kakšnih 400€. Toliko, da malo ohladi najbolj vroče dni, preostanek leta jo lahko pajki zaplombirajo z mrežo...

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
A je kaka bistvena razlika med funkcijo razvlaževanja in hlajenja? Eno brez drugega itak ne gre, v čem je fora?

igi

Guru
13. okt 2007
5.606
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik dTi pravi:
A je kaka bistvena razlika med funkcijo razvlaževanja in hlajenja? Eno brez drugega itak ne gre, v čem je fora?

ni fore... pri hlajenju lahko nastaviš želeno temperaturo, pri razvlaževanju pa klima leti na zelo nizkih obratih, samo toliko, da je dovolj hladna za kondenzacijo.