Tole bo očitni epp za uporabnika igi, ampak si mojster zasluži.
Pred časom sem imel velike težave s starimi cevmi za klime, ki sem jih dal montirati naknadno. Na kratko, cevi so nekje puščale, oz. takrat še nisem bil 100% ali puščajo cevi, stiki ali kaj tretjega. Mojster, ki mi je montiral klime ni želel iskati napake. Ni niti preveril tesnosti sistema, ampak samo zmontiral in šel. Sistem pa je po par urah spustil.
Kao ni časa, itak je krivo puščanje nekje, s tem se pa ne bo ukvarjal.
Preklical sem mnoge klima mojstre, uvoznika klim, pa dobil vedno enak odgovor. Da ni časa, da ni mogoče najti napak, da bi bilo najbolje vse narediti na novo, itd. A ker nisem dejansko vedel, katera cev pušča, kje iskati, kaj je ok in se lahko zveže, itd., sem ostal na suhem.
Skratka nihče ni želel niti priti pogledat stanja in narediti natančno diagnostiko, da vsaj točno vem pri čem sem in se potem menimo naprej o rešitvi. Pa plačilo ni bilo problem.
Nato se spomnim na igija, kontaktiram in kljub oddaljenosti se je odločil priti pogledat. Cel ljubi dan je iskal puščanje, menjal vse stike in kontakte, vmes našel eno luknjo, jo s težavami popravil, na koncu pa žal moral priznati poraz, saj je cev puščala še nekje drugje na nedostopnem mestu.
Na koncu mi je zvezal vsaj eno klimo, katera je po testu imela dobre cevi, za rešitev druge smo se dogovorili v nekaj dnevih in potem je prišel prestaviti in na novo zmontirati tudi to. Montaža natančna, čista in primer zaključen. Ostane mi le še nekaj malarije za steno, kjer je bila problematična klima prej.
Težko najdeš mojstre, ki se zavzamejo za problem, ki so ga ustvarili drugi in mislim, da si zaslužijo vsaj tako javno pohvalo.