Kje kupiti "steake"

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
ksz

v zadnjem tusevem katalogu je ponudba za uležano angus beef ameriško in urugvajsko govedino - pljučna, vrat ter rostbeef.

Kdo bo prvi probal?
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Cene? Če velja na ta izdelek tudi tisti 25% kupon, ki ga imajo nekje 1x tedensko, zna biti kar dober nakup...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Aha..imajo v letaku:

Kar solidne cene, bilo bi zelo super, če bi to obstalo v stalni ponudbi.

Me zanima, če velja njihov kupon tudi za zgornjo ponudbo ali ne?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Od jutri naprej. Če velja na to ceno še kupon, potem vzamem par kg....vratu
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Sem nabavil skoraj 2kg vratovine, imeli so še nekaj pljučne, ramsteak pa je zmanjkal. Sprobam meso v soboto.

So pa mi rekli, to je tuš MB Planet, da bi naj ramsteak dobili še jutri oz v kratkem, novo porcijo, tako da navalite
smile-1.gif

andmer99

Pripravnik
11. okt 2007
160
0
16
Kupil 2kg kos urugvajskega ramsteaka, danes smo ga že jedli. Za moj okus dobra kvaliteta, najmanj primerljivo s tem, kar lahko v povprečju dobim pri lokalnem mesarju. Res da se ne more meriti s kakšnim angusom, saj je manj marmorirano, je pa meni definitivno boljše kot lidl/hofer steaki (ki mislim, da so bočnik) ali pa mercatorjev roastbeef kos. Če upoštevam še ceno - pri meni je kljub temu, da je mesar rekel, da je že akcija in popust 11-99 ne bo veljal, ta na blagajni vseeno veljal - pa gre po moje za dober nakup....

Ko sem jaz kupoval angus pljučne niso imeli, bila je samo urugvajska pljučna, naj bi pa angus še dobili (tudi v MB).

Ima kdo info, če bo to redna ponudba ali pa je to samo simbolično?

PS: če si kupoval v MB v sredo zgodaj popoldne, sem zadnji ramsteak odnesel jaz
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Ne, danes sem bil, popoldan...potem pa jih že dolgo ni več...sem pa odnesel zadnji vrat, upam da bo za kaj, za meso pa ni šans da dam 30+€ na kg, noben ni tako hranljiv, da bi se splačalo to
smile-1.gif

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Za to ceno neka super kvaliteta ne more bit...absurd,da je urugvay drazjinod usa...ce je primerljivo z lokalnim mesarjem je zelo nizka kvaliteta mesa....

andmer99

Pripravnik
11. okt 2007
160
0
16
Citat:
Uporabnik mdragan pravi:
Za to ceno neka super kvaliteta ne more bit...absurd,da je urugvay drazjinod usa...ce je primerljivo z lokalnim mesarjem je zelo nizka kvaliteta mesa....

Da je super kvaliteta tako nisem napisal, vsaj za urugvaj, ki sem ga sprobal ne. Je pa vsaj zame dobra kvaliteta, boljša kot ostale v MB dosegljive supermarket/diskont variante. Super kvaliteta so za mene kakšne angus variante, a kaj, ko jih v našem koncu težko dobim. Vidim pa, da sem neposrečeno napisal "lokalni mesar" - z lokalni mesar nisem mislil povprečnega lokalnega mesarja kjerkoli v SLO, temveč mojega konkretnega, to je KZ Rače, ki ima za MB (in bi rekel, da tudi za SLO) razmere dobre steake.

Da je ZDA angus pljučna cenejša od urugvaj pljučne tudi meni nikakor ni bilo jasno, a kaj ko je ni bilo za dobit. Jih sumim, da je to bil klasična vaba za potrošnike.

Ker se spomnim, da se mesom profi ukvarjaš - kaj te je zmotilo na slikah v reklami?

andmer99

Pripravnik
11. okt 2007
160
0
16
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
za meso pa ni šans da dam 30+€ na kg, noben ni tako hranljiv, da bi se splačalo to
smile-1.gif

Hja, to sem tudi jaz rekel, dokler nisem pred leti prvič probal angusa. Na srečo se mi vsakega toliko časa finančno izide tudi kaj takšnega, res pa je, da v primerjavi s tipično osebo pojem na porcijo dokaj malo mesa, tako da je potem strošek pod črto čisto drugačen, kot pa če poješ na porcijo 3/4kg steak.

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Absolutno prevec bleda barva mesa,se posebmo pljucne in roastbeef....vrat nima pikice mascobe.....to ni to sorry
Jaz imam pljucne black angus usa za 40€/kg( veleprodaja brez ddv)...prime selection....pa je se vedno 10€ cenejsa od ostalih dobaviteljev dalec okoli,delam za podjetje kateremu tus ne seze niti do kolen....pa se dolar je nestabilen trenutno....gre za neko "akcijo".....zelo sumljivo
Glede mesarja sem se slabo izrazil,sem mnenja,da,ko probas angus (usa sli aus) vso ostalo meso,je dobro ali ni tako dobro....torej stopnicka ali dve visje

Nazadnje urejeno: