Citat:
Uporabnik Alan pravi:
No zdej sm pa kupu mal pljučne, pa me zanima kako jo pripravit za "steak", berem da samo par urc prej na sobno temperaturo in potem pač začimbe in pečenje, nekateri pa bi jo še marinirali in uležavali v hladilniku...
Vaše izkušnje me zanimajo
Nič kaj marinirat, če je kvalitetno meso je še škoda. Ti samo daj par ur prej na sobno temperaturo (važno je, da se cel kos mesa zagreje na sobno temperaturo) potem pa posoli iz obeh strani in je to to. Če rad popraš potem popraj po pečenju, ker drugače se ti bo poper zažgal. Eni prakticirajo tudi soljenje po pečenju, ampak po mojem je dokaj vseeno, sem videl razne kuharje z več mischelinovimi zvezdicami delati tako ali drugače.
Važno je tudi, da čimbolj enakomerno debelo narežeš kose, ker boš lažje enakomerno spekel.
Pa pomembno je tudi, da po pečenju daš steak nekam počivat. Meni je najbolj enostavno, da ga dam na krožnik, in ga pokrijem z drugim globokim krožnikom za par minut.