Kje kupiti "steake"

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.104
7.017
113
Tole ima hofer v ponudbi zdaj nekaj časa (glej priponko). Je za kaj ta roba, se splača?
2240263-WP_20150611_007.jpg
 

Priponke

  • 2240263-WP_20150611_007.jpg
    2240263-WP_20150611_007.jpg
    85,9 KB · Ogledi: 319

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kupil danes, nisem še spekel, gre v paco za nekaj dni.

So pa nažalost pretanki kosi...
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
650
113
Evo danes vzel rostbeef black angus pri marinčku, pravi, da je 70 dni na hladnem. Vzel cca 3 kilce, lih prav za eno malco, a ne cbb?

Aja pa cena 29€ bomo vidl kaj in kako
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
grin1.gif


Bo kar kila ja... sem pred časom že razmišljal, da bi kupil kmetijo za bajto. Da si priden s subvencijam in rediš bolj malo butičnega goveda, bi se moralo kar dobro razit.

Tole meso je trenutno kar trendy in se prodaja tudi meso po 100€/kilo.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.104
7.017
113
btw, hoferjevi frozen steaki bodo od ponedeljka v akciji, mislim da ene 20 al 30% ceneje..al nekje vmes
wink-1.gif
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
650
113
Evo še poročilo, meso kvalitetno, mehko, imeli slabo vreme, tako, da je bil pečen na plinskem žaru.
Škoda ampak naslednič upam na sonce, tako, da malo obudim vonj churasca
smile-1.gif
, če bo pol še okus tak kot je bil tam bo pa zmaga
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ne, kuhinjsko papirnato brisačko in obrišem do suhega, potem pa malo namažem z oljem, posujem poper, kdaj še malo česna in gre v hladilnik ali pa faše še malo soli in na grill.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Soli se ne daje na steak....dolgo pred peko!

Takoj predno gre gor ali pa do pol urce pa ne bo nič škodval oz. je seveda prav, saj sol pač ojača okus...dejstvo - zato pa solimo hrano pa cukramo sladice.

Stejke se vedno začini predno grejo na grill, tudi v najbolj topshit restavracijah. Uporabljajo pa sol in poper prej, potem pa kdaj še proti koncu izvedejo ti. basing - dodaš maslo v ponev in nekaj začimb pa prelivaš nekaj časa stejk.

Grem tudi jutri v hoferja po tole... pa če je vakum ok se ne bat glede roka uporabe, to lahko sedi v hladilniku 1 mesec plus.
wink-1.gif
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83


Pri tem zadnjem sem malo čaral, sem dal že na žar ko sem stejk obrnil dal gor maslo z "začimbam" in je blo kar ok. Na grillu se tak kos z maščobo ob strani lepo malo zvije in naredi posodico, da maslo ne teæe dol. Drugič dam še prej gor maslo z začimbam (divja rukola, svež timijan...).
 

brejn

Pripravnik
17. sep 2009
65
3
8
lublana
zivjo
kupil meso v trgovini kralj zara..irsko angus govedo...rib eye...kos 700g...top shit...cena 42 cekinov za kilo...na zalogi imajo tut kobe, argentinsko, skotsko, premium odojke, bizona...
upam da naslednjic dobim japonca..
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Soli se ne daje na steak....dolgo pred peko!

Takoj predno gre gor ali pa do pol urce pa ne bo nič škodval oz. je seveda prav, saj sol pač ojača okus...dejstvo - zato pa solimo hrano pa cukramo sladice.

Stejke se vedno začini predno grejo na grill, tudi v najbolj topshit restavracijah. Uporabljajo pa sol in poper prej, potem pa kdaj še proti koncu izvedejo ti. basing - dodaš maslo v ponev in nekaj začimb pa prelivaš nekaj časa stejk.

Grem tudi jutri v hoferja po tole... pa če je vakum ok se ne bat glede roka uporabe, to lahko sedi v hladilniku 1 mesec plus.
wink-1.gif

Poprajo ponavadi pred peko ne, ker se poper lahko prav fino zažge.

Sol je pa tud tako tako - 50% jih soli, 50% jih ne. Jaz solim pred peko, popram pa po peki.
 

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Citat:
Uporabnik brejn pravi:
zivjo
kupil meso v trgovini kralj zara..irsko angus govedo...rib eye...kos 700g...top shit...cena 42 cekinov za kilo...na zalogi imajo tut kobe, argentinsko, skotsko, premium odojke, bizona...
upam da naslednjic dobim japonca..

Matr kere cene, irski angus ribeye, 28dni ulezan, je tlele na irskem med 11 pa 18 eur kg...