Kako spect ribeye? Enostavno:
-komad ene 3-4 cm debel solim, popram in ce imam uporabim kaksen dry rub (zacimbe) kot npr od WS
http://www.williams-sonoma.com/shop/food/spices-seasonings/
-pustim stat eno uro na sobni temp.
- segrejem Weber gril na plin Q320 na maximum (ene 5-10 minut odvisno kok je hladno vzuni)
- dam steak na razbeljeno rebrast / resetka grill plosco
- pol pa odvisno od debeline steaka in kolk zelis imet pecen, za medium 5+3 (5 minute na prvi strani, 3 na drugi) za 3cm, za well pa 5+5, ce je 4 cm dodas kako minuto al dve, obrnes samo enkrat (govorim za grill).
- pol pa na kroznik sobne temp. pod folijo ali pokrov da odlezi se 5 minut da se skuha pod pokrovom do pefekcije
- kaj pol delate z njim a date gor kako maslo al ne, to je ze druga stvar
To je to...simpl k steak na zaru. Poanta je sam dobit dobr ustrezen kos mesa, ostalo je otrocja igra.