Citat:
Nisi, pofočkal me je vsaj 30 m od prehoda
Nisem videl tvoje slike. In še enkrat... 30m od prehoda in na prehodu je povsem enako. Hitrost si prekoračil, pika. Ista omejitev je bila potem še več kot en kilometer. In če se milijon ljudi strinja s teboj, da so "te ujeli tam, kjer ni bilo treba", me sploh ne zanima. Fakt je, da so v LJ imeli radarje pri prehodih za pešce na zoprnih lokacijah. Oni lokaciji na Jamovi tudi Osama Bin Laden ne bi mogel ugovarjat, da ni bla fer, pa tale na Brdnikovi tudi
Glede ostalega se pa pri nekaterih zadevah globoko strinjam s teboj. Izdajanje kazni po enem letu je kriminal, ki se ne bi smel dogajat. Sam še nisem dobil položnice, pa se zares ne bi čudil, če bi me kje pofu*ali. Zadnjič je bil Orač pameten po radiju, da je namesto preventivne vloge zdaj samo še kaznovalna, ampak da prekršek je bil prekršek. Če zna en SDS 40.000 ljudi skup spravit za kak debilen razlog in narest referendum, bi se morali znat ljudje tud organizirat in kak tak zakon zrušit.
Tudi sam imam odlične izkušnje s policisti v LJ, tudi profesionalne. Kavboji izven LJ so pa druga scena. Glede redarstva pa... v LJ jih lastni ljudje ne morejo. Šef v LJ je bivši policaj, ki hoče naredit lastno policijo. Kresalka mu je krasno stisnila "no way", ko je prišel do nje njegov predlog.
Bi se pa morali vsi skup politikom mal pokonci postavit, ko dajejo redarjem čedalje večje pristojnosti. Mali šerifi nimajo nobene kontrole, nobenega internega nadzora, nič! Pooblastila imajo skoraj enaka kot policisti, izobraževanje pa za eno magnitudo manj zahtevno in krajše.
Pa ne rečem: parkiranje je treba zrihtat, pa še kaka stvar, ampak da so pra*ički dobil pravico ustavljat ljudi in jih legitimirat in uporabljat prisilna sredstva, to je šlo pa čez mejo.