Kazen mestnega redarstva

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
KSz
Mene tudi caka modra kuverta na posti, videl sem da so slike zelo slabe, zdej pa me zanima ali kdo ve ali so te slike res tako zanic ali samo take slabe uporabijo ko posiljajo poloznice?
Ali se je ze kdo pritozil in kaj dosegel?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Dosežejo mnogi uspeh, namesto, da v 8 dneh plačajo 1/2, na koncu plačajo polno in pa še cca 180 eur sodnih stroškov, zaradi neutemeljene pritožbe ! Žal, tudi sam bi si želel, da bi bilo drugače, napisal sem pa realnost.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Mah sem danes odpru kuverto in sem videl da sem peljal 55km/h in to samo zato ker sem pac mislil da je tam na brdnikovi cesti 50km/h omejitev in se tistega znaka za 40km/h v vecini ne opazi. Vozim pa na takih odsekih kjer bi komot vozil 70km/h , pac vozim vedno 5km/h vec zaradi tolerance, zatorej 55km/h. JA vem da je 40eur sam me vseeno zelo moti ker dobr vejo zakaj tam merijo, ker nihce ne opazi tega znaka.
Prebral sem tudi tisto pripeto pritozbo tukaj in sam bi imel tudi potrdilo da sem bil takrat v sluzbi, sam nevem a to zadostuje ali ne?

sssss

Pripravnik
5. maj 2010
211
9
18
Nihče ga ne opazi zato, ker ga od oktobra lani več ni. Bil pa je zaradi popravila mostička. Sicer pa tam itak hinavsko merijo iza prehoda za pešce čez cesto, ko vsak malce pospeši. Le kdo bi si mislil, da je tam naselje, ko pa so okrog gozdovi in jeleni. Nič pločnika, nič vrtcev, nič šolarčkov ,ki naj bi bili za MOL prioriteta. Treba je jankoviæu sfinancirat njegove megalomanske projekte. Samo pazite to ni še nič, koliko nalogov vas lahko še doleti za par km/h čez, ker sedaj pošiljajo za pol leta in več nazaj.

Glede pritožbe pa nima smisla. Tvegaš polno kazen + sodne stroške, ker nikoli ne veš, kako se bodo odločili. Ja, tudi stare fore s službo in nisem vozil preverjeno ne palijo več vedno.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
Le kdo bi si mislil, da je tam naselje, ko pa so okrog gozdovi in jeleni. Nič pločnika, nič vrtcev, nič šolarčkov ,ki naj bi bili za MOL prioriteta.

Ja, ko bi tam kdaj hodil v sončnem dnevu (tudi pozimi), bi videl, da je od 15. ure pa do mraka na tistem prehodu skoraj toliko ljudi, kot na Čopovi. OK, malenkost manj, ampak dovolj, da se meni omejitev na 40km/h sploh ne zdi odveč. Za cesto od prehoda do Večne poti je ta omejitev brezveze, ampak tam naprej itak nihče ni meril.

Kljub vsem omejitvam in paniki pa me je pri prehodu čez ta prehod za pešce pred kratkim skoraj skinil voznik mazde 2 s CE registracijo, potem pa se je še razburjal, ker se mu nisem dovolj hitro umaknil
evil.gif

Meni je malo kasno kapnilo (pri kakih 34, 35 letih), ampak nas/vas prav vse čaka: omejitve hitrosti imajo svoj namen. Kaka od njih se nam morebiti zdi nepotrebna, ampak zastonj ni nihče postavljal znaka.

sssss

Pripravnik
5. maj 2010
211
9
18
Prvič omejitev je sedaj 50 in ne 40. Drugič, merijo IZA prehoda - beri gnila finta, kako nabrati čim več kazni. Vsak normalen človek gre še manj kot 40 pred prehodom. Nenormalneži pa tam itak hupajo in prehitevajo, če se fijakaš ali celo ustaviš pred prehodom in spustiš pešca. Šala - omejitev je bila samo v eno stran proti večni, v drugo pa ne. Toliko o tvojih potrebnih znakih.

In vem, koliko je tam ljudi, ker vsak dan tam tečem.

Omejitve seveda imajo svoj namen, samo so pogosto tako neumno postavljene, da je groza.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
Prvič omejitev je sedaj 50 in ne 40.
Nikjer nisem oporekal temu. Pravim le, da tudi, če bi bila še vedno 40, bi bila OK.

Citat:
Vsak normalen človek gre še manj kot 40 pred prehodom.
Na mestu prehoda za pešce imaš iz smeri Brda preverjeno noter zlahka čez 70km/h, brez da bi eno samo trohico pretiraval. Problem je le v tem, da če ti kak mulo skoči na cesto, ne boš mogel normalno ustavit do prehoda. Iz strani Večne poti je hitrost lahko še bistveno višja.

Citat:
Drugič, merijo IZA prehoda - beri gnila finta, kako nabrati čim več kazni.

Neumnost. Redarski avto je bil dovolj blizu prehoda, da te je pofočkal v neposredni bližini zebre.

Citat:
Šala - omejitev je bila samo v eno stran proti večni, v drugo pa ne

Tole ne bo res. Sam sem videl znak v obeh smereh.

Citat:
Omejitve seveda imajo svoj namen, samo so pogosto tako neumno postavljene, da je groza.

In kdo si ti, da to ocenjuješ?

Ne zagovarjam rdečih in modrih peni*ov pri lopovskem merjenju tik pred koncem naselja in podobnimi svinjarijami, ki si jih dovolijo kaki lokalni policajski kavboji ali rdečkarji, ampak za vse lokacije v LJ, kjer vem, da je bil radar, je bil čisto dober vzrok.

sssss

Pripravnik
5. maj 2010
211
9
18
Citat:
Neumnost. Redarski avto je bil dovolj blizu prehoda, da te je pofočkal v neposredni bližini zebre.
Si mogoče videl mojo sliko? Nisi, pofočkal me je vsaj 30 m od prehoda in ja pred prehodom sem imel le malo nad 40, potem pa priznam, sem pospešil. To delam več ali manj redno, zato z velikim veseljem pričakujem še nekaj vzgojnih položnic mesece po prekršku. Kje je pa bil redarski avto me pa nič ne briga.
Ne vem za tvoje izkušnje s policaji, a zame so carji. Še vedno sem se lahko lepo pogovoril z njimi in odšel le z opominom (sicer za malenkostne prekrške). Tile redarji so pa poden od podna. Zdaj, če ti ne vidiš, da se z namenom postavljajo tam, kjer je zlata jama in ne tam, kjer bi bilo res potrebno je tvoj problem. Velika večina meni drugače. Še bolj podlo je tole pošiljanje položnic praktično po letu dni! Brez obvestila, brez ustavitve. Kako ima lahko tak pristop vzgojni ukrep? Še potencialne obrambe ne moreš sestavit, ker se po tolikem času niti ne spomniš okoliščin.

Nazadnje urejeno:

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik sssss pravi:
Ne vem za tvoje izkušnje s policaji, a zame so carji. Še vedno sem se lahko lepo pogovoril z njimi in odšel le z opominom (sicer za malenkostne prekrške). Tile redarji so pa poden od podna.

Če ti je kaj v tolažbo - tudi policaji (vsaj tisti, ki jih jaz poznam) imajo popolnoma enako mnenje o redarjih....

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
Nisi, pofočkal me je vsaj 30 m od prehoda

Nisem videl tvoje slike. In še enkrat... 30m od prehoda in na prehodu je povsem enako. Hitrost si prekoračil, pika. Ista omejitev je bila potem še več kot en kilometer. In če se milijon ljudi strinja s teboj, da so "te ujeli tam, kjer ni bilo treba", me sploh ne zanima. Fakt je, da so v LJ imeli radarje pri prehodih za pešce na zoprnih lokacijah. Oni lokaciji na Jamovi tudi Osama Bin Laden ne bi mogel ugovarjat, da ni bla fer, pa tale na Brdnikovi tudi
smile-1.gif

Glede ostalega se pa pri nekaterih zadevah globoko strinjam s teboj. Izdajanje kazni po enem letu je kriminal, ki se ne bi smel dogajat. Sam še nisem dobil položnice, pa se zares ne bi čudil, če bi me kje pofu*ali. Zadnjič je bil Orač pameten po radiju, da je namesto preventivne vloge zdaj samo še kaznovalna, ampak da prekršek je bil prekršek. Če zna en SDS 40.000 ljudi skup spravit za kak debilen razlog in narest referendum, bi se morali znat ljudje tud organizirat in kak tak zakon zrušit.

Tudi sam imam odlične izkušnje s policisti v LJ, tudi profesionalne. Kavboji izven LJ so pa druga scena. Glede redarstva pa... v LJ jih lastni ljudje ne morejo. Šef v LJ je bivši policaj, ki hoče naredit lastno policijo. Kresalka mu je krasno stisnila "no way", ko je prišel do nje njegov predlog.

Bi se pa morali vsi skup politikom mal pokonci postavit, ko dajejo redarjem čedalje večje pristojnosti. Mali šerifi nimajo nobene kontrole, nobenega internega nadzora, nič! Pooblastila imajo skoraj enaka kot policisti, izobraževanje pa za eno magnitudo manj zahtevno in krajše.

Pa ne rečem: parkiranje je treba zrihtat, pa še kaka stvar, ampak da so pra*ički dobil pravico ustavljat ljudi in jih legitimirat in uporabljat prisilna sredstva, to je šlo pa čez mejo.

sssss

Pripravnik
5. maj 2010
211
9
18
Koliko se pa sploh čaka po novem na odgovor? Vem, da so včasih kolegi čakali tudi po 3-4 mesece in seveda vsi po vrsti nato morali plačati polno kazen plus sodne stroške. Dvomim, da so sedaj pohitrili postopek, saj tako s kaznimi zamujajo pol leta in več. Banda zaslužkarska.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Kakšna je zdaj sploh omejitev tukaj na Brdnikovi? Jaz nisem nobene table za omejitev videl nikjer, razen ne Večni poti mimo živalskega vrta je 60 in naprej proti Kosezam, potem ko zaviješ levo na Brdnikovo pa ni nobenega znaka za omejitev? Tudi pred tem prehodom za pešče nisem videl znaka?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.756
113
pri taščici
ne poznam dotične ceste, vendar če nisi videl table za konec ljubljane je potem 50(in nobenga drugega znaka za omejitev hitrosti, ki bi bila večja od 50)

sssss

Pripravnik
5. maj 2010
211
9
18
Omejitev je trenutno 50, razen če greš naprej mimo semaforja v hribček po Brdnikovi skozi naselje. Tam je pa verjetno 30, če se ne motim in ležeči policaji.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik sssss pravi:
Omejitev je trenutno 50, razen če greš naprej mimo semaforja v hribček po Brdnikovi skozi naselje. Tam je pa verjetno 30, če se ne motim in ležeči policaji.

Natančno tako je.