Fasal kazen - pomoč

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.885
113
Citat:
Uporabnik krko pravi:
ksz

Danes dobil Odločbo o ustavitvi postopka
cheer.gif

Tudi jaz kakšen mesec dni nazaj. Avto slikan od zadaj v času ko sem bil jaz v službi. Napisal sem da nisem bil jaz in priložil izpis pristopne kontrole iz službe. Odgovor o ustavitvi postopka sem dobil v tednu dni.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
pa kljub temu, da veste, da ste kršili cpp skačete od veselja....nič bati, se bo že na drug način pobralo denar.
če si kriv, si kriv...voznik ali nevoznik, nekdo je vozil tvoj avto in naredil cpp prekršek, naj plača.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.885
113
Vem kam meriš in se s tem strinjam (da naj žena pač plača ali vozi bolj počasi, izbira je njena).

Nikakor pa se ne strinjam s sistemom fotkanja po grmovjih in pošiljanja položnic čez en mesec. Če se grejo varnost naj me (ali ženo ali dedka ali magari sosedovo opico, ki je takrat za volanom) na mestu ustavijo, pokasirajo, rečejo lep pozdrav in počasi naprej in čao. Zanimivo, kako malo bi blo treba in bi kar naenkrat vsi ti problemi z ugotavljanjem izginili, še posebnih členov zakona glede tega nebi rabili. Da pa jaz za čas sedenja v službi dobivam slikce mojega avtomobila iz drugega konca slovenije in plačujem za "moje" imaginarne prekrške,......kdo je tu blesav in kdo bi tukaj moral opraviti svoje delo? Še tega manjka da uzakonijo potne naloge za fizične osebe in nas prepričajo da je to za naše dobro. Ali enostavno GPS v avto in RFID v voznikovo rit in mesečni trajnik. Da ne bo treba odločb printat in po registrih brskat.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
766
113
Ob elektronskem cestninjenju... potem pa ni več daleč, da se bo lahko sledilo karkoli...

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.885
113
Jaz s tem nimam težav (kar še ne pomeni da se s tem strinjam). Samo da jim bo pravilno kazal. Da ne bom potem dobil položnice za prekršek storjen v Prekmurju, v resnici sem se pa tisti dan vozil s trolo po Ljubljani.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Glede na to da se je javil samo Kapsch (KTC) in da smo podizvajalci le-tega na projektu cestninjenja v Franciji in Belorusiji bi nekak vedel kaj so ponudili v Sloveniji.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Zakon bi morali spremeniti tako, da se ob tehnično izmerjenem prekršku (brez ustavljanja) v nobenem primeru ne dodeljujejo točke vozniku, kazen pa gre na vozilo in ga mora plačati lastnik vozila. Kako se on naprej zmeni, je njegov problem.
Kot je alter že marsikdaj ugotovil, je vozilo zelo nevarno orožje in ga bo vsak lastnik hranil v nevlomljivi omari.

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Samo jaz nekaj ne razumem. Naredil prekršek, ok se zgodi vsakemu. Samo zakaj potem toliko enega ovinkarjenja izigravnja,....... Bodi dec sprijazni se in plačaj, A je med tem in pobiranjem tablic s kraja dogodka kakšna bistvena razlika, v samem pomenu dejanja mislim?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zamisli si tole (zelo verjetno)... Pelješ avto na servis k kozolčarju (whatever že, ne dobiš nobenega papirja o predaji vozila/delovni nalog). Ti greš v službo, mehanik nekam skoči s tvojim avtom ali gre na testno vožnjo in naredi prekršek. Kako boš sedaj dokazoval? Boš plačal nekaj kar nisi storil?

sass

Guru
1. sep 2007
5.218
857
113
opisal si situacijo, ki je blazno pogosta. slovenci namreč stalno vozimo naša vozila servisirat h kozolčarjem in oni vedno odpeljejo naš avto na testno vožnjo brez naše vednosti, med vožnjo non-stop delajo prekrške in zagotovo jih vsaj enkrat ulovi avtomatski radar.
grims-1.gif

sicer pa si že sam sebi odgovoril: vedno, ko boš prepustil avto komu, ki mu ne zaupaš, boš zahteval potrdilo.