kateri nov avto

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Bilokatere pogledas, korejca moreš sfurat do odpada. Najboljše če ga ima oče 5 let pa sin 5 let pol pa je
zrel za odstrel.

Bojda dvojica iz koreje (ceed in i30) ne bosta dočakala 10 let saj imajo že dokaj novi probleme z rjo!
evil.gif

Anyway, za avtorja teme .. če iščeš garancijo potem je kia 1. izbira (7 let), druga bi bila Hyundai (5 let), tretja pa mogoče že VAG koncern ki ponuja 2+2 (4 leta) garancije. Jasno je pri tem tako - to ni splošna garancija, niti ne tovarniška garancija ampak "tovarniško (omejeno) jamstvo". Torej izbirat avto zaradi te garancije je neumno, bolje potem gledat kateri imajo daljšo tovarniško garancijo, pa še to ni rešitev če se ti avto od novega kvari.

Vsekakor pa če gledaš na čimmanjši strošek pozabi na karkoli napredenga, avtomatično odpiši vse kar ima T-urbino (TSI in dizle) in direkten vbrizg (FSI itd.). Od tega imaš na izbiro večinoma korejce, nekaj japoncev (mazda, toyota), kakšen nemec (VAGov 1.4 in 1.6) .. znotraj tega pa je izbira že dokaj velika in od tu dalje naj izbira okus in čustva.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Kateri n/a motor bo pa v avtu golf razreda pil pod 7l?

A to je avtor napisal med zahtevami? Da je avto golf razreda?!
sprasujem se.gif

Če mene vprašaš se za 15k EUR, s porabo do 7l, in čimcenejšim vzdrževanjem splača vzeti rang nižje z opcijo boljše opreme - oz. če rabiš več placa potem je edina alternativa korejc. Golfa oz. razred golfa sodobne generacije za 15k ne dobiš oz. dobiš basic verzijo z veliko odrekanja!

Aja pa sodoben 1.6 motor v vozilu ranga golfa ima porabo okoli 7l/100km.

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
hvala vsem.
tempomata ne potrebujem ker po avtocesti ne vozim veliko. važna je avtomatska klima, volan in sedeži nastavljivi, potovalni računalnik, ter ABS, ESP, ter električne šipe in ogledala..
poznam kar nekaj ljudi kateri imajo kio proceed in so zelo zadovoljni, pa še 7 letna garancijo imajo
kaj pa je s temi avti.? čeprav sem bol za nemce.
tudi octavia 1.6 TDI se mi ne zdi slaba,

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.094
1.271
113
42
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Če delaš 40kkm letno brez tempomata ne moreš.

E daj. Bullcrap! Delam 40k pa imam tempomat pa ga ne všaltam. Itak na naših AC vozis
2min 110 ker gre en prikoličar mimo kaminov, pol deset minu 150, pol spet 90 ker kamion kamion
prehiteva, pol je cestnina oz območje bivše cestnine z 80km, pol 130,... Nima smisla. Za po nemčiji
ni slab, ga flikneš na 160 in se pelješ, pri nas pa ne pride do izraza.

Jaz svetujem g6 dizla, glede nato da maš skoz rabljene avte bo to raketa pa pol. Lahko 10 let voziš brez problema.

Nevem no. Jst sm peljal dedovega kaškaja lepo v šesti s tempomatom. Če gledaš na cesto in z gumbom na volanu urejaš hitrost se da. Men je blo prou hudo ka lahko samo s tipko greš počas al pa hitr. Mnde da kaškaj z tempomatom še hitreje pospešuje kot na pedal.

multitron

Zelenc'
15. nov 2008
7
0
1

Sam imam kio ceed in povem vam da je to moja prva in zadnja kia, glede na to da je 7 letna garancija zelo dober in donosen nateg.
Cene servisov so oderuške zelo veliko je t.i. potrošnega materiala. Sam sem pri 45.000km zamenjal prednje diske, ker so se baje zvili , bili pa so skoraj kot novi saj sem navajen zavirati predvsem z motorjem, cena 300€ o kakšni garanciji pa lahko samo sanjate.
Avto je poln čričkov in ostalih napak ,pa tudi rja baje napada te avtomobile.Udobje med vožnjo je vedno slabše kar dokazuje kvaliteto amortizerjev. Žal pa mislim da Kia je le kia in še dolgo ne bo primerljiva z konkurenco.
Doma imamo tudi Ford focus kateri je stal približno enako a je razlika kot noč in dan v prid Fordu.
In pri nas na obali je tudi servis katastrofalen tako da je potrebno avto vozit drugam na servis, kar predstavlja dodatne stroške, edino kar me preseneča je poraba katera se pri bencinskem motorju 1,6 vrti okoli 7l /100km.
Iz lastnih izkušenj ti odsvetujem nakup kie.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

Kateri avto to? Pa naj bo pod 7l, kot je avtor zahteval. Kar se tiče golf razreda sem pa sklepal iz zastavljenega budgeta.
wink-1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:

Bojda dvojica iz koreje (ceed in i30) ne bosta dočakala 10 let saj imajo že dokaj novi probleme z rjo!
evil.gif

Saj, nista iz koreje ampak iz Slovaške.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
kakšen auris bi znal biti dobra alternativa golfu. Zanesljiv avto z malo porabo.
off: ni mi jasno, kako lahko delate po 40k km letno in več v kantah kot so golfi ipd. Meni se je še na morje 300km težko peljati z golfom, medtem ko sem z accordom in bmwjevo petico bp naredil tudi 1000km in več v enem dnevu. Sam bi vsekakor razmislil o nakupu 2, 3 leta starega accorda pri teh km, saj je razlika med tem in vozili v golfovi klasi kot dan in noč. Nekateri so celo imeli podaljšano garancijo, tako da imaš še par let mir, stroški pa so povsem primerljivi z ostalimi avti.

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
alternativa golfu yaris? wtf? če je že z golfom po tvoje težko delati 40k in ti priporočaš yarisa?
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Če delaš 40kkm letno samo zarad šihta pošteno razmisliš s čim se SPLAČA vozit in ne nujno kaj je UDOBNO. Nismo vsi direktorji, da bi si kupovali bmw 5 in podobno. Par let mir pri teh kilometrinah pa lahko samo sanjaš, ker je počasi treba marsikaj zamenjat (sploh če imaš rabljenega s svojo podlago že za sabo). Vsak servis pa je še hujši zaradi izgube časa kot zaradi stroška. Pa ni mi treba zdaj razlagat, da za accorda ali bemfla 300 jurjev ni nič. Ni, ampak se nabere "potrošnega" materiala.

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
alternativa golfu yaris? wtf? če je že z golfom po tvoje težko delati 40k in ti priporočaš yarisa?
smile-1.gif
ups
d055.gif

Mislil sem aurisa in nekako spregledal vse skupaj. Sem mislil, da so že za 11k, kar bi res bila dobra cena. Drugače pa bi tudi hyundai i30 moral biti zelo dobra alternativa, sploh glede na to, da je bistveno cenejši in ima več garancije. Sem pa vsekakor mnenja, da taki avti niso za take km.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113
Citat:
Uporabnik damek1a pravi:
kakšen auris bi znal biti dobra alternativa golfu. Zanesljiv avto z malo porabo.
off: ni mi jasno, kako lahko delate po 40k km letno in več v kantah kot so golfi ipd. Meni se je še na morje 300km težko peljati z golfom, medtem ko sem z accordom in bmwjevo petico bp naredil tudi 1000km in več v enem dnevu. Sam bi vsekakor razmislil o nakupu 2, 3 leta starega accorda pri teh km, saj je razlika med tem in vozili v golfovi klasi kot dan in noč. Nekateri so celo imeli podaljšano garancijo, tako da imaš še par let mir, stroški pa so povsem primerljivi z ostalimi avti.

Golf zadnje generacije se pelje na ravni večjega razreda - po domače povedano se novi polo pelje kot golf 5, golf 6 pa kot passat (je zelo mala razlika med trenutno verzijo golfa in pa trenutnim passatom). Isto je z ostalimi znamkami s tem da so pri enih razlike večje pri drugih pač ne.

Recimo primerjava golf korejcev (kia ceed, hyundai i30) z kakšno "ljudsko" znamko ala VW, Renault, Citroen ti pokaže da so ti avti dve generaciji zadaj. Tako da vozit se v Polotu ali Cliu je primerljivo kot vožnja Kie Ceed - mislim glede na napor in prostor pri vozniku!

Pa če delaš 100 km na dan je avto razreda golf že prevelik, tako da (če se ga rabi samo za prevoz v službo) je precej boljši nakup en rang nižje. BMW 5 je jasno fajn avto, ampak prednost bi dobil če bi se vozil 1000 km na dan, kar pa pri nas nihče ne počne!

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:

Kateri avto to? Pa naj bo pod 7l, kot je avtor zahteval. Kar se tiče golf razreda sem pa sklepal iz zastavljenega budgeta.
wink-1.gif

VAGov 1.6 (s precej staro zasnovo) ima porabo okoli 7l/100km (pri razredu golfa je to dejansko okoli 7+, pri malčkih pa pod 7), mazda 3 z 1.6 težko da gre čez 7, kia ceed z 1.6 težko da gre čez 7 ... skratka vse je v tem rangu!

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Sicer nimam pojma kakšen je ceed, ampak hyundai i30 se pelje vsaj za razred bolje kot polo ali clio. Verjemi, sem se veliko prevozil z vsemi temi avtomobili. Ima dobre sedeže in je odlično zvočno izoliran.

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
Citat:
Citat:
Uporabnik damek1a pravi:

Golf zadnje generacije se pelje na ravni večjega razreda - po domače povedano se novi polo pelje kot golf 5, golf 6 pa kot passat (je zelo mala razlika med trenutno verzijo golfa in pa trenutnim passatom). Isto je z ostalimi znamkami s tem da so pri enih razlike večje pri drugih pač ne.

hysterical-1.gif

ti pa si za hece