Tam vnaprej vidiš ceno.Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ko si že omenil trgovino in trgovko, a tam ko prideš v Intersparu do blagajne tudi prosiš za popust?
Ni se.Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Plačal si povsem normalno ceno za uradni servis. Alternative poznaš, odločil si se pač tako.
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ko si že omenil trgovino in trgovko, a tam ko prideš v Intersparu do blagajne tudi prosiš za popust?
Če ne, pa še vedno stvar lahko pustiš na blagajni.
Zanivimi argumenti, ni kaj.
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Jap bi znala bit TEXA. To je bilo 2. leti nazaj, o verzijah pa se mi sanja ne. Čisto možno, da ni imel frišne baze ali kaj podobnega. V glavnem, tester je prebral samo info o sprožitvi airbagov pa še en podatek, se ne spomnim več kateri. Alfa 166 2.4 JTD, 2001, sem jo pa že prodal.
Verjetno je krivo kar praviš, da je bila stara baza.
LP
Gargy
Torej si ti tudi zgrešil, da je on le šel "dvignit" avto?Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Kurva si pametn spet ko drek a?
Citat:
Uporabnik olfa pravi:
Ne ni res, zgleda ne rabiš veliko hodit sam v trgovino. Mama vse prinese.
Kar malo bolje poglej, pa boš videl, da imajo Spar Tuš in Leclerc enotno ceno za kos in razrez, Mercator pa ima dve ceni, za ceno v kosu in ceno za razrez (mercator katalog). Poglej tam na ene tretji strani.
Citat:
Zdaj tebi je najbrž normalno da ti on to priklopi ampak takšni računalniki stanejo več tisoč € in vsak normaln mehanikar ti bo kasiral diganostiko,
Ahm, pol bi tukaj pizdil kako si lahko serviser zakasira uro in pol za eno menjavo senzorja, katero bi on prvič opravil v 10-ih minutah.Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Mah.......čist vseen je....al je plaču diagnostiko al je ni....
Bi bla pa urna postavka dražja za 18/2 eur pa senzor dražji za 18/2 eura......pol bi pa mal s stisnjenimi zobmi blaču pa ne bi siku
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Jap bi znala bit TEXA. To je bilo 2. leti nazaj, o verzijah pa se mi sanja ne. Čisto možno, da ni imel frišne baze ali kaj podobnega. V glavnem, tester je prebral samo info o sprožitvi airbagov pa še en podatek, se ne spomnim več kateri. Alfa 166 2.4 JTD, 2001, sem jo pa že prodal.
LP
Gargy
2 leti je za diagnostiko OGROMNO bo pa zanimivo ko (če) začne delovati po EURO 5 t.i. "pass-thru" protokol, ki bo omogočal VSEM neoriginalnim diag. napravam delo preko tovarniškega serverja (v USA že dela Toyota, BMW, MERCEDES...)
Potem pa ne bo izgovorov v smislu "tester mi ne prime, nima tega pokritega"
Potem se bo pokazalo, iz kakšnega testa je kdo.
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Torej, vceraj sem sel dvignit sestrin avto na Citroen servis.
Ker ji je pred prazniki zasvetila lucka temp. vode, je avto pustila na uradnem servise, kjer so ji ga popravili. Pokvarjen in zamenjan je bil senzor temp. vode. Cena popravila 90 Eur. Pa recem sefu, da bi lahko dal vsaj na delo kaksen popust, glede na to, da je bil senzor 40 Eur. Odlocen NE. Namerno z velikimi. Pa jst njemu nazaj da je pa vseeno delo malo drago itd. Si ogledam racun in pise: ura dela 36 Eur, uporaba programske opreme 18 Eur. In recem, me ne zanima kaj je on uporabljal da pa uporabe prog. opreme pa res ne mislim placevat, saj mi tud trgovka v marketu ne racuna tega... In se malo dajeva, zacne kricat na mene, daj naj grem ven, pa naj me nese in bla, bla, bla...
Na koncu smo sicer poravnali 90 Eur, ker se ni slo za moj avto, ampak zanima me kaj se lahko v takem primeru naredi, ce se ne strinjas z racunom. Mozakar je rekel celo, da mi ne da avta in naj klicem Policijo ce mi kaj ni vsec.
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
LP
Gargy
2 leti je za diagnostiko OGROMNO bo pa zanimivo ko (če) začne delovati po EURO 5 t.i. "pass-thru" protokol, ki bo omogočal VSEM neoriginalnim diag. napravam delo preko tovarniškega serverja (v USA že dela Toyota, BMW, MERCEDES...)
Potem pa ne bo izgovorov v smislu "tester mi ne prime, nima tega pokritega"
Potem se bo pokazalo, iz kakšnega testa je kdo.
Gargy:
Obstaja program, ki je uradno free, ki ti za celo FLAR skupino podpira vse senzorje. Preverjeno ! OBDll VAG serijski kabel za 3/4 senzorjev, za ABS/ESP in AB, se pa samo kabel malo preuredi in imaš vse !
Na začetku je res poplava informacij ( tu bi prišlo prav izobraževanje iz smeri FLAR skupine ), ampak s časom se razume vse.
Ma kakšne hude mašine za 10k€ + in računanje uslug za branje napak v jokcanju za čimprejšnjo amortizacijsko dobo naprave...
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Torej si ti tudi zgrešil, da je on le šel "dvignit" avto?Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Kurva si pametn spet ko drek a?
Matr, je žleht, ko tak kitajsko piše, da noben ne razume.