Kako ste kupili avto..

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
kreda
smile-1.gif

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Odvisno katerega. Prvega Golfa II starega 10 let sem dobil od staršev. Potem sem po petih letih kupil Megana, ki sem ga plačal na keš. Golfa pa sem dal v oglasnik in odpeljali so ga še preden je oglas izšel. Hondo pa bi lahko kupil na keš, vendar sem se odločil za eno leto lizinga, ki je zdaj že odplačan, tako da nimam nobenih dolgov več.

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
Avto se ne splača kupovati na keš - vsaj v tem času ne. Še vsak avto sem kupil na kredit, čeprav sem imel gotovine dobolj za nakup. Z gotovino sem kupil delnice Krke in ko sem odplačal kredit, bi si z dobičkom od delnic lahko kupil 2, pa nisem, sem si kupil novega na kredit. Denar od prodaje starega pa spet naložil v delnice ....

Nazadnje urejeno:

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Prvega sem dobil pol senkanega, drugega denar.

Tretji bo pa na kredo, ker je denar prepoceni, da se ne bi zapufal
smile-1.gif
.

LP,
PIC

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Prvega kupil od fotra za 150k (vreden bil sicer okrog 800k), drugega kupil novega, mati vzela kredit, jaz pa ji plačujem obroke vsak mesec (študent pač in ne morem kredita dobit, pa čeprav zaslužim dovolj preko študentskega servisa).

Nazadnje urejeno:

TuTuRuTu

Fizikalc
14. avg 2007
120
43
28
Ljubljana
Vedno s kešom. Se mi pa zdaj poraja misel da bi kupil avto za cca 4k€ na kredit. Recimo za 2 leti. Pa ne da si nebi mogel privoščiti takega zneska, ampak preprosto sem malo računal in za tak znesek se mi obresti ne zdijo tako velike.
Se motim? Ima kdo priporočilo pri kateri banki bi se splačalo vzeti kredit?

Lp

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.739
53
48
Ne motiš se ...
Najbolje je skoraj zmeraj pri svoji banki. Kredit vzameš čisto na koncu meseca - nimaš interkalarnih obresti.