Saj ni tako težko, ko se marsičemu drugemu odpoveš in pač kupčkaš kolikor se da. Te odpovedi pa so take narave, da je marsikomu to nerazumno in nepredstavljivo, da si s "takimi" dohodki določenih stvari ne bi privoščil. Pač prioritete določiš kaj bi rad in kje bi rad bil čez čas. Saj to je isto kot če ti nekdo reče da nima časa. Časa je vedno dovolj, vprašanje je zgolj kaj ti je na prioriteti, čemu boš tisti čas namenil.Isto kot Generik potem nekje na sredi te teme laže, kako je z majček nadpovprečno plačo vse to ustvaril.
Zdaj če družinski proračun znaša ..rečmo 3k neto na mesec , lahko denar po položnicah in hrani vržeš v avto in dopuste, lahko pa v stanovanje ali hišo. Pač stvar prioritet.
Moj sodelavec ima recimo stanovanje zadnja 3 leta doma v svojem nadstropju in pravi kako bi imel svojo hišo in da ima še par let potrošnikega kredita cca 40k eur, da je naredil stanovanje... vse OK, ampak si je pa zdajle privoščil na liziko za 40k EUR še Audi A6 , letnik 2019. Torej se mu kot kaže s hišo že ne mudi, ker mu je izkazovanje statusa v družbi v tem trenutnku pač pomembnejše.
Meni osebno ne bi na kraj pameti padlo, da bi ob takih željah šel kupovat takšen avto. Pač vsak se odloči po svoje. Zato pa jaz izgledam pač average Joe in se vozim bistveno slabše kot on, imam pa hišo na kredit in stanovanje.