Kaj kupiti?

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
yogi: če bi imel opcijo da greš na karoqa...bi šel? ali ti je edino kamiq (žal) finančno dosegljiv? ali pa preprosto zadosti vsem tvojim potrebam?

alabaster

Pripravnik
28. feb 2008
204
21
18
ngc2392 Trenutno vozimo Kamiqa 2020 115km in Karoqa 2022 150km s podobno opremo (avtomatik, ACC, gretje, AC, AA, kamera). Kamiq je bolj prostoren (ima daljšo medosno kot Karoq in manj notranje izolacije), oblika prilagojena funkcionalnosti, materiali zadovoljivi oz. brez prestiža. Vse deluje kot je mišljeno in vsakodnevna mestna in primestna uporaba je brez stresa. Karoq je ob uporabi razred višje, več konjev in prestiža (panorama, ambientalna osvetljitev, boljše oblazinjenje...). Vsekakor boljši (hitrejši in tišji) na avtocestnih vožnjah. Je pa v osnovi 10k€ dražji.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113
Cakamo Passata ze od oktobra. Naj bi bil do konca meseca doma, saj ima potrjen datum proizvodnje.

Success

Fizikalc
5. sep 2010
538
185
43
Hja, tvoj passat ni letnik 2018 ali mlajši, sklepam (zakaj to omenjam, beri v nadaljevanju). Kaj je narobe z deli na Autodoc? Sam sem kupil npr. komplet zobatega jermena z vodno črpalko za cca . 200€, firma je pa CONTITECH. In kaj bi vgradil npr. uradni servis?

Ja, pranje in blowjob avta ziher pripomoreta k dodatnim 100kkm, ... doh ...

In tole: stari CANDY pomivalni stroj je delal 30 let. A kak nov stroj dela toliko časa? I doubt. Tole se nanaša na avte: pričakovat, da bo novo vozilo delalo vsaj 30 let, kot napr. Golf II, je po mojem mnenju (in mnenju večine) misija NOGO. Danajšnja vozila nikakor niso narejena za 300+ kkm brez večjih vlaganj.

Ajde, pa zdravi ostanite.

Ja res je, imaš prav... Na Autodoc-u lahko kupiš tudi znamko in je zadeva taka kot treba. Poznam pa osebno primere, ko so na poceni delih "prišparali" tistih nekaj €, nato pa booom - razpade filter in gre razcufan v motor avtomobila - sej mi ni potrebno govorit, kaj je bilo potrebno potem narediti, kajne?

Pranje in sesanje.. Glede tega sem dobil nekaj zajebantskih replik ja :D Fora je, da je za avto potrebno skrbeti sproti. Če ga ne pereš, bo v roku enega leta rjav, vsaj okoli blatnikov, saj se gor nabira umazanija in voda ne odteka.. Ogromno takih avtomobilov vidim vsak dan. Sesanje.. Res ne pripomore k več km, vendar pa sem mnenja, če za avto skrbiš tudi znotraj (in zunaj), ga boš tudi nasplošno bolj čuval in ti zanj ne bo vseeno.. To pa nekako pripomore k več km. Vem, dabo marsikomu to smešno, ampak jaz res delujem na tak način (in verjetno še kdo). Poleg tega imam rad čist in urejen avtomobil.

S Candy-jem vsega tega ne bi primerjal, pri beli tehniki tudi jaz kupujem nekaj s 5 letno garancijo, nato pa novo, ker enostavno crkne.

Še pa sem prepričan v to, da tudi današnji avti ob primernem vzdrževanju naredijo 300kkm.

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.832
-1.068
113
145 km SZ od Opatije
S Candy-jem vsega tega ne bi primerjal, pri beli tehniki tudi jaz kupujem nekaj s 5 letno garancijo, nato pa novo, ker enostavno crkne.

Še pa sem prepričan v to, da tudi današnji avti ob primernem vzdrževanju naredijo 300kkm.
Glede prvega stavka: delam enako, četudi je to samo Beko. In menjam po nekaj letih (cca. 5-10, odvosno, kdaj kaj crkne)
Glede drugega stavka: to, da avti naredijo 300 kkm (ali celo 500), v to verjamem. Je pa point v tem, koliko te stane, da avto toliko naredi? Včasih si menjal zadeve, ki te vse skupaj niso prišle 1k€, danes je dovolj, da ti odpove EGR ventil ... no, malo plastičen opis, pa vendarle.
Koliko "mulcev" ima BMW5 , ali celo X5, ampak samo, dokler kaj ne crkne, ali pa, dokler se ne menjajo gume ... potem pa ...
kupit ni problem, problem je v vzdrževanju.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in map

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.517
1.100
113
yogi: če bi imel opcijo da greš na karoqa...bi šel? ali ti je edino kamiq (žal) finančno dosegljiv? ali pa preprosto zadosti vsem tvojim potrebam?
Ne boš verjel, ampak sem kupil avto, ki ga potrebujem in ne tistega katerega si želim. Karoqa sploh nisem gledal. Najbolj bistveno odločitev pa je imela garaža, ki je sicer prostorna, vendar je uvoz vanjo omejen (zoprn), saj je pod kotom. Ne bom vsakič na mm vozil notri/ven. Pa še žena potem jamra. Gledal sem torej "konkurenco" Kamiqu.

Ne boš verjel, imam 3 otroke in to je glavni družinski avto. Ja, vsi me čudno gledajo, svojo odločitev ostalim težko razložim, ki imajo enega otroka in ogromne avtomobile. Jaz sem se sam s sabo zelo odkrito pogovoril. Avtu ne bom služil, upam na to, da bo on meni. Prej sem imel Berlingota, novega spravim v garažo, vendar na knap, potem pa je tu botrovala odločitev, da nisi mogel dobiti bencinarja. Sedaj pa sem ruknil € še za 400 L kufer na strehi pa imam več placa kot prej v Berlingotu. S tem, da vanj ne morem spraviti 5 parov smuči, s kufrom na Berlingovi strehi pa ne morem v garažo. S Kamiqom in kufrom na strehi pa lahko in tako lahko v vsakih vremenskih razmerah lepo zlagam v kufer na suhem v garaži. Poleg kufra pa imam še en nosilec za kolo na strehi, ter nosilec za 3+1 kolo na kljuki. Tako polni pa gremo 2x na leto in nič več.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi, sad in krko

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
Ne boš verjel, ampak sem kupil avto, ki ga potrebujem in ne tistega katerega si želim. Karoqa sploh nisem gledal. Najbolj bistveno odločitev pa je imela garaža, ki je sicer prostorna, vendar je uvoz vanjo omejen (zoprn), saj je pod kotom. Ne bom vsakič na mm vozil notri/ven. Pa še žena potem jamra. Gledal sem torej "konkurenco" Kamiqu.

Ne boš verjel, imam 3 otroke in to je glavni družinski avto. Ja, vsi me čudno gledajo, svojo odločitev ostalim težko razložim, ki imajo enega otroka in ogromne avtomobile. Jaz sem se sam s sabo zelo odkrito pogovoril. Avtu ne bom služil, upam na to, da bo on meni. Prej sem imel Berlingota, novega spravim v garažo, vendar na knap, potem pa je tu botrovala odločitev, da nisi mogel dobiti bencinarja. Sedaj pa sem ruknil € še za 400 L kufer na strehi pa imam več placa kot prej v Berlingotu. S tem, da vanj ne morem spraviti 5 parov smuči, s kufrom na Berlingovi strehi pa ne morem v garažo. S Kamiqom in kufrom na strehi pa lahko in tako lahko v vsakih vremenskih razmerah lepo zlagam v kufer na suhem v garaži. Poleg kufra pa imam še en nosilec za kolo na strehi, ter nosilec za 3+1 kolo na kljuki. Tako polni pa gremo 2x na leto in nič več.
saj ti verjamem. ti zadostuje, vam zadostuje. to je glavno. ne sprašujem zame, ker jaz v tale avto vržem levo nogo, pa je pol avta zasedenega. za običajne ljudi pa je vsekakor res ok, no ja, a ni bil avto leta? pa bi na karoqu tudi moral nabaviti kufer ali bi bil že zadosti (mislim da je cca 30 cm daljši od kamiqa)

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.393
380
83
Ljubljana
Zanimivo mi je, kako “triga” nekatere, če nekdo cisti in skrbi za svoj avto.

moj avto je sterilno cist pri 405.000 km. Brez vonjav v notranjosti. Nic strganega in nic poskodovanega niti sledov obrabe.

danes je oblacno, opral avto spet po 3 tednih. Upam da bo “trigal” to cim vec ljudi tukaj

vcasih sem se spravljal na feministke, vidim da je sedaj cisto druga grupa tudi tukaj “umazanci”

• Všeč mi je
Reactions: Marxon

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.163
2.474
113
Zanimivo mi je, kako “triga” nekatere, če nekdo cisti in skrbi za svoj avto.

moj avto je sterilno cist pri 405.000 km. Brez vonjav v notranjosti. Nic strganega in nic poskodovanega niti sledov obrabe.

danes je oblacno, opral avto spet po 3 tednih. Upam da bo “trigal” to cim vec ljudi tukaj

vcasih sem se spravljal na feministke, vidim da je sedaj cisto druga grupa tudi tukaj “umazanci”
No saj po treh tednih si pa zasluži da ga opereš - ali vsaj pelješ v avtopralnico.