Kafetiera

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Kupujem Segafredo Intermezzo ali pa Illy. Nemskih kav ne morem piti, Barcaffe classic je kisla, ostali poceni srot pa ni za nikamor. Sem se probaval kave iz Leclerca ki jih imajo iz celega sveta, se najde kaksna dobra, samo sem ostal na Segafredu.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.706
157
63
Se pa nobena zgoraj ne more primerjati s sveže mleto in po možnosti tudi sveže praženo.

Drži tudi to, kar pravi @bizi. Poleg neprodušne zaprtosti je kavo vsekakor dobro dati na hladno. Do sedaj sem mislil, da se jo da v hladilnik, a @bizi pravi da celo zamrzovalnik.

Verjetno super ideja...
zmaga.gif

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.991
401
83
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
Kupujem Segafredo Intermezzo ali pa Illy. Nemskih kav ne morem piti, Barcaffe classic je kisla, ostali poceni srot pa ni za nikamor. Sem se probaval kave iz Leclerca ki jih imajo iz celega sveta, se najde kaksna dobra, samo sem ostal na Segafredu.

poskusi escobar
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Kako izgleda dozirnik za kafetiero?

http://www.4coffee.cz/kavovary-mokakavovar.html

tisto ki je na eni strani kot cev, na drugi pa pa nekakšni sitce, tist je v bistvu dozirnik. V to daš kavo ta t.i. dozirnik pa v spodmnji del kafetiere, v katero daš vodo (do ventilčka). Kavo v tole sitce oz dozirnik daš do roba, pazi ne preveč tlačiti in ne rabiti preveæ fino mlete kave, ker ti lahko luknjice zamaši. Se pa da tisti del, kjer so luknje odstraniti (npr s kako pletilko greš v tisto cevčico in tako potem odstraniš tole z luknjicami - tako lahko odstraniš, ter očistiš nečistoč..to se naredi vsake toliko. Se pa tale kos dobi tuoi kot nadomestni del, tko da če ga uničiš , poškoduješ itd..nabavš novega

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.976
7.309
113
Sem mislil, da je dozirnik poseben kos, ki ni del kafetiere. Vsaj tako je pred časom v tej temi pisal Utiševalec.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Seveda je ločena stvar.

Kafe imaš noter, spodaj je pokrovček ki ga odpreš in "loputa" ki jo ko daš na kafetiro obrneš. Stvar ti brez posipanja dozira ravno pravo količino kave. Z žličko se samo je.beš in posuvaš okoli.

Tule si poglej tam nekje od 1:50 minute ko lah neha razlagat kako je lep in potegne ven dozator s srčki:

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.976
7.309
113
Glede na velikost kafetiere so različne velikosti tudi dozirniki?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Ne, one size fits all .. razen če nimaš kakšnih XXXXL potreb!
grin1.gif

Ima noter obročke v konus (vedno manjši) ki se prilagajajo različnim dimenzijam, na brandname kafetiere 100% lepo sede, ni pa rečeno da ne obstaja kakšna dimenzija ki je ravno med obročki.

Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Ne, one size fits all .. razen če nimaš kakšnih XXXXL potreb!
grin1.gif

Ima noter obročke v konus (vedno manjši) ki se prilagajajo različnim dimenzijam, na brandname kafetiere 100% lepo sede, ni pa rečeno da ne obstaja kakšna dimenzija ki je ravno med obročki.

kafetiera na sliki je za 3-4 osebe. kaj pa ko imaš tisto za 1-2 osebi, ali pa za 6 oseb? Z žličko se da kava čist fino nalagat v sitce in so take zadeve kt tale dozirnik brez potrebe. Kavna žlička za transport kafeta iz embalaže v kafeiero in to je to

damirj

Guru
9. maj 2012
5.283
2.402
113
To s kafetjero in temperaturo vode skozi njo sigurno ne drži, poskusi s termometrom. Voda, ki gre skozi zrnca v kafetjerni je voda (pa še to ne vrela na 100%), ki jo dviga tlak, ki nastane s segrevanjem vode. Vse skupaj je precej naštudirano in da bi bila prežgana kava v tem primeru, je mono le in samo če kafetjero še kar greješ do fula, ko je kafe že skozi prišlo. Celo tako je, da je začetna temperatura vode, ki gre skozi znca prej pod 90stC. Zato je tudi to opaziti, kot je nekdo že napisal, da ima takšna kava več učinka kot turška, še posebej, če kafetjero odstaviš ko priteče prva polovica vode.

Ne vem kej si ti pobral, da bi tista voda imela 110stC, saj notri ni 1bar pritiska.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
samo za debato me zanima kako se obnesejo tele barvne....po moje se barva obriba? kake so izkušnje?